AK Parti daha doğrusu Cumhur İttifakının Ortahisar Adayı Ergin Aydın ile Çay TV’deki “Seçim Gündemi”ndeki programda iki saate yakın bir sürede 14 başlık altındaki 61 projesini ve bugüne değin gelinen durumu konuştuk.

Her ne kadar seçim çalışmalarına AK Parti’deki adaylık süreciyle ilgili bir gecikme ile başlasa da CHP adayı Ahmet Kaya ile arasındaki puan farkının kapanıp rüzgârın kendi lehine doğru esmeye başladığını söyledi.

Aradaki makas kapandı, eksiden artıya geçtik dedi.

İnşaat Mühendisi Ergin Aydın 5 puanlık farkın kapanıp hatta 15 puan öne geçtiğini ifade ederken Trabzon’da başlayıp ve devam eden hizmetlerin yine AK Parti belediyeciliği ile tamamlanabileceğini vurguladı.

Aslında baktığınız zaman doğru.

İstanbul, Ankara ve İzmir örneklerini hep birlikte yaşadık.

Ortahisar Belediyesi ile Büyükşehir belediyesi aynı parti ve iktidar partisinden olması, aynı görüş ve düşüncede olması şehrin menfaatinedir.

Nasıl mı?

Geçmişte örneklerini yaşadık.

Trabzon Belediyesi ile iktidarın ayrı ayrı partilerde olduğu dönemlerde bu şehirde hizmetlerin durma noktasında geldiğini bir çivi dahi çakılmadığını gördük.

Trabzon bu durumdan çok çekti.

Belediyenin projeleri hep Ankara’dan geri döndü.

Engel çıkarıldı sürece yayıldı.

Öyle dönemler olmuş ki belediyeler bırakın hizmet getirmeyi, işçi maaşlarını dahi ödeyemez duruma gelmişti.

Bunda belediyenin proje üretemediği veya başkanının işi bilmeme gibi bir durumla alakalı değildi.

Acıdır ama partiler ayrı olunca hizmet sekteye uğruyor işte.

Türkiye’de hala bu durum var, örneklerini görebiliyoruz.

İstanbul’un CHP’li Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun hakeza Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlarının iktidar ile yaşadığı sorunlar yüzünden yaşananları görebiliyoruz.

AK Parti’nin 2028’e kadar iktidarda kalacağı düşünüldüğünde 31 Mart’taki yerel seçimlerin ne kadar daha önem kazandığını görmek mümkün.

İstanbul, Ankara ve İzmir Belediyelerinin iktidar ile yaşadığı sorunlar nedeniyle, iki farklı siyasi görüşün faturasını vatandaşa nasıl kesildiğini, yatırımların nasıl aksadığını, hizmetlerin nasıl gelemediğini görüyoruz.

Mağdur olan vatandaş.

Bu işin cezasını hak etmediği halde vatandaş çekiyor.

AK Partili belediyelerin başarılı olmasının arkasındaki neden İktidarın gücünü kullanmasındandır.

Cumhur İttifakı Ortahisar adayı Ergin Aydın da tam da bu noktadan hareketle Ortahisar’a hizmetin gelebilmesi için, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Ankara’dan yatırım koparabilmesi için Ortahisar’ın da diğer ilçe belediyelerinin de İktidar Partisi AK Parti belediyeciliğiyle yola devam etmesi gerektiğini savunuyor.

Haksız da değil.

İYİ Partili Yomra ve CHP’li Beşikdüzü belediyelerinin geçen 5 yıllık süre içerisinde yaşadıkları sıkıntıları hep birlikte gördük.

Beşikdüzü Belediyesinin personel maaşını ödeyemez duruma geldiğini gördük.

Şayet teleferik özelleştirmeseydi, turizm gemisini satılmasaydı çalışanların mağduriyeti devam edecekti.

Ramis Uzun başkanın başka da çıkar yolu yoktu.

Doğru ya da yanlış ama bu noktadan bakıldığında Ergin Aydın’ın dediklerini hak veriyorum, doğru söylüyor.

Belediye çalışanlarının maaşı zamanında ödenecekse, belediye başkanları hizmet alacaksa, Ankara’ya güçlü gitmeliler.

Ergin Aydın gerek Ortahisar’da gerek diğer ilçelerde ve Trabzon Büyükşehirde yatırımların devamı için AK Parti belediyeciliğin devam etmesi gerektiğini söyledi.

Seçmenin de bu bilinçte olduğunu gördüklerini ve bu vesile ile Ortahisar’da CHP’den 15 puan önde olduklarını ifade etti.

Hizmet için istikrar şart dedi.