Olimpiyat Stadı’nda Vavacar Karagümük takımı Galasaray’ı 6 bin seyircisi ile Fenerbahçe’yi ise 20 bin taraftarı ile konuk etti. Şimdi Mayıs ayının ilk haftasında Trabzonspor, İstanbul Olimpiyat Stadına kupa yarı finali için konuk olacak. Geçmişte tam 2 kez doldurduğu stadın Trabzonspor’a tahsis edilen 27 bin kişilik bölümünü Trabzonspor yine kapatacak.

Trabzon’daki skor ne olursa olsun (3-2) Trabzon-İstanbul ve çevresi Avrupa’dan gelecek olanlarla Trabzonspor büyüklüğünü bir kez daha ortaya koymalıdır.

Olimpiyat’taki erken final aynı zamanda tranferleri de hızlandıracaktır. Trabzonspor’un muhteşem taraftarını gören yabancı futbolcular etkilenecek ve onlar da tercih yaparken çok fazla düşünmeyeceklerdir.

Çünkü biz, transferden önce Trabzon’u gezip dönenleri çok gördük.

‘Yenge istemedi’ derlerdi hep!

Trabzonspor büyük bir görsel şölen hazırlıyor.

Buradan Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma’ya teşekür edelim

Trabzonspor’da görev yaptı. Ayrıldıktan sonra Trabzonspor’daki anılarını hiç unutmadı.

Hep seviyeli davrandı.

Futbolcu istedik verdi.

Şimdi de stadı açıyor.

O da kazanacak, Trabzonspor’da gücünü göstereek.

Öyle masa başında oturup da 30 milyon taraftarımız var demek kolay!

Gerçeklerler iki kez Olimpiyat Stadından yansıdı.

61 bin ve 80 bin kişi ile.

TÜRK FUTBOLUNUN ACI KAYBI

Trabzon’da yönetici olarak, siyasetçi olarak ve basından Mehmet Ali Yılmaz ile çalışmayan azdır. Bizler de 2.5 yıllık bir dönemde onunla birlikte çalıştık. Karadeniz Gazetesi’ni Şamil Ekinci’den satın aldıktan sonra. Yazı İşleri Müdürü idik. Bize ‘Sarı çocuk’ derdi. Başkan Türk futboluna özerklik getirdi, birçok yeniliğe imza attı. Türkiye’nin en star transfrelerini yaptı. Ünal Karaman, Dobi Hasan, Phaff gibi oyuncuları bordo-mavili camiaya kazandırdı. Parayı çuval işi verdi. 10 yıl Türkiye’nin vergi rekortmeni olduğunu ilk kez özgeçmişinde okudum. Trabzon’un gücü idi. Kaybı büyük acı verdi. Trabzonspor camiasının başı sağolsun..

TRABZONSPOR NEDEN BÜYÜK?

Trabzonspor, Türkiye’nin en büyük takımlarınan birisi. Neden? Trabzonlu olup da Trabzonspor’u tutmayan yok gibidir. Her Pazartesi haftanın değerlendirmesi yapılır. Ki, bu Çarşamba’ya kadar sürer. Çarşamba’dan sonra Cumartesi’ye kadar nasıl bir kadro, onun üzerinden değerlendirmeler olur. Cumartesi-Pazar ise maç heyecanı zirve yapar. İşte Semerciler başı. Trabzonspor’un en fazla konuşulduğu bir merkez. Kahvaltı masadakilerden birisi Abdulkadir Ömür’ün yakın akrabası. Hem kahvaltı yapıyor hem de Trabzonspor’u konuşuyorlar. Ziraat Türkiye Kupası ve ğelecek yılın transferlerini.

AYGÖREN ZİRVESİ

Özellikle Körfez ilçelerinden gelen turistler Trabzon’un dört bir köşesinde yeni yatırımları da tetiklediler. Bu yatırımlardan birisi de Aygören Vadisi (Ağıllı-Fatih) denilmesine rağmen Trabzon’un zirvesi olan yer. Demokrat Parti Tabzon İl eski Başkanı Ercan Şılbır, Demokrat Parti Merkez İlçesi’nin yeni Başkanı Cengiz Karabina ve Ortahisar Gazeteciler Cemiyeti’nin Başkanı Hakkı Emiroğlu bu Lezzet sofrasına çıktık. Hizmetimizi de bizzat patron Birol Karabina kardeşimiz yaptı. Tesis otoparkı ile ikramları ile Trabzon’a zirveden bakması ile mükemmel.

Sordum, işler nasıl? Cevap: İyi, Yazın yer yok, kışın tesis kendine yetiyor. Ercan Şılbır ile meyve ve sebzeyi konuştuk. Yurt içinde önemli bir tedarikçi kendisi. Cengiz kardeşimizle de Trabzonspor’u. Türkiye Futbol Federasyonu’na tepki gösteren Karabina, ‘Trabzonspor’un hakkını yiyenler iflas etmez. İşte Fener’in hali. Hem Avrupa’yı hem Ziraat Türkiye Kupası’nı hem de ligi kaybetti’ dedi. Ali Koç’a da  iki söz eden Cengiz Karabina, ‘Ali Koç, her seferinde başarısızlığını birine yüklemeye çalışıyor. Adam voleybol maçından çıkıp Traübzonspor futbol takımını eleştiriyor! Bu acizliktir. 6 sene oldu. Şampiyon olamadın o zaman delikanlı gibi bırak ve köşeye çekil, ticaretini yap’ ifadelerini kullandı.

ŞAMPİYON’A PLAKET

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç hem kültür sanat hem de sporcu dostudur. Türkiye’yi Avrupa’da başarıyla temsil eden boksörümüz Emir Büyükdağ’ı babası ile birlikte makamında ağırladı ve Büşükşehir Belediyesi’nin plaketini takdim etti. Ahmet Metin Genç’i hassasiyetinden dolayı tebrik ediyor ve Emir’e de yürekten başarılar diliyoruz.

TEBRİKLER BAHATTİN

Derin kulak mı desem yoksa yürürken haber yazabilen adam mı desem bilemedim. Muhabirimiz Bahattin Baştürk’ten söz ediyorum. Bir gazetecinin Trabzon’dan her an haberi olabilir mi? Bir gazeteci istediği her haberi ve fotoğafı bulabilir mi? İşte bulabilen o isim Bahatin Baştürk. Maşallah. Türksesi’nde başladığı meslekte Son Nokta deneyimi oldu, genç bir gazeteci için ideal bir yere geldi. TAKA Gazetesi’nin Yazı İşleri Müdürlüğü ile onurlandırıldı. O da sorumluluğunu en üst noktada tutmaya gayret ediyor. Dostları da çiçekleri ile birlikte geldi. Bizler de Bahattin Baştürk’ü tebrik ediyor yeni görevinde başarılar diliyoruz.

KARAGÜCÜ UŞAK’TA

Malatya 2.Ordu Karagücü bu kez Uşak’ta toplandı. Ayhan Aytaş’ın konuğu oldular. Sürmeneli Hakan Ertürk ile birlikte Araklılı Hasan Aslandağ İstanbul’dan yüklendiler gaza yine Türkiye’nin çeşitli illerinden gidenler oldu. Güzel bir hafta sonunu birlikte geçirdiler. Ancak dönüşte de acı bir haberle yıkıldılar. Dönem arkadaşları Bayram Pile, kalp krizinden vefat etti. Kardeşimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Misafirperverliği için de Ayhan kardeşimizi tebrik ediyoruz.