Çaykur Rizespor, bu sezon dış sahada oynadığı 14 maçta sadece 2 galibiyet, 3 beraberlik alırken, 9 mağlubiyet yaşadı. Ancak özellikle İstanbul deplasmanlarında takım beklenen performansı gösteremedi ve adeta kabus yaşadı.

Trabzonspor'dan Transfer Hamlesi: Yerli Oyunculara Odaklanma Trabzonspor'dan Transfer Hamlesi: Yerli Oyunculara Odaklanma

İstanbul'da oynadığı 4 maçta Çaykur Rizespor, Fenerbahçe'ye 5-0, Karagümrük'e 4-0, Galatasaray'a da 6-2 gibi ağır yenilgiler yaşadı. Kasımpaşa ile oynadığı maçta ise 2-2 berabere kaldı. Bu maçlarda 1 beraberlik, 3 yenilgi alan Yeşil-Mavililer, sadece 1 puan toplayabildi. Rizespor bu maçlarda rakip filelere 4 gol gönderirken, kalesinde ise tam 14 gol gördü.

Kalan 9 maçın 4'ünde yine İstanbul deplasmanına çıkacak olan Çaykur Rizespor, sırasıyla İstanbulspor, Başakşehir, Beşiktaş ve Pendikspor ile karşılaşacak. Takımın İstanbul deplasmanlarındaki performansını yükseltmesi ve kayıpları telafi etmesi için teknik ekip ve oyuncular üzerinde büyük bir baskı olduğu belirtiliyor.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN