Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin elinde olan İstanbul'u geri almak konusundaki kararlılığını sürdürüyor.

Geçtiğimiz hafta içinde İstanbul'da gerçekleştirilen temayülde, belediye başkanları, kadın ve gençlik kollarının başkanları, parti teşkilatlarında ilçelerden sorumlu yönetim kurulu üyeleri, ve milletvekillerinden oluşan 384 kişilik bir grup katıldı. Temayülde öne çıkan isimler arasında Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan ve eski bakan Murat Kurum bulunuyor.

Ff7Bb7A2 6285 4Ae4 8B75 83Af0F9C7B2A

Özellikle Trabzonlu olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun karşısına çıkacak ismin belirlenmesi büyük bir önem taşıyor. Şu ana kadar ortaya çıkan verilere göre, muhtemelen Trabzonlu olan Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, AK Parti'nin İstanbul Belediye Başkan adayı olarak öne çıkacak gibi görünüyor.

Seçim atmosferinin giderek ısındığı İstanbul'da, AK Parti'nin belirleyeceği adayın şehrin geleceği üzerinde önemli bir etkisi olması bekleniyor. Bu sürecin sonuçları, Türkiye'nin en önemli metropollerinden birinin yönetimini şekillendirecek nitelikte olacak.
TAKA/AYŞE SANCAK

Editör: Ayşe Sancak