Genç’ten Gençlere Özel Tebrik

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Metin Genç, İpekyolu Sanayi Sitesindeki esnafları ziyaret etti.

Başkan Genç, ziyaretinde genç girişimciler Servet Seven ve Talip Yılmaz’ın iş yerine uğradı. Genç girişimciler Seven ve Yılmaz’ı özel olarak tebrik eden Genç, “Sizin gibi genç girişimciler ülkemize katma değer sağladığı gibi altın bilezik olan bir mesleği de devam ettiriyor. Sizleri tebrik ediyorum. Başarılarınız daim olsun” dedi.

YAĞMUR YAREN GURURLANDIRDI

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla Ortahisar Zehra Kitapçıoğlu İlkokulunda İstiklal Marşını okuma etkinliği düzenlendi. 1. Sınıf öğrencileri arasında yapılan okuma yarışmasında 1-D sınıfı öğrencisi Yağmur Yaren Akelma birinci oldu ve ailesini gururlandırdı. Okul Müdürü Mehmet Aydemir, Müdür yardımcısı Selma Uzun ve sınıf öğretmeni Serpil Altındağ tarafından ödüllendirildi.

ÇANAKKALE TÜRK’ÜN DESTANIDIR

Akçaabat Belediyesi’nin organizesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 109. Yıl dönümü vesilesiyle çelenk sunma töreni düzenlendi.   Çelenk sunma törenine; Akçaabat Kaymakamı Yusuf Cankatar, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Şeref Özsöğüt, kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri, siyasi partilerin mensupları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Akçaabat Kaymakamı Yusuf Cankatar ve Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Atatürk Anıtı’na çelenk sundular.

 Söğütlü Ortaokulu’nca Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle bir program düzenlendi. Yoğun katılımın olduğu programda günün anlam ve önemine uygun konuşmalar yapıldı; şiirler okundu; şarkılar söylendi. Söğütlü Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan programda ‘Çanakkale’ adlı gölge tiyatrosu sahnelendi. Görevli öğrencilerin, programın son şarkısı olan ‘İşte Bu Bayrak’ı hep birlikte seslendirildi.  Programın son bölümünde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle düzenlenen kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri protokol üyelerince verildi.

REKTÖR’DEN ÇANAKKALE MESAJI

Gümüşhane Üniversitesine Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi”nin109’uncu yıldönümü vesilesiyle günün anlam ve önemine yönelik bir mesaj yayımladı. Rektörümüz yayımladığı mesajında şu duygu ve düşüncelere yer verdi:  “Düşmanın gözü dönmüş saldırılarına karşı, Milletimizin birlik ve beraberlik içinde verdiği o destansı mücadeleyi bizler bugün yüreklerimizde hissediyoruz. Sadece maddi yönden değil, manevi yönden de Türk ordusunun gücünü dünyaya kanıtlayan bu mücadele sadece askeri zaferlerle değil, aynı zamanda azimle, kararlılıkla ve inançla dolu olan ruhumuzun bir yansımasıdır. Bu anlamda Çanakkale Zaferi, gelecek nesillere miras olarak bırakılan büyük bir ders ve ilham kaynağıdır. Adı geçen zafer bize göstermiştir ki karşımıza ne kadar zorluk çıkarsa çıksın, inancımızı ve birliğimizi koruduğumuz sürece asla yenilmeyeceğiz.”

SARAL TRABZON’DA

Ankara önceki emniyet müdürlerinden Cevdet Saral, memleketi Trabzon’a geldi. 2009 yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Trabzon belediye başkanlığına aday olan Saral, ziyaret için geldiği Trabzon’da Ülkücü camianın tanınan ve sevilen isimlerinden Oktay Kaplan’ı sahibi olduğu Üstad Pastanesinde ziyaret etti. İki eski dost, uzun süre sohbet ederek eski anıları yad ettiler.

RAMAZAN AKŞAMLARI SOHBETİ

Ramazan akşamlarının sohbeti özellikle bir başkadır. İftarı yaptıktan sonra dostlar bir araya gelir teravih namazını kılar. Namazdan sonra çay ocağında sohbet ederler. Çarşı Camiinde teravih namazını kılan iş insanları Halis Güneş, Aydın Birincioğlu ve Hasan Eroğlu, namazın ardından çay ocağında sohbet etti. Ramazan akşamı sohbetlerinin tadına doyum olmadığını söylediler.

CANLI YAYINA KATILDILAR

Trabzon Ticaret Borsası koordinatörlüğünde, Karadeniz Teknik Üniversitesi işbirliği ile yürütülen ‘Neet’ler Pazara Erişiyor’ projesi kapsamında proje ekibive 3 kursiyer hafta sonu TRT Trabzon Radyosu’na konuk oldular. Yapımcılığını Zeynep Ülkü Yıldırım’ın yaptığı Seza Turgut’un sunduğu “Hayatın İçinden” programına konuk olan proje koordinatör asistanı Gökçenur Ulu ve eğitim ve iş arama koordinatörü Ceren Aydın proje süreci ve gerçekleşen faaliyetler hakkında bilgiler verdiler.Programın ikinci bölümünde ise eğitimlerini başarıyla tamamlayan ve sertifika alan kursiyerlerden Melike Ünver, İleyda Akdeniz ve Feyza Kuk projenin kendilerine sağladığı katkıların yanı sıra proje hakkındaki duygu ve düşüncelerini ifade ettiler.

Genç Yavruoğlu'nu andı Genç Yavruoğlu'nu andı

ANLAMLI BULUŞMA

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım, Valiliğimiz himayelerinde düzenlenen iftar programında şehit aileleri ve gazilerimizle bir araya geldi.  İftar programına; Vali Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım’ın yanı sıra CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Ak Parti İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanı SG Binbaşı Aytaç Bayırlı, Trabzon Deniz Komutanı Dz. Alb. İbrahim Hakkı Er,İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, askeri erkan, il müdürleri, Şehit ve Gazi Dernekleri, Siyasi Parti Temsilcileri, STK’ler, şehit aileleri ve gaziler katıldı. Yıldırım, “Düşmanı dize getiren fedakârlık, sabır, azim ve zafere olan inanç; bizi bugünlere taşımış, yarınlara da taşıyacaktır.

Geçmişi olmayanın geleceğinin de olmayacağının bilinci ile 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, kanlarıyla ve canlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi de saygı ve şükranla anıyorum. Ruhları şad mekanları cennet olsun.” dedi.

Editör: Doğukan ÖZKURT