İstanbul’da okulların açıldığı ikinci iş gününde trafik yoğunluğu yüzde 63’e çıktı
İstanbul’da okulların açıldığı ikinci iş gününde trafik yoğunluğu yüzde 63’e çıktı
İçeriği Görüntüle

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde yaşanan ilaçlama faciası, geçtiğimiz günlerde dört kişilik Böcek ailesinin zehirlenerek hayatını kaybettiği olayı yeniden gündeme taşıdı. Bu kez bir apartmanın bodrum katında yapılan yüksek dozlu ilaçlama sonucu aralarında bir bebeğin de bulunduğu 7 kişi zehirlendi. Sağlık ekiplerinin hızlı müdahalesiyle hastaneye kaldırılan vatandaşların hayati tehlikesi bulunmuyor. Yetkililer olayla ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu.

Zehirlenme vakası Esenyurt’ta yaşandı

Olay, 20 Kasım 2025 günü saat 18.30 sularında Esenyurt Çınar Mahallesi’nde bulunan beş katlı bir binada meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, binanın bodrum katında yoğun bir böcek ilaçlaması yapıldı. Ancak yapılan ilaçlamanın dozu o kadar yüksekti ki, binada oturan bazı sakinler kısa süre içinde fenalaştı. Zehirlenme şüphesiyle biri bebek olmak üzere 7 kişi hastaneye kaldırıldı. Olayın hemen ardından bölgeye çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

İl Sağlık Müdürü Güner: Durumları iyi, tedavi altındalar

İstanbul İl Sağlık Müdürü Abdullah Emre Güner, olayla ilgili yazılı bir açıklama yaparak vatandaşların sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Güner, “Esenyurt’ta bir binanın bodrum katında yapılan ilaçlama nedeniyle, aralarında bir bebeğin de bulunduğu toplam 7 vatandaşımız zehirlenme şüphesiyle etkilenmiştir. Olay yerine 5 ambulans, 1 UMKE aracı ve 17 sağlık personeli yönlendirilmiştir. Vatandaşlarımız hastaneye kaldırılmış, genel sağlık durumları iyi olmakla birlikte tedavileri devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

İnceleme başlatıldı, ekipler binada çalışma yapıyor

Zehirlenme vakasının ardından olay yerine ulaşan sağlık ekipleri, ilk müdahaleyi bina önünde yaptı. Ardından zehirlenen 7 kişi ambulanslarla hastaneye sevk edildi. Aynı anda polis ekipleri de binada güvenlik önlemleri aldı ve çevrede incelemelere başladı. İlaçlamanın ne şekilde yapıldığı, kullanılan maddenin türü ve uygulayan kişinin yetki durumu araştırılıyor. Yetkililer, benzer vakaların yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınacağını vurguladı.

Kaynak: KARAR