Toplamda 17 bin metre kare alana kurulan parkın içerisinde, 6 bin metre kare yeşil alan, yürüyüş ve bisiklet yolları, 50 araçlık otopark, kafeterya, çocuk parkları, spor etkinlik alanları ve kamelya alanları bulunuyor. Açılış töreninde bir konuşma gerçekleştiren Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, “Bu yatırımlar Yomra halkınındır. Bu yatırımlara halkımız sahip çıkacaktır” dedi.
Başkan Bıyık konuşmasında şunları söyledi;

6-7 AY ÖNCE BAŞLADIK

C6215E36 D5D5 4Fd6 8D9C A89D919Aa52F
Burada bu yatırıma bu şekilde gelip destek verdiğiniz ve sahiplendiğiniz için herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Burada yaklaşık 6-7 ay kadar önce yine mahalle sakinlerimizin katılımıyla birlikte temel atma törenini yine birlikte yapmıştık. Ancak bugün hayal etmiş olduğumuz sonuca ulaşmış olmanın vermiş olduğu mutluluğu sizinle yaşıyorum. Arazi ile ilgili daha önce burada yerleşimden kaynaklı olarak kapatılmış olan bir alanı uzun süre devam eden müzakereler sonucunda site sakinleri ile uzlaşıya vardık ve bu alanın temelini attık. 

BU MAHALLEDE OTURUYORUM
Sonrasında yine yan tarafta bulunan derenin buradaki dal çıktan kaynaklı olarak dere vasfını kaybetmiş olması ve bu bölgede ciddi anlamda çevre kirliliği oluşturması sebebiyle 17 bin metrekare olan bu alanı vatandaşımızın hizmetini açmış olduk. Ben seçimden sonra Kaşüstü Mahallesi'ne taşındım ve hala bu mahallede oturuyorum. Hala yerlisi olmasam bile bu mahalledeyim onun için de bu mahalleye hizmet yapma noktasında elimden geleni yapıyorum. 

12 BİN ABONE

8B4B0D5E 9Efd 4189 Ae8C Df91Caf639F5
Daha önce hastane bölgesinde Mustafa Çam Parkı yaptık, Kültür Merkezi yaptık ve burayı yaptık. Kaşüstü Mahallesi içerisinde sıfır olan doğal gaz abonesi sayısı bugün baktığımız zaman 8 bin, Yomra’ya baktığımızda toplamda 12 bin aboneye ulaştı. Doğal gazın vermiş olduğu tahribatlardan dolayı bazı eksikliklerimiz var nasip olursa yeni dönemimizde tamamlayacağız. 

TRABZON’UN MARKA İLÇESİ
Yomra 5 yıllık zaman dilimimiz içerisine 400 milyon TL üzerinde bir yatırım yaptık. Kıymetli hemşehrilerim muhalefet belediyesi hizmet edemez çalışamaz algısının sadece Trabzon'da değil Karadeniz'in tüm bölgesine göstermiş olduk. Bugün Samsun'dan Sarpa kadar bütün bölgede Yomra ‘Karadeniz Bölgesi'nin incisi Trabzon'un marka ilçesidir’ yakıştırmasını tam olarak tescillemiş oluyoruz. 

RANT ÇETELERİNE DEĞİL MİLLETE HİZMET ETTİK

Dc91A4B3 B86E 4E42 A902 5F5Bacf595D6
Bu hizmetleri yaparken her şeyden önemli bir noktamız var bunu özellikle beyan etmek istiyorum. Biz bu hizmetleri yaparken yemedik kimseye de yedirmedik. Bu ilçede göreve geldiğimiz zaman bu vatandaşa verdiğimiz bir sözümüz vardı ve sözümüzü yerine getirdiğimizi düşünüyorum. Adalet ve liyakat ile bu ilçeyi yönettiğimizi düşünüyoruz. Şeffaf yönettik ve rant çetelerine değil milletimize hizmet ettik. Bugün rant çetelerine hizmet edilmediği zaman bu kaynaklar doğru kullanıldığı zaman yatırımların nasıl ortaya çıkmış olduğunu bölgenin tamamına göstermiş olduk. 

Arı Kovanlarını Maske ve Eldiven Olmadan Açan Arıcı, Tehlikeye Davetiye Çıkarıyor Arı Kovanlarını Maske ve Eldiven Olmadan Açan Arıcı, Tehlikeye Davetiye Çıkarıyor

KUTUPLAŞTIRAN DEĞİL BULUŞTURAN OLDUK
Bugün bu yatırımı 25 milyon TL’lik bir yatırımdır. Biz bunu kendi öz kaynaklarımız ile birlikte hiçbir bağış, hiçbir destek almadan kendi öz sermayemiz ile yapmış olduğumuz yatırımdır. Bu ilçeyi yönetirken mevcut milletimize kazanç sağladık. Bölen değil birleştiren olduk, kutuplaştıran değil her zaman buluşturan olduk. Kimseyi bir kötülüğümüz olmadı, işimizi gücümüzü yapmaya çalıştık. Kimsenin kapısına dayanmadık. Bugüne kadar sadece belediyecilik yapmaya çalıştık ve bugün geldiğimiz noktada Yomra Belediyesi Karadeniz Bölgesi'nin incisidir. 

SİYASETÇİLER ŞEFFAF OLMALI

3Ab80B6F 392D 42A6 Addf 0C8D33868465
Ben Yomra Belediye Başkanı olurken 2019 tarihinde bütün mali durumumu vatandaşımıza açtım anlattım ve sonrasında dedim ki her dönemimde bunu açıklayacağım. İki gün kadar önce mali durumumu vatandaşımıza kişisel servetime kadar ki servetim de yok ki, açıkladım. Siyasetçilerin şeffaf olmalı. Siyasetçilerin görevleri süresince halkın huzurunda özellikle söylüyorum herkes çıkacak mali durumunu anlatacak. Bu sadece bura için değil tüm Karadeniz ve Türkiye'deki arkadaşlarımız için söylüyorum. Millete hizmet edecek olan insanlar ticaret için bu makamlara gelmeyecekler. Millete hizmet etmek için gelecekler ve durumlarda milletin önünde çıkıp seçim dönemidir anlatacaklar. 

400 MİLYONLUK YATIRIM YAPTIK


Bizim belediyeye kazandırmış olduğumuz yatırımların değeri 400 milyon TL'nin üzerinde. Burayı birlikte açtıktan sonra inşallah birlikte çay içeceğiz. Sahildeki kafeteryayı 40 milyon TL'ye bizden isteyen insanlar oldu. Değeri var, bu noktalara ve biz 150 milyon TL'ye yakın mülkiyet kazandırmışız. Arsa kazandırmışız, kafeterya kazandırmışız lokanta kazandırmışız. Bugün sadece sahildeki kafeteryalarda insanlara ekonomik anlamda yaşarken ciddi sorunlarla uğraşırken 5 TL'ye çay sattık. Emeklilerin ve dar gelir durumundaki vatandaşın daha rahat bir biçimde bu sosyal alanları kullanmaları gerekiyor. Elinizden gelen her şeyi yaptık bu anlamda bu yerler milletindir ve bu alanları kullanmaları içinde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. 

BURALAR YOMRA HALKININDIR
Göreve seçildikten sonra bir şirket kurduk. Bu şirketle birlikte işletmeleri Yomra Belediyesi'nin bünyesinde işletmeye başladık. Zaman zaman duyuyorum sokakta, seçimi kazanıp bu işletmeleri kendi işletmesine almak isteyenler var. Yomra halkı bunlara müsaade etmeyecektir. Buralar Yomra halkınındır ve kimseye peşkeş çekilecek durumda değildir. Kimse bu belediyenin mülkiyetlerine sulanmasın. Biz bunları Yomra’ya kazandırana kadar çok mücadele verdik ve seçim sürecine geldik. Neticede seçim demokrasinin bayramıdır. Biz vatandaşın vereceği karara saygılıyız. 

ALLAH KİMİN NE YAPTIĞINI GÖRÜYOR

497E274D Ac42 4918 A9D4 D39A25C3A201
1-1 buçuk aydır sahalarda geziyoruz seçim sahalarına gidiyoruz. Hiçbir rakibimiz ile ilgili olumsuz bir şey söylemedik söylediklerine cevap da vermedik, vermeyeceğimde. Bizim kendi yol haritamız farklı yaptıklarımızı anlatacağız yapacaklarımızı anlatacağız. Biz karalamalara müsaade etmeyeceğiz. Allah yukarıda kimin ne yaptığını görüyor kimseyle kötü bir söz söylemeyeceğim vatandaşın takdirini başımızın üstünde diyerek devam edeceğiz. Yomra eski günlerine dönecek durumda değildir kargaşalı durumlarına dönecek durumda değiliz. Yomra ismi çeşitli konularda anılabilecek bir ilçe olma noktasına dönecek durumda değildir. Doğruyu görecek ve karar verebilecek bir noktadadır. Vatandaşımız bize gerekli desteği verecek ve bu destekle Yomra'yı daha ileriye taşıyacağız. 

TÜRKİYE’DE YOMRA’NIN İSMİNİ DUYURDUK
2019 seçiminden bugüne 10 bin nüfus almışız. 10 bin nüfus dediğimiz Tonya ilçesinin nüfusu kadar. Bu kadar nüfusu bu ilçe yeniden kazanmış. Çünkü insanlar buraya geliyor burada kalmak için bir sebepleri var. Yaşayabilecekleri sosyal alanları var. Bu yatırımları Yomra Belediyesi yapıyor. Burada Yomra Belediyesi olarak bundan 2 ay önce kitap günleri yaptık. Bugün Türkiye'de Yomra ilçesinin ismi duyulmuş durumda. Kolay kolay getirilmeyecek sanatçıları getirdik kültürel ve sanatsal anlamda. Bazı insanların nasıl buraya getirdiniz dediler ve şehrin marka değerinin artmasında çok önemli katkıları olmuş oldu. O yüzden biz artık kültürle sanatta ve sosyal etkinlikleriyle anılan bir ilçe olmuş durumdayız. 

KIRSAL BÖLGEDEKİ ÇALIŞMALARI YAPACAĞIZ

89568890 Eff0 41A3 8A13 3080742Bde89
Tabiki eksikliklerimiz var. Doğalgaz sebebiyle sokaklarda çeşitli sorunlarımız var arka caddelerimizde çeşitli sorunlarımız var. Ancak Biz bugüne kadar bir ilçede yapmış olduklarımız bundan sonra eksikliklerin giderilmesinde sağlayacağımıza inancımızı bilmenizi istiyorum. Nasip olursa Seçimden sonra bu tarz sorunlarla ilgili çalışmalarımız olacak kırsalda zaman zaman eksik kaldığımız noktalarımız oldu. Ancak sizler de takdir edersiniz ki bir ilçe önce varlığını şehir merkezine yaşayan insanların hayat kalitesi ile belirler. Bu bölgeye gelen insanların geldikleri zaman oturabilecekleri bir kafeteryası yürüyebilecekleri bir yürüyüş yolu ve bisiklet yolu yoksa sadece kırsal bölgeye beton dökmekle bunu anlatamayız düşüncesi ile bu şehir merkezine 15 yıldır yapılamayan işleri tamamlamak istedik. İnşallah ikinci dönemimizde kırsal bölgedeki vatandaşın yanında olacağız. 

BU YATIRIMLARA SAHİP ÇIKACAKSINIZ
Biz bu yatırımları yaparken kendi babamızın tarlası ile yapmadık. Bu yatırımların parasını sizler verdiniz sizlerden toplamış olduğumuz vergiler ile yaptık. Buralar Yomra halkının, Kaşüstü Mahallesi halkınındır ve bundan sonraki süreçte inşallah bu yatırımlara sahip çıkacaksınız. Hepinize tek tek teşekkür ediyorum ayağınıza sağlık. Burayı bu kalabalıkla açmış olmak bizi son derece memnun etmiştir ayağınıza sağlık daha güzel işleri beraber yapacağız.

REKOR KIRARAK SEÇİMİ KAZANACAĞIZ
F337Fcce B689 401C 9978 370Ec194B359

Tüm mesai arkadaşlarıma özellikle çok teşekkür ediyorum. Buradan sizlere bu yatırıma bu kadar sahip çıktığınız için, bu belediyeye bu kadar destek olmanız sebebiyle Ramazan Bayramı'na kadar da vatandaşımız bu alanı kullanabilsin diye çay bedava inşallah. Bu hizmeti de yapmış olacağız. Buradan hepinizin desteğini istiyorum. Seçim zamanı geldi. Neticede biz bu ilçede sadece seçimi kazanmayacağız. İnşallah sizlerin desteğiyle yüzler 60 ile bir rekor kırarak seçimi kazanacağız. Sonraki hedefimiz bu ilçeyi Türkiye'nin incesi yapmaktır tekrar teşekkür ediyorum ayağınıza sağlık sağ olun var olun.” dedi.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN