Burada Ayvalık 3. Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nı ziyaret eden Soylu, şeref defterini imzaladı, bölgedeki operasyonlar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Uludere ilçesine bağlı İnceler köyüne giden ve burada vatandaşlar ile çay içti onları dinledi.
 
Gürsoy’un Çayını İçtiler
 
Arsin Ulu Camiye AK Parti il eski Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Özer’in yeğeninin cenaze merasimine gelen İl eski Teşkilat Başkanı Sultan Göktaş, İl eski Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydınlı Mahallesi Muhtarı Kadir Sert, Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar, Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Eyüp Ergan, Büyükşehir Belediyesi Bütçe Plan Komisyonu Başkanı Sait Gürsoy’un çayını içtiler. Baba Bahattin Gürsoy’un da iştirak ettiği buluşmada hem Trabzon hem de Arsin siyaseti konuşuldu.  
 
Ailece Gugulumdakiler
 
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti, Yargı, Güvenlik ve Haber Muhabirleri Komisyonu tarafından moral akşamı düzenlendi. Komisyon Başkanı Fatih Turan ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü öncesi, bir araya gelerek bir nebzede olsa stresten uzak durarak sizleri gülmeye davet ediyoruz. Gugulumdakiler Tiyatrosu 'Herkes Oyuncu' isimli 2 perde güldürü oyununu Perşembe akşamı 20.00’da ailelerimiz ile bir arada izleyebileceğiz.’ dedi.
 
 “İzin vermeyeceğiz”
 
CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen’in İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul’da yapılması planlanan altı metro hattıyla ilgili ihalelerin iptal edilmesi hakkında basın açıklaması yaptı. Pekşen; “Büyükşehir Belediyesi, İhale Kanunu’nun 21/B maddesine dayanarak, ihaleleri kılıfına uydurarak davet usulü ile yandaş firmalara verdiği altı metro hattı ihalesini iptal etti.
 
İBB’nin altı metro ihalesinde yaptığı yolsuzlukları aylardır takip edip gündeme getiriyorduk artık daha fazla gizleyemediler. Büyük ihale yolsuzluğunu yakaladık ve Türkiye gündemine taşıdık. Bu altı ihalede yolsuzluğunu TBMM kürsüsünden sorduk ne inkar edebildiler ne de cevap verebildiler. Şimdi ihaleler fesih edildi. Firmaların hepsi ayrı ayrı olmasına rağmen bütün ihaleler aynı anda iptal edildi. İnsan sormadan edemiyor. Bütün ihaleleri iptal etmenizin nedeni nedir? Hangi konularda, neyi paylaşmakta anlaşamadınız da acele iş kılıfında ihale edilen işleri bir anda fesih ettiniz.
 
Dün ele ele ihaleleri alan yandaşlar bugün anlaşamayınca ihaleler iptal edildi. İstanbul’un her yanı bu inşaatların şantiyeleriyle dolmuş, trafik arapsaçına dönmüşken o kadar işçi, o kadar şantiye, o kadar iş makinesi bir anda boş kaldı. Ne oldu, hangi konuda anlaşamadınız da emeği, alın teriyle bu inşaatlarda çalışan işçileri bu şartlarda işsiz güçsüz bıraktınız? Ancak yandaşlar bu insanları düşünmez onların tek derdi kendi keselerini doldurmaktır. Kimse bu işim peşini bıraktık sanmasın. Bu ülkenin yurttaşlarının her kuruşunun hesabını soracağız. Bu ülkeyi yağmaya, yolsuzluğa teslim etmeyeceğiz. Sizin yandaşlarınıza peşkeş çekmenize asla izin vermeyeceğiz.”dedi.
 
Görev Başında Hayata Veda Ettiler
 
Of’ta 29 Mart 2014 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel seçimlerinde göreve seçilen muhtarlardan dört tanesi hayatını kaybetti. 4 Muhtara görev sürelerini tamamlayamadan hayata gözlerini yumdu. 27 Haziran 2014 Kavakpınar Mahallesi Muhtarı İhsan Akaydın, 11 Ağustos 2015 Sarıbey Mahallesi  Muhtarı Abdullah Durmuş, 25 Ekim 2017 Sarayköy Mahallesi Muhtarı Ömer Ağaoğlu, 30 Aralık 2017 Solaklı Mahallesi Muhtarı Şeref Saral  hayata gözlerini yumdu.
 
Ücretsiz İzlenecek
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu "Garmagaruşuk" isimli oyun ile perdelerini açmaya hazırlanıyor. Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, ocak, şubat ve mart aylarında komedi oyununun sahneleneceği bildirildi. Açıklamada görüşlerine yer verilen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu tarafından hazırlanan oyunun, ailece izlenebilecek bir komedi oyunu olduğunu belirterek, "3 ay boyunca her hafta çarşamba günü oynanacak oyuna halkımızı eşi, çocukları ve aile fertleriyle birlikte davet ediyorum." ifadelerine yer verdi. Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde sahnelenecek oyunun, Trabzonlular tarafından ücretsiz olarak izlenebileceği kaydedildi.
 
En Yakın Sağlık Kuruluşuna Başvurun
 
Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü verem  eğitimi haftası ile ilgili açıklama yaptı yapılan açıklamada; “Dünyada etkeninin bilindiği ve tedavisi mümkün olan hastalıkların başında Tüberküloz (Verem) gelmektedir. Tüberküloztedavi edildiğinde yüzde yüz şifa ile sonuçlanan, tedavi başarısızlığında ise ölüme yol açabilen bir hastalıktır. Dünya genelinde 2016 yılında 10,4 milyon yeni tüberküloz hastası ortaya çıkmıştır. Tüberküloz hakkında toplumun bilgilendirilmesi ve bu hastalığa karşı bütün kesimlerin dikkatinin çekilmesi amacıyla her yıl Ocak ayının ilk Pazar gününden başlayan haftada“Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası” etkinlikleri düzenlenmektedir. Ülkemizde 2016 yılında Verem Savaş Birimlerine kayıtlı toplam tüberküloz hastası 12.417’dir. İlimizde 2016 yılında 111Tüberküloz Hastası tespit edilmiş ve tedavi altına alınmıştır.
 
Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü olarak önemli bir halk sağlığı problemi olan tüberküloz hastalığını düşündüren belirtileri mevcut olan vatandaşlarımızın en yakın sağlık kuruluşuna başvursunlar  ve bebek sahibi anne babaların zamanında Aile Hekimlerine başvurarak bebeklerinin aşılarını yaptırsınlar” ifadelerine yer verildi.
Editör: TE Bilisim