İYİ Parti Kongresi Sonrası Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'ın Açıklamaları İYİ Parti Kongresi Sonrası Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'ın Açıklamaları

Detaylı açıklamalarda bulunan Başkan Bıyık, şunları söyledi: "Bilindiği üzere geçmiş dönemde sahil dolgu alanında 40 dönümlük bir alan üniversiteye tahsis edilmiş, ancak mahkeme kararı ile bu tahsis iptal edilmişti. Biz bu kararı uygulayarak alanın yarısını halkın kullanımına açtık. Sonrasında ise Yomra Vakfı binasını bu alanda inşa ettik. Halkın yoğun talebi üzerine Hürriyet Parkı'nı oluşturduk ve yeni bir çocuk oyun alanı kurduk. Ayrıca, Yomra'ya kazandıracağımız Survivor Parkı için bu alanda yer ayırdık ve projeyi başlattık. Şimdi geriye kalan 14 dönümlük alan için üniversite yönetimi tarafından resmi başvuru yapıldı. Belediye Meclisi olarak 10 yıllığına, sadece eğitim amaçlı kullanılmak üzere kiralanabilirlik yetkisi verdik. Yasal süreç devam ediyor ve birkaç ay içinde tamamlanacaktır."

Başkan Bıyık, kişisel anlamda üniversite yönetimiyle hiçbir sorunlarının olmadığını vurgulayarak, "Benim için en önemli olan Yomra ve Yomralıların çıkarlarıdır. Halkımızın talepleri doğrultusunda Hürriyet Parkı gibi projeleri hayata geçirirken, üniversite yönetimi de kendi menfaatleri doğrultusunda hareket etmiştir. Geçmişteki husumetler artık geride kaldı. Üniversitenin Yomra'da eğitimine devam etme kararı bizleri çok mutlu etti" dedi.
TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Doğukan ÖZKURT