Serhat şehir Artvin'de yerel seçim sürecini değerlendiren gazeteci yazar Ahmet Külekçi çarpıcı açıklamalar da bulundu..

2019 yerel seçimlerinde sadece iki ilçeyi kazanan merkez belediyeyi CHP'ye kaptıran AK Parti 31 Mart 2024 yerel seçimlerin de aynı hezimeti yaşadı. AK Parti Artvin'de sadece Şavsat Ardanuç ve Arhavi'yi kazandı.

Onca yatırım barajlar tüneller ve dev marka projelerine rağmen halkın desteğini alamayan AK Partinin yerel seçimlerde Artvin'de bütün sorumluğu bakan AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik 'e yüklendi.

Faruk Çelik'i Artvin'de adeta kurtarıcı gibi gören merkez ve ilçe belediye başkanları nasıl olsa arkamızda güçlü bir isim rehavetine kapılıp beklenen çıkışı yapamadı.. Faruk Çelik her yerde tek başına kaldı.

AK Parti Artvin İl Başkanı Fatih Tahtalı başta olmak üzere il ve ilce teşkilatları başkanları tam bir hayal kırıklığı yarattı.Seçimleri kazanmayı bırakıp egolarını tatmin ettiler.. Koltuğa güç vermek yerine koltuktan güç almanın peşine düştüler

Artvin'de  yerel secimler öncesi kime sorsak taraflı tarafsız AK Parti  Artvin il başkanından dert yanıyor tepki gösteriyordu..Bu durumu AK Parti Genel Merkezi nasıl hesap edemez müdahale etmez akıl işi değil.

Artvin'de AK Partinin kaybedeceği çok net ortadaydı.. Yerel seçim sürecinde eski Artvin Milletvekilleri İsrafil Kışla ve Erkan Balta'da hiç bir katkı sağlamazken partiden umduğunu bulamayan AK Partinin Artvin’deki eski yönetici ve başkanları da biz yoksak başarıda varsın olmasın diyerek partinin yanında olmadılar.

AK Parti Artvin teşkilatlarında yaşanan bütün olumsuzluklar sürekli sümen altı edilirken bütün acı  gerçekler seslendirilmedi. Koltuktan aldıkları gücü siyaset yapmak yerine kendi şahsi çıkarları için siyasete çevirenler AK Partinin Artvin'de sonu da hazırladı.

Sürekli göç veren gelişip büyümekte zorluk çeken iş aş ekmek sorunu ile boğuşan Artvin sadece siyasetçilerin başarısızlığı değil bürokrasinin beceriksiz yönetimleri yüzünden de ileri değil geri gitmekte ne yazık ki.

AK Partinin Artvin'de bütün kadrolarıyla yeniden şekillenmesi başta il teşkilatları olmak üzere başarısız olan ilçe başkanları nin ekipleri ile istifası alınmalı..

Bakan Faruk Çelik AK Parti Artvin için büyük  ve son bir şans..Ya bu şansı değerlendirmek için herkes seferber olur parti ayağa kalkar toparlanir yada dibin dibine vurur..

AK Parti Ardanuç'ta CHP nin kalesini nasıl kazandı? Toplumsal karşılığı olan samimi dürüst iyi niyetli bir aday buldu da ondan..Emrah Yılmaz gibi isimleri AK Parti Artvin'de kazanmalı bulmalı.. Emrah Yılmaz AK Parti Ardanuç ilçe başkanına rağmen seçim kazandı.. Şaşırmayın durum aynen böyle

Yusufeli ilçesinde Mustafa Demirkıran ise ciddi bir ihanetin kurbanı oldu.. Akıl almaz oyunlar döndü...Yusufeli dosyası zamanı gelince ortaya konacak.. Barış Demirci kardeşimiz orada seçimi aldı sonuna kadar hak etti bu başka mesele 

Artvin'de Ardanuç ve Yusufeli seçimleri iyi irdelenmeli..AK Partinin kalesi Yusufeli  Belediyesi CHP ye geçerken CHP nin kalesi Ardanuç belediyesi de AK Partiye geçti.. Yıllar sonra iki ilçede yaşananlar tarihe not düşecek cinsten...