Sevgili Okurlar, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi görevini dolduruyor. 18 değil ama 8 Temmuz’da kongreyi yapabileceğini açıkladı. İlk iki adayda çıktı. Bunlardan birisi Servet Yardımcı. Belki bir iki aday daha çıkacak ve onlar da yine bilinen isimler olacak.

Buradan bir öneri getirmek istiyorum.

Türkiye Futbol Federasyonu bir istişare kurulu oluştursun. Altına da bir Başkan atansın ve böyle yönetilsin.

Peki istişare kurlunda kim olsun?

1-Milli formayı giymiş, milli takımla birlikte dünya kupası üçüncülüğü almış olan Şenol Güneş

2-Yine 2008 yılında Türk halkına milli takımla büyük sevinçler yaşatmış Fatih Terim.

3-Türk futbolunun usta teknik direktörü Milli takımın eski hocası Mustafa Denizli.

4-Türk futbolunda tabana ağırlık veren, genç oyuncuları bulup çıkaran bir isim Samet Aybaba.

Bu dört isim bir CEO grubu gibi yönetsin. Ve Genel Müdür ve diğer kurullar ise bu isimleri görüşleri doğrultusunda yeni bir yapılanma yapsın.

Yoksa Servet Yardımcı gelmiş, Büyükekşi gitmiş çok şey değişmez.

VAR hakemini yabancı aldık. Bu sefer Hakemin kendisini yabancı alacağız ve onunla yol yürüyeceğiz.

Türk futboluna büyük bir neşter lazım.

O neşteri vuramazsak yarın kolu ve ayağı kesilecek.


KAYSERİ’DE TEMASLI OYUN

Daha birkaç yıl öncesine kadar kardeş kulüp olan Kayserispor artık bize karşı seyircisi ile birlikte bileniyor ve oynadığımız maçlar da zor oluyor. Cumartesi günü Kayseri’de yine zorlu bir maçımız var. Trabzonspor üçüncülüğü kaptırmak istemiyor. Ancak Kayserispor’da ligde kalmanın Trabzonspor maçından geçtiğine inanıyor.. Seyirci sahayı dolduracak ve Kayseri daha fazla konsantre olacak. Trabzonspor eğer Avcı’nın dediklerini yaparsa yine yandık! Ama temaslı oyun oynanırsa puan ya da puanlar alabiliriz. Burak Yılmaz’ın yarattığı bir duygusallık da olacaktır.

ZANETTİ VE MEUNİER

Arjantin milli takımın ve Inter’in muhteşem sağbeki Zanetti. Bir maçta onun kadar bindirme yapan, hücuma çıkan var mıdır? Bizim Meunier ondan geri değil. Mağlup olduğumuz son maçta sürekli olarak ileri çıktı ve Sivas kalesini yokladı. Trabzonspor sıkıştığında Meunier’den hücum olarak yararlanabilir. Çünkü rakiplerin düştüğü son 20 dakikada etkili oluyor.


TECRÜBELİ KALECİ TRANSFERİ

Trabzonspor Takımı Uğurcan’ı satsa da satmasa da mutlaka güçlü bir kaleci almalı. Kayseri’den Bilal mi, Rizespor’dan Tarık veya Gökhan Akkan mı, Konyaspor’un geçen yıl ki kalecisi Sehiç nerede, o mu? Adana Demirspor’dah ayrılan Ertaç mı? Mutlaka deneyimli bir kaleci almalı. Almalı ki Uğurcan da formunu bulabilsin.

HAYDAR ABİ

Haydar Yılmaz. Trabzon Arsin Yeni Mahalle’den (Kocabadan). Trabzon’un en güçlü muhasebecilerinden birisi idi. Engin ve Ali’nin ağabeyleri. Engin İdmanocağı’nda hentbol oynadı. Ali ise A takımın kaleciliğini yaptı. 1984-1985 yılları arasında İdmanocağı başkanlığını ise Haydar Abi yapıyor. Elazığ deplasmanına gittik. Elazığ’da grup maçları var. Rizespor genç takımı ile İdmanocağı oynuyor, yenen finali de oynayacak. Maçın başında çok rahat bir pozisyonda golü kaçırdım. Sonra bir gol yedik ve Rizespor birinci oldu. Biz ise elenerek dönüyoruz. Ama yol o kadar uzak ki. Futbol Şube Sorumlusu da Erol Arz. Arz, Trabzonspor’dan aldığımız otobüs ile gelene kadar ‘O golü nasıl kaçırırsın?’ diye azarladı. Rahmetli Haydar başkan ise ona ‘Futbolda bunlar olur’ dedi ve Trabzon’a kadar bizi teselli etti. Ve o pozisyon İdmanocağı’ndan ayrılmama da sebepti. Çok başkan gördük ama Haydar başkan Bambaşka idi.

HAKAN ÇALHANOĞLU

Almanya yılları. Biraz daha güçlenip büyüdükten sonra Trabzonspor‘un radarına takıldı. Ancak tüm gayretlere rağmen alınamadı. Şimdi Inter’de ve zirvede. Çalhanoğlu EURO-2024’de Almanya’da takımın en büyük kozu olacak.

BİRAZ DA NOSTALJİ

1-1994 yılı. Trabzon Yalıncak Beldesi. Erbakan hoca ile sadık dostu Av. Şeref Malkoç. Malkoç o süreçte yeni il başkanı olmuş.

2-Trabzon, tünel girişi ve iskele caddesi. Tarihi doku henüz bozulmamış.