Polis teşkilatının kuruluş yıl dönümünü kutlayan Vali Yıldırım, “Polis teşkilatımız; vatanımız, milletimiz ve devletimizin iç ve dış düşmanlarına karşı her an teyakkuzda bulunarak kendilerini yeni gelişme ve durumlara göre sürekli hazır tutarak huzur ve güvenliğimizin bekçisi olma görevini bihakkın yerine getirmektedir. Gerektiğinde vatanı ve milleti uğruna canlarını sakınmadan görevlerini ifa eden tüm emniyet mensuplarının zor olduğu kadar da şerefli olan görevlerini eşsiz bir vatan ve millet sevgisiyle yerine getirmekte olduklarını biliyoruz.

V A L İ-13

Büyük fedakârlık, cesaret ve kahramanlıkla hizmet veren emniyet teşkilatımız, 179 yıldır dimdik ayaktadır. Huzur ve asayişi temin etmek, suçu önlemek, suçluları adalete teslim etmek gibi önemli görevleri başarıyla yerine getiren emniyet mensubumuzun, ülke insanımız ve Trabzonlu hemşerilerimizin destekleri ile gücüne güç katacağına inancımız tamdır. Teşkilatımızın 179. kuruluş yıl dönümünde tüm Emniyet teşkilatımıza görevlerinde başarılar diliyor, teşkilatımızın tüm çalışanlarına aileleri ile birlikte huzurlu, mutlu ve sağlıklı günler diliyor, Ramazan Bayramlarını tebrik ediyorum” dedi. İl Emniyet Müdürü Esertürk ise, 10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri kapsamında yapacakları etkinlikler hakkında Vali Yıldırım’a bilgi vererek polislik mesleğini icra eden her teşkilat mensubunun ülkemizin huzur ve güveni için gece gündüz demeden görev yaptığını, milletimizin huzuru ve güveni için var güçleriyle çalıştıklarını belirtti.

MİLLETVEKİLİ SUİÇMEZ BAŞARI DİLEDİ

Sibel-35

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Beşikdüzü Belediye Başkanı Cahit Erdem’i, İlçe Başkanı Ahmet Kıran ile ziyaret ederek, başarılar diledi. Suiçmez, “Makam odasının kapısı sökük, herkese açık. Değerli başkanımızın, belediyeyi halkla birlikte halk için halkçı politikalarla yöneteceğine ve halkla el ele Beşikdüzü için yeni bir hikaye yazacağına inanıyorum.” dedi.

ARSİN HER ZAMAN BİR

Arsin Belediye Başkanı Hamza Bilgin, Bayram namazını Arsin Merkez Ulu Camii'minde vatandaşlarla kıldı.  Bilgin, daha sonra vatandaşlarla bayramlaştık ve kucaklaştı.

Herşey Kuzguncuk İçin Herşey Kuzguncuk İçin

BERABERLİĞİ PEKİŞTİRİYOR

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Ramazan Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Rektörümüz mesajında şu sözlere yer verdi:  “On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayını geride bırakıyor ve Ramazan Bayramı’nın gelişini büyük bir sevinçle karşılıyoruz. İçinde bulunduğumuz bu kutsal zaman diliminde, birbirimizin yanında olduğumuzu hissetmek, dayanışma ruhunu en güçlü şekilde yaşamak, yüreklerimizi bir kez daha muhabbet ve hoşgörüyle doldurarak, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmenin önemini hatırlamamız gerekiyor. Bayramın manasına yaraşır şekilde küskünlüklerin ortadan kalkacağı, dostluğun, kardeşliğin ve daha birçok güzel duygunun ön plana çıkacağı günler olacağına yürekten inanıyoruz.  Bu mübarek günlerin, barış ve huzurun dünyaya hâkim olması için bir vesile olmasını temenni ediyor, Üniversitemizin değerli öğrencileri ile akademik ve idari personelimiz başta olmak üzere Gümüşhaneli hemşerilerimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramını tebrik ediyorum.”

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.  Rektör Uzun tebrik mesajında, birlik ve beraberliğinin simgesi olan Ramazan Bayramının önemine dikkat çekerek, şu ifadelere yer verdi: “Rahmet ve bereketin simgesi olan Ramazan ayını birlik, beraberlik ve huzur iklimi içerisinde tamamlayarak dostluk ve kardeşliğimizi pekiştiren bir Ramazan Bayramına daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar kültürümüzde hasretlerin bittiği, küslerin barıştığı, küçüklerin ve büyüklerin bir araya geldiği, milli ve manevi duyguların yükseldiği önemli günlerdir. Bu kıymetli günlerde en büyük gücümüz olan kardeşliğimizi gelecek nesillerimize aktarmalı ve gönül birliğimizi pekiştirmeliyiz. Bu düşüncelerle başta akademik ve idari insan kaynağımız, öğrencilerimiz ve aileleri olmak üzere tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı kutluyor, en kalbi duygularla sağlık ve esenlikler diliyorum.” Ayrıca Rektör Uzun, bayram tatili nedeniyle memleketlerine gidecek olan tüm vatandaşların trafik kurallarına uymaları konusunda hassasiyet göstermelerini dileyerek “Bayram tatilleri, kara yolu üzerindeki trafik hareketliliği ile trafik yoğunluğunun oldukça arttığı dönemlerdir. Seyahat edecek vatandaşlarımızdan, hayat kurtaran trafik kurallarına uymalarını özellikle rica ediyor, huzurlu bir bayram diliyorum” diye belirtti.

 “ MİLLETİMİZİN TEVECCÜHÜNE TALİP OLACAĞIZ”

İYİ Parti'de Meral Akşener'in kurultayda genel başkanlığa aday olmayacağının öğrenilmesinin ardından gözler partiden 2023 yılında istifa eden Trabzonlu, eski Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'na çevrilmişti. Ağıralioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Meral Hanım'ın, seçim sonuçlarının sorumluluğunu üzerine alarak almış olduğu örnek karar, Türk siyaseti için çok kıymetlidir. Bugün hizmetine talip olduğumuz milletimizin, bizi görebilmesine ve tanıyabilmesine açmış olduğu imkân sebebiyle Sayın Genel Başkan'a hem bizim üzerimizdeki emeği ve hakkı için hem de örnek teşkil eden bu siyasi kararı için teşekkür ederiz. Parti içi mevzi kollamaya ve parti içi iktidar mücadelelerine bulaşmamaya dair verdiğimiz sözün hep arkasında durduk, bugün de arkasındayız. Kongre ve parti iç işleri ile alakalı bir gündemimiz hiç olmadı. Memleket gündemimiz var. Biz, Allah izin verirse Sonbaharda, altyapısını tamamladığımız bir siyasi mücadele ile milletimizin teveccühüne talip olacağız. Çok büyük ekonomik zorlukları olan bir süreçten geçiyoruz. Milletimiz gerçekten çok zor durumda. Siyasi irademiz, yakın bir vakitte, milletin ufkunda görünecektir inşallah. Kamuoyuna duyurduğumuzda, tüm memleket sathında, milletimiz ile birlikte yürümeye devam edeceğiz. Allah kerîmdir.” Dedi.

 “ORDU’DA SEÇİMLER YENİLENMELİDİR”

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Ordu’nun ve Ordulu hemşehrilerimizin hakkını kimseye yedirmeyeceğiz. Sandık başkanları ve memur üyelerin, siyasi partilere üye olmaları kanunlara aykırıdır. Bu durum İstanbul’da geçerli Ordu’da geçerli değil midir? 31 Mart 2019’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini, aynı nedenle yenileyen YSK’nın, Ak Parti’nin kazandığı zannedilen bir şehirde nasıl karar vereceğini merakla bekliyoruz. Bu sebeple Yüksek Seçim Kurulu’na sunduğumuz itiraz dilekçemizin detaylıca dikkate alınması büyük önem arz etmektedir. İtiraz dilekçemiz son ayrıntısına kadar incelenmeli ve Ordu’da seçimler ivedilikle yenilenmelidir.” Dedi.

Editör: Birol Sancak