Bizim Neslim Uşakları Derneği’nin Başkanı, Doğanspor ardından da Trabzon Amatör takımının sağ kanat oyuncusu Prof. Dr. Ergun Demirsoy. Bana Prof demeyin dese de o unvanı hak ederek aldı ve kullanacağız.
 
Tanıtımda önemli bir tespit yaptı, ‘Altın kolye futbol turnuvalarının başlaması ile Trabzonspor’un şampiyonlukları başladı, bitişi ile de şampiyonlukları bitti.’
2010-2011’e de vurgu yaptı ve ‘şampiyonuz’ dedi.
 
Sağıroğlu Otel’deki buluşmadaki anılardan söz edeceğiz elbette ama Altın Kolye Turvuvası’nın kitapçığına şöyle bir baktım. Trabzonspor’dan Hami’ler, Vedat’lar, Levent’ler, Turgut’lar, Hamdi’ler, Lemi’ler, Şenol Özer’ler, Metin Bak’lar, Yusuf Ziya’lar hep ziya beyden gelmişler.
 
Orası Trabzonspor’un futbol tarlası idi. Küçük kazanımlar için o büyük sahayı ortadan kaldırdık.
 
Bizim Neslim Uşakları DerneğiTrabzon için duyarlı. Önce Sefa Yavuz ardından ise Ergun Demirsoy geçti direksiyona. Şehit ailelerine ev verebilecek kadar duyarlılar. Trabzonspor için kulis atmıyorlar, onlar hizmet yapalım istiyorlar.
 
Sefa Yavuz, Ergun Demirsoy ve Zekeriya Turfanda ve diğer arkadaşları Trabzon’da Sağıroğlu Otel’de güzel bir buluşma gerçekleştirdiler.
 
Özkan hoca, Sadi hoca ve Ömer Uzun. Altın Kolye’nin ilk düzenleyicisi Ömer Uzun. Sadi hoca ilk yıllarda takım kurmuş sonra organizasyon ona kalmış.
 
Ben kitapçığa baktım ve duygulandım.  Karadeniz gazetesinden Erol Kumaş’ı bir kez daha hatırladım. O amatörün çilesini çeken sonra bizlere devreden bir kardeşimizdi. İmzası halen katologda mevcut. O günlerde futbolcular tek yıldız fazla alabilmek için onun peşinden koşardı.
 
Bizim Neslim Uşakları’nın bu organizasyonu beni çok etkiledi. Kendilerini kutluyorum. Ve altın kolye turnuvası Ziya Bey’deki kadar heyecanlı olmayabilir. Ama bir dönemi yaşatmak ve yeniden başlatmak adına önemli.
 
Trabzonspor’un 50.yılına denk geliyor. Şampiyonluk da gelirse ne ala!
 
Altın Kolye Ve Efsane Teymür
 
Altın Kolye Futbol Turnuvası’nın oynandığı Ziya Bey’in karşısında tarihi konaklar var. Bu konaklardan birisinde de dönemin Hakimi Ahmet Selim Teymür oturuyor.
Saha küçük, top sesi ile birlikte izleyenlerin gol sesi, saha içindeki oyuncuların sesi Teymür’ü çok rahatsız ediyor ve sürekli olarak pencereden uyarıyor.
Ziya Bey’de de kendisinden herkes çekiniyor. Bir kişi hariç!
Böyle bir günde Teymür yine tepki gösteriyor. Tam o sırada Özkan hoca Ziya Bey’e geliyor. Teymür ortadan kayboluyor! Rahmetle anıyoruz.
 
Şu kadroya bakar mısınız?
 
Altın Kolye Futbol Turnuvası’nın katoloğundaki şu fotoğrafa bakar mısınız? Üst sıra soldan sağa ayaktakiler Sadi Tekelioğlu, Kaleci Metin, Lemi Çelik, Hamdi Arslan, Murat, Birol, Uğur, Hamdi Zıvalıoğlu, Nuri, Cemal Menteşe,  Oturanlar Malzemeci Halis, Levent, Sinan Bayrak, Kazım, Hayrettin, Hasan, Mustafa, Vedat.
Her amatör futbolcunun içinde olmak istediği bir kadrodur bu kadro. Kimi zaman Trabzonspor profesyonel genç takım, kimi zaman da Trabzon amatör takımı.
 
Hepsi birer yıldızdı!
 
Daha sonra Trabzonspor’da oynayacak olan Gökhan Ersoy, Altay ve Sakaryaspor’da efsaneleşen Yusuf Ziya, Doğanspor’un muhteşem golcüsü Hücum, Sağıroğlu Otel’in sahibi Doğansporlu stoper Ömer, alt sırada Levent ki, ortasahanın moestrosu ve Rizespor’da zirveye çıkan Dajo Metin. Yanında Trabzon futbolunun en büyük oyuncularından ama sakatlıktan kurtaramayan Vedat. Antrenörleri Halis Ateş. Altın Kolye’nin ortaya çıkardığı isimler.
 
Olmadı mı olmuyor!
 
Hayrettin. O da Altın Kolye’nin ortaya çıkardığı yıldızlardan birisi. Trabzonspor’da bir dönem oynadı. Ardından Gençlerbirliği’ne, oradan Fener’e gitti. İçi içine sığmayan bir isimdi. O kadar çabukluğuna ve yeteneğe rağmen futboldan çok kazandı ama ne uzun süreli oynayabildi ne de yıdız olabildi.
 
Tarihi terasta kamp!
 
Trabzonspor alt yapısının başına geçen İhsan Derelioğlu da Altın Kolye Futbol Turnuvası ile ilgili anılarını alattı. O gün yaşanan rekabetin bugün olmadığını söyleyen ve ‘Biz hep ağabeylerimiz gibi olmak isterdik’ dedi. Derelioğlu, Altın Kolye’nin ilkini kendileri kazandığını, ikincisinde Sadi hocanın bir takım kendisinin de bir takım kurduğunu söyleyerek, ‘Çok didialı idik. Hatta Ganita’da bugün Eczacılar Odası olan ev bizimdi, orasının terasını düşünün, orada 7 kişi kampa gridik. Kampa girdiğimiz duyuldu. Sadi hoca mahallede bizi arıyor ama bulamıyor!’
 
Sitem sevgiden doğar!
 
Trabzon’da Amatör futbola büyük destek veren ASKF’nin Başkanı Cahit Erdem, sahayı tahsis ederek Bizim Neslim Uşakları’nın Altın Kolye Futbol Turnuvası’na destek verdi. Ve kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. ‘Trabzon’da yeterince destek görmüyoruz’ diyerek herkese mesaj gönderdi. Yavuz Selim Sahası konusunda büyük mücadele verdiklerini söyleyerek, ‘Halen proje netleşmiş değil’ diyerek takip istedi. Başkan sitemkardı. Ama o herkesi seviyor ve sitem sevgiden doğuyordu!