Kentteki bir otelde düzenlenen toplantıya, Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğlulları, Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek ve Rize Valisi Kemal Çeber'in yanı sıra, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Artvin İl Genel Meclisi Başkanı Furkan Çakmak, Rize İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt, Giresun İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Şahin, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu ile Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin de katıldı.

Desteklenecek Projeler Karara Bağlandı

Toplantının açılışında değerlendirmelerde bulunan DOKA Dönem Başkanı Ordu Valisi Yavuz, DOKA Yönetim Kurulu Toplantısının Ordu’da yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, toplantının Ordu, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Giresun illerine hayırlı olması temennilerini paylaştı. Konuşmasının devamında gündem maddelerine ilişkin bilgiler veren Vali Yavuz, 2019 yılı itibariyle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu çerçevesinde onaylanan ve kalkınma ajansları tarafından uygulanacak Sosyal Destek Programı (SODES) hakkında istişarelerde bulunacaklarını bildirdi. 

Vali Yavuz, SODES kapsamında DOKA’ya sunulan ve Bakanlık onayına gönderilecek projelerin, yönetim kurulunda görüşülerek karara bağlanacağını da anımsatarak, “DOKA’nın 120. Yönetim Kurulu Toplantısı’nda ayrıca, 2017 yılında ajansımız ile Doğu Karadeniz Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) işbirliğinde yürütülen ‘Yeşil Yol Mali Destek Programı’nın 2. Etabı kapsamında hazırlanan mali destek programının rehber içeriği ile “2019 yılı Fizibilite Desteği Programı’ kapsamında sunulan ve bölgenin yatırım potansiyelini artıracak fizibilite çalışmalarına ilişkin projeler ele alınacak” ifadelerini kullandı. Dönem Başkanı Ordu Valisi Seddar Yavuz'un açılış konuşmasının ardından, gündem maddelerinin ele alınmasını takiben DOKA tarafından desteklenecek projeler karara bağlandı.
 
Editör: TE Bilisim