Sevgili okurlar; TAKA Gazetesi'nin 10.yıldönümünü kutladığımızda emekleme döneminde bir kurumduk. 20. Yılda ise artık TAKA Gazetesi ayakta duran, marka değeri yükselen bir basın kuruluşu oldu.

Bu sizin eserinizdir. Sizlerle ne kadar gurur duysak azdır.

Gazetecilik mesleğine sevdam 1985'li yıllarda başladı. Bu meslekte ilk ustam da sevgili Musa Alioğlu'dur. Karadeniz Gazetesi'nin kapılarını bana açmış ve içimdeki sevdayı daktilo ve kağıda dökmeme fırsat tanımıştır.

Değerli okurlar, Gazetecilikte çözüm üreten her haber, her manşet bizlere büyük haz verir. Bu hazzı muhabirlik yıllarımda iliklerine kadar yaşamış bir kardeşinizim.

Bu meslek beni cesur yürekli Salih Çamoğlu ile tanıştırdı. Karadeniz Gazetesi'ndeki birlikteliğimiz Karadeniz Haber ve TAKA Gazetesi'nde devam etti. TAKA Gazetesi'nin temelleri atıldığında ağabeyim Ahmet Sancak her konuda yanımızda oldu.

Yine tanıdığım en naif insan en güclü çizgileri olan Harun Yavruoğlu ile bu çatı altında 10 yıl çalışmanın büyük mutluluğunu yaşadım. Trabzon'da bu isimlerin boşluğu dolmadı. Allah onlara ve bu yolda yürürken vefat eden diğer meslektaşlarımıza rahmet eylesin.

Sevgili TAKA okurları,

Bu mücadelede birlikte yol aldığımız ve hala bana ve gazeteye en büyük gücü veren yöneticilerimiz ile TAKA Gazetesi'nin fedakar çalışanlarına buradan şükranlarımı sunmak istiyorum.

Kuşkusuz 20 yıl önce bize inanan ve Karadeniz Haber Gazetesi'nin temellerini atan kurucumuz sevgili ağabeyim Ahmet Sancak'a; her zaman yanımızda dik duran sevgili ağabeyim Muzaffer Sancak'a, sırtımızı yasladığımız sağlam çınarımız sevgili babam Aslan Sancak'a teşekkür ediyorum.

TAKA Gazetesi'nin yaşaması, kurumsallaşması, Almanya'da, Marmara bölgesinde, Karadeniz'de günlük olarak bayilerde olması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadılar. Hep güvencemiz oldular.

Sevgili Okurlar,

TAKA Gazetesi ile Trabzon ve Karadeniz için açtığımız her yol, çözdüğümüz her sorun bizi inanılmaz mutlu etti. Bir çoğunuz bilmez, ama aynı zamanda öğretmenim, eğitimciyim. Ticaret Lisesindeki öğretmenlik dönemimde gazetecilik mesleğine muhabir olarak kazandırdığım isimlerin başarılarını takip etmek yine basın mesleğine teknik eleman olarak hizmet verenleri aile kurumumuzda istihdam ederek onların yaygın medyaya transferini görmek başarı öykümüz yazıldığında ilk olarak söyleyeceğim sözler olacaktır.

Değerli Okurlar;

2002 yılından itibaren Atatürk ilke ve inkılaplarını koruduk ve kolladık. Milli ve Manevi değerleri hep el üstünde tuttuk. İnsan hak ve özgürlüklerine titizlikle saygı gösterdik. 15 Temmuz darbe girişimine karşı durduk, demokrasiyi koruduk kolladık, asla taviz vermedik.

İletişim çağı ile birlikte yazılı basından daha hassas, daha özel haber beklemek hakkınızdır.  TAKA Gazetesi olarak sosyal medya alanını boş bırakmış değiliz. Instagram'da Twitter'da ve internet sitesinde aktifiz.

Sevgili Okurlar,

Gazeteciliğin muhabirliği’nden işverenliğine kadar her alanda bulundum. Ekip arkadaşlarımla birlikte TAKA Gazetesi bayrağını daha yükseğe çıkarmak için çalışıp daha fazla gayret edeceğiz. Attığımız her manşet, yaptığımız her yorum ülkemize ve milletimize katkı sağlaması dileğiyle hepinize saygılar sunarım.

Nice 20 yıllara.