30 Ocak tarihindeki konferansta deprem ve depreme dayanıklı şehirler üzerinde duracak. Etkinlik Fatih ilçesi Ottomans Otel’de gerçekleştirilecek ve akşam saat 19.00’da başlayacak.

VALİDEN ZİYARET

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, kentte önemli işlere imza atan özel müteşebbislerden Aydınlar Grup’u ziyaret etti. İş yeri sahibi Firar Aydın ile evlatları Onur ve Selimcan Aydın’la bir süre sohbet etti. İş yeri sahibi Firar Aydın, ziyaretten dolayı Vali Yıldırım’a teşekkür etti.

Ahmet Metin Genç, Trabzon Günleri etkinlikleri için Başkent Ankara’daydı Ahmet Metin Genç, Trabzon Günleri etkinlikleri için Başkent Ankara’daydı

KAVAKMEYDAN’DA VATANDAŞLARLA BULUŞTU

Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar belediye başkan adayı Ahmet Kaya, ilçeyi arşınlamaya devam ediyor. Kaya, İnönü Mahallesi’nin meşhur Kavakmeydan’da vatandaşlarla bir araya geldi. Sohbet etti. Kaya, “Kavakmeydan'da esnaf ve vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Yakın ilgi ve misafirperverlikleri için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

ESNAFLAR BİR ARADA

Trabzon’da esnaflar Ahilik Kültürünü yaşatmak için Cuma sabahları buluşmasını sürdürüyor. 3 Nolu Erdoğdu Mahallesi Kanuni Mahallesinde İl Müftüsü Selami Aydın’ın kıldırdığı namazla bir araya gelen esnaflar, namazın ardından sabah kahvaltısında bir araya geldiler. Kahvaltının ardından dualara iş yerlerine giden esnaflar, sabah erken saatte rızkını aradı. Esnaflar programı organize eden Bakkalım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tayfun Ataman ile Bakkallar ve Sebzeciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Baş’a teşekkür ettiler.

SİS HELALLİK İSTEDİ

Trabzon’un ve Trabzonspor’un tanınan simalarından eski tribün lideri Arif Sis, tanıdığı herkesten helallik istedi. Sis, pazartesi günü umre ibadetini gerçekleştirmek üzere kutsal topraklara gidecek. Sis, umreye gitmeden önce gazetemiz vasıtası ile, “Trabzon’da çok sevenimiz kardeşimiz var. Kimin bir lokmasını yemişsem, çay, su içmişsem hepsi hakkını helal etsin. Gidip de dönememek var. Allah şimdiden ibadetimizi kabul etsin” dedi.

HAYIR’DAN YOĞUN MESAİ

Trabzon’un Ortahisar ilçesi 3 Nolu Erdoğdu Mahallesi muhtarı Mahmut Hayır, yeni dönem için de çalışmalarını sürdürüyor. Yeniden mahalleye muhtar adayı olan Hayır, ‘Yaptıklarımız ortada. Mahallemiz için tüm mesaimi harcadım. Mahalle halkımızın destekleri ile inşallah yeni dönemde yeni projelerle çalışmalarımızı sürdüreceğiz’ dedi.

ÖZDEMİR SÜRPRİZ Mİ?

Trabzon’un en çok merak edilen ilçelerinden biri de Yomra ilçesiydi. İlçede adaylık sürecinde herkesin gözü Yomra’daydı. ‘Kadın belediye başkanı Trabzon’da olmalı’ diyen ciddi bir kesim Tülay Adanur’un ilçede aday olması yönünde umutluydular. Yomra’da ilçe başkanı Abdulkadir Özdemir aday gösterildi. Özdemir’in adaylığı ilçe için sürpriz mi oldu? Bize göre beklenen bir adaydı. Teşkilatları ilçede diri tuttu, ana kademe ile kadın ve gençlik örgütleri ile arası çok iyiydi. Özdemir, saha çalışmalarına başladı. Hedefinin Yomra’yı tekrarda AK belediyecilik ile buluşturmak olduğunu dile getirdi.

PAZAR PERİŞAN

Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar Belediye başkan adayı Ahmet Kaya, semt pazarını ziyaret etti. Pazarda organik yetiştirdiği ürünleri satan yaşlı bir kadınla sohbetine kulak misafiri olduk. Kaya, teyzenin o yaşta ürün satarak evini geçindirmek zorunda kalmasına üzülen Kaya, “Pazarda ürün satanlar da perişan durumda meyve sebze almak için gelenler de. Pazarlar artık el yakıyor. Üretici yüksek maliyet altında ürün pazara getirdiği için haklı olarak ürünün fiyatına yansıtıyor, pazara gelenler de ceplerindeki parayla onu mu alsam şunu mu alsamın hesabını yapıyor. Halkın durumu gerçekten içler acısı” dedi.

KARAİSMAİLOĞLU’NDANDEPREM VURGUSU

AK Parti Trabzon Milletvekili TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, Elazığ Depremi'nin 4. yıl dönümünde kentsel dönüşüme dikkat çekti. Karaismailoğlu, X hesabından yaptığı paylaşımda “Elazığ Depremi'nin 4. yıl dönümünde, hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Depremin daha büyük acılara sebebiyet vermemesi için dirençli şehirler inşa etmek zorundayız. Kentsel dönüşümü bir güvenlik meselesi olarak görüyoruz. Riskli yapıların dönüştürülmesi noktasında çalışmalarımızı aralıksız sürdürmek zorundayız. Depremi önleyemeyiz ama depreme karşı dirençli yapılar yapmak elimizde.” İfadelerini kullandı.

Editör: Ayşe Sancak