Mitingle ilgili olarak değerlendirme yapan Trabzon Milletvekili ve Bütçe Plan Komisyonu Üyesi Salih Cora şu ifadeleri kullandı: 

‘Trabzon son yılların en görkemli kongresini yaptı. Sayın Cumhurbaşkanımıza Trabzon güç ve kuvvet verdi. Hem ülkemizin sıkıntılarını yüklenmiş hemde Dünya mazlumlarının sesi olmuş Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Genel Başkanımız Tayyip Erdoğan’a yönelik Trabzon’daki sevgi asla azalmıyor. Trabzon teşkilatları bu sevgiyi bir kez daha Tayyip beyle birlikte buluşturdular. 

Bu kongreye katkı veren katılan ve kongrenin organizasyonunda emek harcayan teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum. Bu birliktelik var olduğu sürece Türkiye’nin belini kimse bükemeyecektir. 2023’ü de 2071’i de güçlü bir Türkiye olarak girecek ve dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olarak dimdik ayakta kalacaktır. Bizler Trabzon’u onurlandırdığı için Sayın Cumhurbaşkanımıza saygılar sunarken, örgütlerde yer alan, alamayan tüm partililerimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kuşkusuz en büyük teşekkürü de Trabzon halkı hak ediyor. Onlara da minnet duygularımızı iletiyorum.’
 
Editör: TE Bilisim