Sevgili Okurlar, Bu haksızlıkları TAKA Gazetesi başta olmak üzere yerel basın günlerdir aktarıyor. Hem gazete sütunlarında hem de internet sitelerinde Fenerbahçeli futbolcuların yaptığı ahlaksızlıkları çarşaf çarşaf yayınlıyoruz.

Bu süreçte Trabzonspor Divan kurulu da bir camia ve basın buluşması organize etti. Her ne kadar organizasyonda eksiklikler olsa bile Başkan Doğan, Divan Başkanı Ören ve eski Divan başkanı Sürmen’in konuşmaları hedefe vardı.

UEFA AFFETMEDİ

Değerli Okurlar, Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki rekabet yeni değil. Bunun 1980 öncesi de var. 1980 sonrası da. 1996 yılında elimizden bir taşla alınan şampiyonluk var. 2005 yılında Cem Papila’nın  yine Fener yarışında yaptıkları ve nihayeten 2011’deki şike operasyonu. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Ortahisar belediye başkanı Ahmet Metin Genç  ‘Beşiktaş’ta Fener’de şikede suçlusunuz’ dedi. Doğru. hem UEFA’nın sitesinde  bu takımlara eş olarak Sivasspor ve Eskişehirspor ile ilgili de şike yaptıkları yazılmaktadır. Fenerbahçe diyor ki, ‘Kupa bizim müzemizde’. Ancak aynı sezonda Şampiyonlar ligine Türkiye’nin Şampiyonu olarak kim gitti? Trabzonspor gitti. 50 milyon Avro kimin  kasasına girdi Trabzonspor’un.

SENARYOYU HAZIRLADILAR

Bir Daha Düşünün Bir Daha Düşünün

Sevgili Okurlar, Fenerbahçe Pendikspor maçından sonra Mert Hakan üzerinden Trabzon’da gerginlik hazırlandı. Tıpkı 1996 yılı gibi. Ortamı gerersek kazanırız diye. Öyle de oldu. Özellikle Mert Hakan Yandaş, güvenlikçiler tarafından tutulan taraftara Ostervolde’nin attığı tekme ve ‘Kafasına vurmadım’ diyerek yaptığı itiraflar. Batşuhai’nin uçan tekmesi, Osai Samuel’in yerde yatan bir kişiyi yumruklaması. Bunların hepsi PFDK’nın önüne gidecek ve yine  İrfancan Eğribay’ın koridorlarda yaptığı edepdışı görüntüler de Trabzonspor’un elinde var. Bütün bunlara rağmen tutuklanan 5 Trabzonspor taraftarı da var!

KULÜP TELEVİZYONU ŞART

Değerli Okurlar, Trbzonspor, Türkiye’nin en büyük kulüplerinden birisi. Ama haksızlığa uğradığında Aspor’dan ve Fotomaç’tan başka da savunanı yok. Onun için Trabzonspor Fener gibi, Galatasaray gibi kendi televizyonunu mutlaka kurmalı ve faaliyete geçirmeli. Ya da yaygın televizyon kanallarından birinde olabilir, haftanın belli günlerinde birkaç saatlik bölümü satın alınabilir. Çünkü Yerel basın tüm emeğini koymasına rağmen yaygın basını dinleyenlerin takip edenlerin sayısı çok. Böyle bir adım atılabilir ve Trabzonspor’un üzerindeki  baskı atılabilir.

Hayırlı Ramazanlar TAKA

Editör: Birol Sancak