Mumcu; “31 Mart’ta yapılacak olan seçimlerde hedefimiz Trabzon’un tamamında iktidar olmak. Cumhur İttifakı olarak çalışmalarımıza aralıksız olarak devam ediyoruz.

Söz Vermiştim Geldim Söz Vermiştim Geldim

Allah’ın izniyle Trabzon’un tamamını Cumhur İttifakı ile tanıştırarak bazı ilçelerimizde bugüne kadar yapılmayan hizmetleri gerçekleştireceğiz. Trabzon’a altın çağını yaşatmak istiyoruz” dedi.

MÜDÜRLÜK AÇIK OLACAK

Rize İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Enes Tüfekçi, yaptığı açıklamada, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için 30-31 Mart 2024 tarihlerinde ilçe nüfus müdürlüklerinin açık olacağını söyledi. Tüfekçi, Rize'deki tüm ilçe nüfus müdürlüklerinin yerel seçimler dolayısıyla cumartesi ve pazar günü 08.00 – 16.00 saatleri arasında hizmet vereceğini kaydetti.

KTÜ, “SLOGAN YARIŞMASI” BAŞLATTI

KTÜ tarafından "Haydi KTÜ'yü Sen İfade Et!" temasıyla gerçekleşecek olan slogan yarışması için başvurular 15 Nisan 2024 tarihine kadar kabul edilecek. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) tarafından “Haydi KTÜ'yü Sen İfade Et!" temasıyla Türkiye genelini kapsayan bir slogan yarışması başlatıldı. 11 Mart-15 Nisan 2024 tarihleri arasında başvuruların kabul edildiği yarışmada, sunulan “sloganlar” 15 Nisan ile 7 Mayıs 2024 tarihleri arasında belirlenen jüri ile değerlendirilecek. Dereceye giren sloganlar ise 8 Mayıs'ta açıklanacak. Yarışmanın birincisine 20 bin TL, ikincisine 10 bin TL, üçüncüsüne ise 5 bin TL ödül verilecek. Yarışma hakkında açıklamalarda bulunan KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, "KTÜ olarak öğrencilerimizin ve toplumun üniversitemizi nasıl gördüğünü, hangi değerleri önemsediğini bu yarışma ile öğrenmeyi amaçlıyoruz. Sloganlar, üniversitemizin ruhunu ve misyonunu yansıtmalıdır. Bu yarışma, katılımcılara KTÜ'yü ifade etme ve üniversitemizin kimliğine katkıda bulunma fırsatı sunacak. Belirlediğimiz slogan, uzun yıllar KTÜ’yü temsil edebilecek." dedi. Öte yandan yarışmaya katılmak isteyenler, 15 Nisan'a kadar KTÜ'nün resmi internet sitesi üzerinden veya www.ktu.edu.tr/bks2024 linkini tıklayarak başvuru yapmaları gerekiyor.

BAŞ SAĞLIĞI DİLEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hasan Süha Saral, Hayrat’ta ziyaretlerini gerçekleştirirken, Balaban Mahallesi'nde saat 13.30 sıralarında meydana gelen göçük haberini alınca bölgeye gitti. Hasan Süha Saral, Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu’ndan bilgi aldı. Saral,“Ziyaretim esnasında aldığım bu acı haber, beni derinden üzmüştür. Bu tür durumların tekrarlanmamasını istiyor, işçilerimize Allah’tan rahmet, saygıdeğer ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum.” dedi.

DERNEKLERİ OLMALI

Trabzon Bayburtlular Derneği, Trabzon Gümüşhaneliler, Trabzon Giresunlular ve Trabzon Artvinliler Derneği olarak “Trabzon’da Hemşeri Dernekleri Platformu” kurduklarını dile getiren Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi “Trabzon’da hasta yakınları için refakatçi  evi projesini hayata geçirmek için bir-araya gelmiştik. Bu sorun sadece Trabzon’a yakın komşu illeri değil Ağrı’dan Erzurum’dan Ardahan’dan gelen vatandaşlarımızı da ilgilendiriyor. Trabzon’da 600 haneye yakın Ağrı Patnoslu vatandaşlarımız var. Onlarda hasta yakınları için bizimle birlikte aynı sorunları yaşamakta. Trabzon’a 12 ilden şifa bulmak için her yıl binlerce hasta geliyor. Trabzon’da yaşayan Ağrılı vatandaşlarımızın dernek kurması halinde onları da platforma dahil edeceğiz” dedi. Külekçi dün iftar sonrası Ağrılarla buluşarak bu konuyu dile getirdi.

DÜZKÖY’DE DEMOKRASİ RÜZGARI

Düzköy’ün  efsane Alazlı Muhtarı Hilmi Avcı cenaze merasiminde karşılmaştığı Belediye Başkan adayları Selim Çelenk ile birlikte  Abidin Çelik’i bir araya getirdi. İkisinin koluna girdi ve ‘İşte düzköy demokrasisi bu’ dedi. Düzköy’de kaybedenin kazananı tebrik edeceğini söyleyen Hilmi Avcı seçim sürecinin centilmence geçtiğini ifade etti.

‘KURYELERDEN ŞİKAYETÇİYİM’

Cudibey’in eski müdürlerinden Ahmet Şener aradı. Annesi’nin emekli maaş kartıyla ilgili “Kurye gelip kartı teslim etmediler. Sonra da ettiklerini söylüyorlar. Halk bankası Mumhane şubesinin müdürü bizimle ilgilendi. Ancak şimdi de annemin yaşlı olması sebebiyle mahkeme kararı isteniyor. Bir kuryenin sorumsuz tavrı bizi mağdur etti”dedi.

BAĞLAR GÜÇLENDİ

Giresun Belediyesi’nin mahallelerde verdiği “Gönül Sofrası” iftar yemekleri devam ediyor. Her yıl geleneksel hale gelen iftar yemeği önceki akşam Aksu Mahallesi’nde organize edildi. Yoğun bir katılımın yaşandığı yemekte vatandaşlar, dualar eşliğinde orucunu açmanın mutluluğunu paylaşırken, birbirleriyle de sıcak ve samimi sohbetler gerçekleştirdiler. İftar yemeğine katılan vatandaşlar, belediyenin bu tür etkinliklere verdiği önemi ve düzenlenen organizasyondaki titiz çalışmayı takdir ettiklerini dile getirerek, bir araya gelmenin ve kardeşlik duygularını yaşamanın önemine vurgu yaptılar. Masaları tek tek gezerek vatandaşlarla selamlaşan Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu yaptığı açıklamada, her yıl geleneksel hale gelen iftar yemeğine bu yıl da yoğun ilginin olduğunu ve bu durumun kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Editör: Ayşe Sancak