1 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde İYİ Parti’nin oyunun Türkiye genelinde yüzde 3,8’e kadar gerilemesinin ardından, 1 Nisan’da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener seçimli olağanüstü kurultaya gideceklerini açıkladı.

Akşener, 8 Nisan’da yaptığı yazılı açıklamada “Bedel ödeme gerekliliğinin doğabileceğinin de pek tabii farkındaydım” diyerek yeniden aday olmayacağını duyurdu.

Kurultay tarihi 27 Nisan olarak belirlenirken, TBMM Grup Başkanı Koray Aydın, TBMM Grup Başkanvekili Musavat Dervişoğlu ve İYİ Parti Göç Politikaları Başkanı Mehmet Tolga Akalın aday oldu.

Genel başkan adaylarına bugün verilen kongre delege listesinde bir tuhaflık gözlendi. Seçim kurulu tarafından ilan edilen delege listesinde, istifa eden delegelerin de isimlerinin listede yer aldığı görüldü.

İYİ Parti'de çok sayıda delege istifa ederken, istifa eden delegelerin yerine kopya delegeler türetildiği öne sürüldü. Yapılan incelemeye göre, 1975 doğumlu bir delegenin doğum tarihi 1985 olarak yazıldı.

Durumu tespit eden partililer seçim kuruluna itiraz etti. Kurulun iki gün içinde itirazı karara bağlayacağı bildirildi.

Seçimlere beş gün kala delege listesinde yapılan bu usulsüzlüğün "Meral Akşener'i tekrardan göreve getirmek" amacıyla yapıldığı iddia edildi.

Bunu sadece genel merkezin yapabileceğini kaydeden bir İYİ Partili, konuyla ilgili "Eğer itiraz olmasaydı daha sonrasında bu usulsüzlükten dolayı kongreyi iptal edip ileri bir tarihte tekrarlatacaklardı ya da bugün itiraz edileceğini anladılar. O zaman 'Bu kongreyi ileri bir tarihte yapalım' diyerek Akşener'i ileride tekrar göreve çağırmayı amaçladılar." değerlendirmesinde bulundu.

Buraya kadar Oda TV’nin dünkü özel haberini okuduk!.

Burada Koray Aydın’a karşı bir oyun var.

Koray Aydın ve ekibi  olağanüstü kongre ile birlikte devre dışı bırakılmak isteniyor.

Zira Koray Aydın ile Meral Akşener seçim öncesinde karşı karşıya gelmiş ve Koray Aydın, seçime tek başımıza girer isek oylarımız düşer uyarısını yapmıştı. Halen aynı fikirde.

İYİ Partinin yoluna  kendi başına yürümesini isteyen Musavat Dervişoğlu aday olarak çıktı ve hem Meral Akşener’in desteğini aldı hem de Genel Başkan yardımcısı olan adayın.

Eğer kongrenin ertelenmesi sözkonsu olmaz ve Musavat Dervişoğlu ile Koray Aydın’ın yarışı olursa  Meral Akşehner’in desteği ile seçimi kazanmayı hedefliyor ve Koray Aydın’ı dışarda bırakmak istiyorlar.

Koray Aydın kurt siyasetçidir.

Ve ekibi vardır.

Koray Aydın ve ekibi delege baskısı ve delege oyunu ile de mücadele edecek.

Şükrü Kuleyn, Fatma Başkan ve daha birçok il başkanı Koray Aydın’la birlikte olacak.

Aydın, Türkiye’nin her yanında örgütlenmiş bir liderdir.

MHP’de Tuğrul Türkeş’in ve Devlet Bahçeli’nin en güçlü dönemlerinde de kongrelere damga vurmuş isimdir.

Bu kez başarılı olmak ve gençliğinden beri varolan liderliğini Genel başkanlığa taşımak istiyor. Yolu açık olsun.

OF-SÜRMENE YAYLASI

O ses..

‘Yusuf yazamazsınız ki benim dediklerimi’

-Abi yazarız, sen söyle

‘Ama hiçbir yerini kesmeyeceksiniz’

=Merak etme AĞAM kesmemeye çalışırım.

Hem siyasi partiler hem de Trabzonspor konusunda sözünü hiç esirgemedi.

Nusret Çakıroğlu birkaç yıl önce rahatsızlandı. Onun ilacı yaylalardı.

‘Of-Sürmene yaylası 15 doktora bedel dedi ya’ Karadenizli sanatçılar aynen öyle. Çakıroğullarının Büyük yaylasına çıktı ve her yıl 5 ay orada kaldı, aradı:.

-Yusuf, yayla yolumuz halen yapılmadı.

Bir kısmını Bakanlığı döneminde Süleyman Soylu serdi. Kalan kısmı da Onun vasiyeti olarak Ahmet Metin Genç’e kaldı. Hacı Nusret için yaparsın başkan.