Önce Bestekar Parlamenterlerimizden söz edelim.. Türk siyasal tarihinde…”Bestekâr Parlamenterlerin” sayısı oldukça fazladır. Türk musikisine gönül verenler, her dönemde parlamentoyu temsil etmişlerdir.. Bir kaç örnekle   devam edelim istedik..

Kısa süre önce kaybettiğimiz, eskibakanlarımızdan merhum Yılmaz Karakoyunlu’nun. TRT denetiminden geçmiş 100’ün üstünde bestesi olduğunu biliyoruz.

 

Karakoyunlu’nun değer katan başka üstün nitelikleri olan, önemli bir şahsiyetti.. Şair.. Romancı.. Yazar.. Senarist. Çok sayıda basılmış “romanları ” bulunuyor. Bakan Karakoyunlu’nun üstün özellikleri saymakla bitmez. Tekrar rahmet diliyorum..

 

Mehmet Yazar. Ali Coşkun. Necati Çetinkaya. İsmet Sezgin. SafetArıkan Bedük.Ruşen Işın. İbrahim Taşdemir.. İbrahim Yavuz Bildik. Mustafa Kul. Güneş Müftüoğlu.  Ahmet Rasim.. Arif Sağ. Hasan Celal Güzel.. Şükrü Şenozan Ve onlarca  siyasetçi. Yaş itibarıyla hepsini yakından tanıma fırsatını buldum..

ŞARKI sözü yazmak, beste yapmak herkesin harcı değil.
 

Şarkı söylemek de öyle. “Bestekâr siyasetçilerin” işleri kolay değildir....

Bizimde TRT kayıtlarına girmiş bir şarkımız var. Yılmaz Karakoyunlu’nun bestelediği”Nişaburek” şarkısı ”Baktıkça güzel çehrene, hayran olurum” in söz yazarı Osman Yazıcı. Bilmeyenlere duyurulur..
Kenan Günel'in "muhayyer kürdi" şarkısı "Seni sevmek günah ise işledim" in söz yazarı Çetinkaya.
 

Aynı bestecinin "Bin türlü hatıra vardı hayatımda güzelim" şarkısının söz yazarı da eski Ankara valisi Saffet Arıkan Bedük.
 

TBMM eski başkanı Cemil Çiçek’in söylediğine göre;Saffet Arıkan Bedük ne de güzel şarkı söylermiş. Dost meclislerinde...

TRT Ankara Radyosu Ses Sanatçısı (TSM) Meliha Yazıcı, Karadenizli, kadife sesli çok önemli ve başarılı sanatçılarımızdan birisidir. İşini çok ciddiye alır. Geçmişte.

13.Bölümden oluşan ve TRT ’yayınlanan” Gönüller Meclisi ”adlı programının sunucusu ve solisti idi. Güzel, beğenilen ve takdir edilen  bir programdı. Bütün bestekâr milletvekillerini bulup çıkarmışlardı. Güzel programdı. TRT, keşke böyle programlara devam edilseydi.TRT Genel müdürü Prof.Dr. Zahid Sobacı hocamıza duyurulur..

40.Sanat yılı…

 

İpek Dereli. TRT Ankara Radyosu’nun başarılı Tambur Sanatçısı. TSM Topluluk Şefi. Türk müziğindeki başarılı otoritesi.. 40. Sanat Yılını özel ve muhteşem konserle taçlandırdı.

40 yıllık sanat hayatına sayısız konser sığdıran İpek Dereli, kariyerine tambur sanatçısı olarak başladı. Bugüne kadar Ziya Taşkent, Kutlu Payaslı, Safiye Ayla  ve Müzeyyen Senar gibi TRT’ nin bir çok duayen isimleri ile  aynı sahneyi paylaştı.

 2018 yılının”En iyi Koro Şefi” ödülüne layık görüldü. Misafir öğretim görevlisi. Bizimde aile dostumuzdur.

TRT Ankara Radyosu’nun Çocuk ve Gençlik Korolarının mimarlarından birisidir. Öz geçmişini , başarılarını ve üstün niteliklerini  yazmaya kalksak köşemize sığmaz..40. Sanat yılını , 4.Seçkin koronun   sanatçıları, ile TRT’nin ses ve saz sanatçılarının eşliğinde muhteşem bir  konserle kutladı.

 İpek gibi 40.Yıl geçti. İpek hocamızı tebrik ediyor, nice sağlıklı başarılı  yıllara diyoruz..