Ankara'da her yıl düzenlenen geleneksel Trabzon Tanıtım Günleri, coşkulu bir başlangıçla start aldı. Başkent Trabzon Dernekler Federasyonu'nun koordinasyonunda gerçekleştirilen etkinlik, 25-28 Nisan tarihleri arasında Altındağ Belediyesi Başkent Millet Bahçesi'nde açılış töreni ile başladı. Açılışa, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun da katılımıyla protokol üyeleri renkli bir gün geçirdi.

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Ulaştırma eski Bakanı Adil Karaismailoğlu, Trabzon Milletvekilleri Vehbi Koç, Yılmaz Büyükaydın, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve diğer protokol üyeleri, ilk olarak ilçe belediyelerinin stantlarını ziyaret etti. Tonya Belediyesi'nin standında Tonya Tereyağı ikram edilirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç geleneksel el değirmeninde mısır öğüttü. Protokol üyeleri, daha sonra Yomra, Vakfıkebir ve Akçaabat belediyelerinin standlarını ziyaret ederek yöresel lezzetleri tatma fırsatı buldu.

Türk Somonu'nun Hasadı Trabzon'un Arsin İlçesi Açıklarında Başladı Türk Somonu'nun Hasadı Trabzon'un Arsin İlçesi Açıklarında Başladı

Akçaabat Belediyesi standında, protokol üyeleri folklor ekibinin horonunu izleyerek horona eşlik etti. Ardından Sürmene Belediyesi'nin standında mısır ekmeği ve yoğurt ikramı yapıldı.

Fuar alanında yer alan Trabzonspor lisanslı ürünlerinin satıldığı TS Club minibüsü de ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Ayrıca, Köprübaşı standını ziyaret eden AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, el yapımı kaşık yapımını deneyerek katılımcılarla etkileşimde bulundu.

Başkent Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı Ali Hacıfazlıoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada gurbette yaşayan Trabzonluların Ankara'da Trabzon insanına yakışır şekilde yaşayıp başkente katkıda bulunduğunu belirtti. Hacıfazlıoğlu, Trabzon'un doğal, kültürel ve sanatsal varlıklarının tanıtılması ve korunmasına yönelik bu tür etkinliklerin artarak devam edeceğini vurguladı.




Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN