2004 yılında yine olaylı bir Fenerbahçe-Trabzonspor maçından sonra Fenerbahçe’ye verilen cezayı “Çok ağır buldum” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın o çıkışı yeni kurulan AK Parti’nin Trabzon Belediyesi’ni kaybetmesine neden olmuştu.

Hatırlanacağı gibi Fazilet Partisi’nden Trabzon Belediye Başkanı seçilen Asım Aykan’ın o dönem, cezaevinde iken Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan AK Parti’ye ilk geçen belediye başkanı olması geniş yankı uyandırmıştı.

Asım Aykan, 2002 genel seçimlerinde de Trabzon milletvekili seçilince belediye başkanlığı koltuğunu Niyazi Sürmen’e devretmişti.

2004 yılında yapılan yerel seçimlerde AK Parti’nin Trabzon Belediye Başkan adayı Mazhar Yıldırımhan CHP’nin adayı da AK Parti iktidarı tarafından Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden alınan ve binlerce Trabzonspor taraftarının oyunu alan Volkan Canalioğlu olmuştu.

Sadece 372 oy farkıyla üstelik.

Tüm kamuoyu arkasında müthiş bir rüzgâr estiren Recep Tayyip Erdoğan’ın partisi AK Parti, Trabzon Belediyesi’ni kazanmasına kesin gözüyle bakarken tam aksine sandıktan CHP adayı Volkan Canalioğlu çıkmıştı.

Sürpriz bir sonuç.

Herkes şok olmuştu.

Hatta Recep Tayyip Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan’ın Tayyip beye “Oğlum Trabzon’u neden kaybettik” sorusuna maruz kalan şehir olmuştu.

Peki, sebep neydi?

Bana göre ki öyledir tüm Trabzonspor taraftarlarının tepkisini çeken Recep Tayyip Erdoğan’ın “Fenerbahçe’ye verilen cezayı çok ağır buldum” demesiydi.

Yani bir cümlesi ile Trabzon Belediyesi’ni kaybetmesine yetmişti.

Vebugün gelinen noktada yine benzer yerdeyiz.

Yine bir Trabzonspor-Fenerbahçe maçı ve yaşanan olaylar.

Bu kez herkes temkinli.

Çünkü sonucun nereye varacağını kestirebiliyor.

Fenerbahçe’nin sakat olan oyuncusu Mert Hakan Yandaş’ın, Trabzon’a getirilmesi maç öncesi ve sonrası tahripkâr tavırlar sergilemesi, maçtaki gol öncesi verilmeyen faul, penaltı pozisyonunda es geçilen kırmızın kartın maç sonu Fenerbahçeli oyuncuların saha ortasındaki sevinci ve taraftara yönelik tahrik edici el kol hareketlerinde bulunması, Osayi ve Osterwolde’nin yere yatıran taraftarı yumruk ve tekme ile dövmesi görmezlikten gelinip Trabzonspor’a ağır cezaların verdirilmeye çalışılması geçmişteki senaryoların aynısıdır.

Şampiyonluk vaadi ile Aziz Yıldırım’ı devirerek gelen ancak 6 yıldır bir türlü Fenerbahçe’yi şampiyon yapamayan Ali Koç’un başarısızlığının üstünü örtmesi için provokasyon yaparak Trabzonspor’u çıkış yolu görmesi futbol ahlakına uymayan bir davranıştır.

Takımı ligden çekeriz tehdidi, Futbol Federasyonunun üzerindeki baskısı Trabzonspor’a ağır cezalar verdirmeye yönelik tehditler olarak değerlendirilmesine maalesef içimizde de Fenerbahçe hayranlığı ile birilerine şirin görün çabası içerisinde olanlar var.

AK Parti Trabzon Belediye Başkan adayı Ahmet metin Genç’in Fenerbahçe ile ilgili çıkışına ve ortaya koyduğu tavra sonuna kadar katılıyorum.

Fenerbahçe yönetimi Ahmet Metin Genç’i neden mahkemeye verirken birilerinden de övgüyle bahsediyorlarsa herkesin niyet bellidir.

Ahmet Metin Genç yaptığı çıkışlarla ve Trabzonspor’a yürekten sahip çıkması, 2004 yılındaki Volkan Canalioğlu örneğinde olduğu gibi binlerce Trabzonspor taraftarının gönlünü ve desteğini aldı.

Bu durum sandığa da yansıyacaktır.

Ancak, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’unyaşananlara Fenerbahçe gözlüğüyle bakarsa olaylara taraflı bakarsa ve değerlendirmesi bu yönde olursa bu durum AK Parti’nin aleyhinde olsa da Trabzonlu seçmeni daha da motive etmiştir.

Binlerce taraftar Trabzonspor’a sahip çıkan, önünde kalkan olan, Fenerbahçe ve Beşiktaş’a şikecisiniz diye haykıran Ahmet Metin Genç’e desteğini verecektir.

Çünkü Trabzonspor denince akan sular durur.

Söz konusu Trabzonspor olunca siyasiler, liderler, partiler teferruattır ve hep geri plandadır.

Ne olursa olsun gün sonu raporu Trabzon’a ve Trabzonspor’a kesilmesin.

Ama seçimden önce ama seçimden sonra