Rize-Fındıklı. Manzarası şiirlerdeki, şarkılardaki gibi.. Kuşlar, ağaçlar, bin bir renkli çiçekler; şırıl şırıl akan dereleri ile meşhurdur. Denizde hamsi, karada çay ve güzel insanlarla doludur.

Fındık ve Fındıklı…
Fındıklı..İlki Doğu Karadeniz insanının her şeyi; aşı, işi, ekmeği ve gelir kaynağıdır.
Diğeri ise, mavi dalgaların sahile vurduğu kıyılarımızın en şirin yerleşim birimi… Adını bölgenin sembolü olan fındıktan alan Paris’i andıran Fındıklı.
 Yeşilin en güzelinin fışkırdığı bereketli topraklar üzerine kurulmuş bir ilçedir Fındıklı. Ve Fındık kadar bereketli, Fındıklı kadar güzel, çevre ilçeler.

Arhavi,Ardeşen ve Pazar ilçeler var.
Çalışkan, çalışkan olduğu kadar da fedakâr olan Fındıklılı hemşerilerime en derin sevgilerimi gönderiyorum. Onlara olan gönül bağım en üst perdededir..
40 yıl öncesinde Fındıklı için ‘Küçük Paris’ dediklerini bugün gibi hatırlıyorum. Bu güzel insanları yürekten kutluyor, herkese örnek teşkil edecek örnek davranışlarının devamını diliyorum.

Fındıklı’dan adlarını sayfalara sığmayacak kadar yakın dostlarım vardır. Başta eski milletvekili Şadi Pehlivanoğlu. Rizespor’un efsane başkanı. Hasan Kartal ile  iş insanı İbrahim Kartal, yakındostlarımdır. Kartal ailesi, bölgenin en köklü ve önemli ailelerdendir.

Hasan Kartal. Kartal Şirketler Gurubu’nun başkanı. Rize-Fındıklı’dan…. Hemşeri canlısı. Servetleri kadar mütevazı…. Adam gibi adam dır.
İş insanı ve siyaset adamı İbrahim Kartal’ın renkli kişiliği ise her türlü takdirin üzerindedir. Arada bir ortak dostlarımız ile buluşturur bizi AK Parti, İbrahim Kartal’ı  Fındıklı’dan aday göstermiş olsaydı, büyük başarı elde ederdi..

İbrahim Kartal ile ortak dostlarımız  ile buluştuk..  Buluşmaya ,kızı doktor Sinem Kartal ile birlikte geldi. Doktor tam babasının kızı. Karadeniz’in tüm özelliklerini bünyesinde barındıran, büyüğünü küçüğünü bilen tam bir Laz kızı…

Doktor Kartal, olayların yorumlanmasında makul olmanın disiplinini kullanır. Ve o makul noktanın önemine işaret eden tasnif ve tarif mahareti ekler...
Doktorluktaki üstün akıl kullanma yeteneği, bu iki meziyeti mezceden isabetten kaynaklanır. Karadeniz’in önemli isimlerindendir. Kişiliğinin olgunlaşmasında yılların dürüst ve hakşinas hekimlik mesleğinin gururlu tablosunu getiriyor. Doktor Kartal, üstün niteliklere sahip, genç bir yetenektir..