Bıyık, “5 yıl icraat yaptık. Yaptıklarımızı anlatıyoruz. Süreçte vatandaş kimi takdir ederse yarışı o kazanacak. Yapmak istediğim işler var. Onları tamamlayıp, Yomra’nın 5 yıl sonrasını planlayacağız” dedi.  

TALİHSİZ DÖNEM YAŞADIK

5 yıl çok erken geçti. Talihsiz bir döneme denk geldik. 2 yıl pandem, bir yıl deprem oldu. Bizim dönemimiz için talihsiz oldu. Tek iyi tarafı Trabzonspor’un şampiyonluğunu gördük. 400 milyon TL’lik yatırım yaptık. Bu yatırımları Yomra belediyemizin öz kaynağı ile yaptık. Tek bir tane parkımızı İBB başkanımızın desteği ile yaptık. 60 bin metrekare sosyal alan yaptık. 

KARADENİZ’DE İLK

Kültür merkezi yaptık. Karadeniz Bölgesinin en güzel kültürel faaliyetlerini yaptık. Kitap fuarları, tiyatro, konser gibi etkinlikler yaptık. Bizden sonraki nesillerin hatırlayacak olduğu bir dönem geçirdik. 

SORUNUMUZ YOK

Avrasya Üniversitesi ile aramızda büyük bir sorun yoktu. Fikir ayrılığı vardı. Alanın bir kısmını halka bir kısmını üniversite öğrencilerine bıraktık. 7 bin metre kare alanı üniversiteye kiraladık. Meclisten geçti. 


YOMRA TANINIYOR

Türkiye’nin neresine giderseniz, Yomra Belediye başkanı olarak herkes biliyor. Yaşam alanlarımız çok yükseldi. 5 yıldızlı oteller, iş merkezleri ve kafetaryalar ile bir turizm merkezi oldu. Yazın nüfus 3 katına çıkıyor ve bu nüfusa hizmet ediyoruz. Yaz mevsiminde günlük 100 tona yakın çöp topluyoruz. Bu turistik nüfusa hizmet ediyoruz. İlçemizin markalaşması için kıymetli bir süreç oldu. Ön planda olduk. 

GÖÇ ALIYORUZ

Dünya Ticaret Merkezi ile kiralayan şirket arasında otelin yapımı ile ilgili sorun var. Bittiği zaman otel ve kongre merkezi olacak. Marka değeri yüksek bir seviyeye ulaşacak. Kaşüstü’ne yeni bir sosyal alan yapıyoruz. Vatandaşlarımızın daha iyi bir ortamda sağlıyoruz. Kaşüstü’nde yaşayan bir insan rahatlıkla yaşayabiliyor. Hastane, AVM, park, Pazar yerine ulaşımı sağlanmıştır. Sürekli nüfus alan bir ilçeyiz. 

YARIŞI KAZANIRIZ

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, bir fotoğraf karesini yorumladı AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, bir fotoğraf karesini yorumladı

Yarışın zor olmayacağını düşünüyorum. İcraatlarımızla vatandaşlarımızın karşısına çıktık. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Arkadaşlarımızı tebrik ediyor, başarılar diliyorum. İlçemiz için yarışa girdik. Her hangi bir arkadaşımız kazanırsa kendisini tebrik ederek, görevi devredeceğim. Ama şahsım olarak kazanacağımıza çok inanıyorum. Kimse için olumsuz bir cümle asla kullanmayacağım. Herkese hayırlı olur inşallah. 

KALICI ESERLER YAPTIK

Yüksek mahallerimiz konusunda çok zorlandık. Büyük yatırımlar yapamadık. Mahallelerdeki vatandaşımızın talebi, elektrik, yol ve su. Bu üçü karşılanınca başka talebi yoktur. Yolla ilgili mümkün mertebe yetişmeye çalışıyoruz. Her mahalleye 25 araba beton döktük. Yeterli mi? Tabii ki değil. Yomra’mızın 200 kilometre betona ihtiyacı var. Peyder pey yapılacak. Köy değirmenleri yaptık. Kültür evleri yaptık. Kalıcı eserler yaptık. İkinci dönemimizde kırsal bölgelerdeki mahallerimize yoğunlaşacağız inşallah. 

İLİŞKİLERİMİZİ SIKI TUTTUK

Muhalefet partisindeydim. Bunu hissetmedim, vatandaşımıza da hissetmedim. Genel başkanımız 3 kez ziyaretimize geldi. Ekrem İmamoğlu’nu 2 kez, Mansur Yavaş’ı bir kez ağırladık. İktidar partisinden taleplerimiz oldu. Yaptıklarımız oldu, yapamadıklarımız oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Beyle güzel hizmet ettik. Vatandaşın her istediği olamayabilir. Biz de her istediğimizi alamadık. Belediyeler düzgün yönetilir, hesabını kitabını iyi yaparsa muhalefette olsa dahi güzel hizmetler yapar. Yüzlerce alanda hizmetimiz var. Maaşlarımız bir kez dahi gecikmemiştir. Bireysel ilişkilerimizle güzel işler yaptık. Biz ülke yönetmeye değil Yomra’yı yönetmeye talibiz.
TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Ayşe Sancak