Programdaki sayko sorular ve sıra dışı yorumlarıyla bilinen Kavaklı'nın bu seferki sözleri, izleyiciler arasında rahatsızlık yarattı.

Programdaki Kontrover Sözler:

Kavaklı, canlı yayında kadınlarla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Kadınsa çamaşırımı yıkayacak, yemeğimi yapacak, evi temizleyecek, yatağımı serecek! Allah emretmiş bunu be! Yapmayacaksan niye geldin? Siz hanımlar. Süs biberi!"

Toplumdan Gelen Tepkiler:

Yusuf Kavaklı'nın bu sözleri sosyal medyada, izleyiciler arasında ve toplumun genelinde büyük bir tepkiyle karşılandı. Birçok kullanıcı, bu tür cinsiyetçi ve aşağılayıcı sözlere karşı duydukları rahatsızlığı dile getirerek, bu tarz tutumların kınandığını ifade etti.

Cinsiyet Eşitliği ve Saygı:

Toplumun bir kesimi, cinsiyet eşitliği ve saygının önemine vurgu yaparak, bu tür sözlerin kadınları küçümsemek ve aşağılamak anlamına geldiğini belirtti. Özellikle medya üzerinden yapılan açıklamaların toplum üzerindeki etkisi konusunda duyarlılık arttı.

Medya Ahlakı ve Sorumluluk:

Bu tür programlarda yer alan konukların sözlerinin toplumu olumsuz etkileyebileceği ve ahlaki değerlere zarar verebileceği düşüncesi, medya kuruluşlarının sorumlulukları konusunda bir kez daha gündeme geldi.
KAYNAK/ONEDİO

Editör: Ayşe Sancak