Yener, büyükşehir, belediye, belediye meclisi ve il genel meclisi seçimleri için açılan sandık oranlarını ve katılım oranlarını paylaşarak, seçimlerde yüksek bir katılımın gerçekleştiğini ifade etti.

Kesin Olmayan Sonuçlar ve Belediye Başkanlığı Dağılımı

Ahmet Yener, kesin olmayan sonuçlara göre belediye başkanlığı dağılımını şu şekilde açıkladı: CHP 35, AK Parti 24, DEM Parti 10, MHP 8, Yeniden Refah Partisi 2, BBP 1 ve İYİ Parti 1 belediye başkanlığı kazanmıştır. Ayrıca, 30 büyükşehir belediye başkanlığı seçiminde CHP'nin 14, AK Parti'nin 12 ve diğer partilerin 4 belediye başkanlığı kazandığı bilgisini verdi.

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, bir fotoğraf karesini yorumladı AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, bir fotoğraf karesini yorumladı

İl ve İlçe Belediye Başkanlıkları Dağılımı

Yener, il ve ilçe belediye başkanlığı seçimlerine ilişkin verileri de paylaştı. Buna göre, il belediye başkanlığı seçimlerinde CHP'nin 18, AK Parti'nin 9, MHP'nin 8 ve diğer partilerin 9 il belediye başkanlığı kazandığını belirtti. İlçe belediye başkanlıklarında ise AK Parti'nin 324, CHP'nin 302 ve diğer partilerin 252 ilçe belediye başkanlığı kazandığı bilgisini paylaştı.

Teşekkür ve Süreç

Yener, seçimlerin huzur ve güven içinde gerçekleştiğini vurgulayarak, seçimlere emeği geçenlere teşekkür etti. Seçim takviminin devam ettiğini ve kesin seçim sonuçlarının ilanı ile ilgili sürecin devam edeceğini belirterek, seçimin ülke ve millet için hayırlı olmasını diledi.
 

Editör: Birol Sancak