TAKA Gazetesi'nin 10. yıl dönönümü kutladığımızda emekleme döneminde bir kurumduk. 21. yılda ise artık TAKA Gazetesi ayakta duran, marka değeri yükselen bir basın kuruluşu oldu.

Sevgili okurlar; Bu sizin eserinizdir. Sizlerle ne kadar gurur duysak azdır. Gazetecilik mesleğe sevdam1985'li yıllarda başladı. Bu meslekte ilk ustam da sevgili Musa Alioğlu'dur. Karadeniz Gazetesi'nin kapılarını bana açmış ve içimdeki sevdayı daktilo ve kağıda dökmeme fırsat tanımıştır. Değerli okurlar, gazetecilikte çözüm üreten her haber, her manşet bizlere büyük haz verir. Bu hazzı muhabirlik yıllarımda iliklerine kadar yaşamış bir kardeşinizim. Bu meslek beni cesur yürekli Salih Çamoğlu ile tanıştırdı. Karadeniz Gazetesi'ndeki birlikteliğimiz Karadeniz Haber ve TAKA Gazetesi'nde devam etti. TAKA Gazetesi'nin temelleri atıldığında ağabeyim Ahmet Sancak her konuda yanımızda oldu. Yine tanıdığım en naif insan en güçlü çizgileri olan Harun Yavruoğlu ile bu çatı altında 10 yıl çalışmanın büyük mutluluğunu yaşadım. Trabzon'da bu isimlerin boşluğu dolmadı. Allah onlara ve bu yolda yürürken vefat eden diğer meslektaşlarımıza rahmet eylesin.

Sevgili okurlar  Taka Gazetesi kurulduğu günden itibaren Atatürk İlke ve İnkılaplarından taviz vermeden yoluna devam ederken hem genel hem de yerel haberleri ile birlikte demokratik hukuk devletinden asla taviz vermemektedir. Özgürlüklere sahip çıkan, kadın erkek eşitliğine riayet eden, cevap haklarına mümkün olduğunun en üst noktasında yer veren bu gazete aynı zamanda insanımızın köylümüzün, kentlimizin, iş adamlarımızın, STK’larımızın ve Karadeniz Bölgesi’ndeki tüm spor kulüplerimizin sesi olmuştur ve olmaya da devam edecektir.

Değerli okurlar, Türkiye çok kritik bir süreçte geçiyor. Ülkemizi bölmek için 4 bir yandan saldırılar var. Bu saldırıları bertaraf etmeye çalışan devlet büyüklerimize ve yöneticilerimize her zaman gazete sütunlarında yer verirken muhalefetinde önerilerini ve görüşlerini Taka Gazetesi’nin tüm sayfalarında bulabilirsiniz.

Sevgili okurlar; 2023 ve 2024 seçimlerine gidiyoruz. 20 yıldır her seçim döneminde objektif yayınları siyasi partilerin mesajları ve reklam talepleri en makul şekilde TAKA Gazetesi tarafından değerlendirilmekte. Okurlarla birlikte siyasi partiler arasında da iletişim köprüsünü kurmaktayız.

Elbette ki hatasız ve kusursuz değiliz. Ama şunu iyi bilin ki hem şahsım hem de gazetenin yöneticileri haber ve spor müdürleri ve tüm çalışanları emekçileri sizlere bir telefon kadar yakındır. Eğer biz bu gazete okurların diyorsak bunu sözün gelişi söylemiyoruz.

Son sözümüz şu: bizlere güç verdiniz, destek verdiniz ilk günden 21 yaşına gelinceye kadar hep sizlerin sıcaklığını yanımızda hissettik. Bundan sonra aynı sıcaklığın aynı yakınlığın kol kola yürümenin devam etmesi için fedakarlıklarımızı yapacağız. Biz biriz, beraberiz, Türkiye’yiz, Karadeniz’iz, Trabzon ve TAKA dostlarıyız.

Nice mutlu yıllara.