İLK KAZMA MAYIS’TA

MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar, Ankara'da Trabzon Tanıtım Günleri Etkinliklerinde MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar, Ankara'da Trabzon Tanıtım Günleri Etkinliklerinde

Özdemir, “İnsanlarımızın en büyük isteği doğalgaz. O da Allah nasip ederse Mayıs ayı gibi başlayacak. Şu anda yatırım programında 35 bin metre hattımız var. Mayıs ayında kazma vurulacak. Belediyemizin 2 dönümlük yerini bedelsiz olarak AKSA’ya tahsis ettik. Oraya depolama alanı yapacak. Biz de söz verdiğimiz sanayi ve çöp sorununu çözüme kavuşturacağım” dedi.


AYNI HEYECANLA

Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday gösterilmek şahsım adına gerçekten gurur verici. Tek aday olarak baş vuru yaptım. Süreci bekledik. İl ve ilçe belediye başkan adaylarımız açıklandı. Yakın zamanda da ilçe belediye başkan adaylarımız açıklanır. 2019’da aday olduğumda da aynı heyecanı hissettim. 

TEŞKİLATÇIYIM

Yıllardır teşkilatın içindeyim. Bu göreve layık gördüğü için Bilge Liderimiz Devlet Bahçeli, Genel Başkan Yardımcımız Sadir Durmaz’a teşekkür ediyorum. Bu yola beraber baş koyduk. Teşkilatımız ve ekibimiz ile birlikte 31 Mart 2024’de inşallah yeniden kazanıp Torul’umuza hizmet etme arzusundayız. 

TURİZM CENNETİ

Torul, Gümüşhane coğrafyasının en güzel turizm destonasyonuna sahip ilçesi. Zigana Dağı, Limni Gölü, Cam teras, Altınpınar Limni Gölü, Karaca Mağarası. Torul Cam teras en güzel turizm destonasyonu. 31 Mart 2019’da seçildikten sonra 5 Nisan’da mazbatabımızı alıp göreve başladık. 

ALTINDAN GİRDİK ÜSTÜNDEN ÇIKTIK

D4E09C6A 5E7A 4320 810D 26Afb954684F

Torul’un kanalizasyon ve yağmur suyunun yüzde 85’ini çözüme kavuşturduk. Yeni kazanmış bir belediye başkanı için çok zor işlere imza attık. 200 günde ilçemizin hem alt hem üst yapısını tamamladık. Altından girdik üstünden çıktık.

YAŞAM ALANLARI OLUŞTURDUK

Belirli bölgelerde yaşam alanlarını güzelleştirmek için çalışmalar yaptık. En büyük hedefimiz ilçemizin içme suyu. İller Bankası ile birlikte yüzde 50’si hibe içme suyu kaynağını Mart’ın ortasına kadar ilçemize kazandırmış olacağız. Musluklardan temiz ve lezzetli su akacak. Bu proje ile belediyemiz elektrik külfetinden kurtulacak, halkımız da temiz suya kavuşacak.

KASIM’DA ALEV ALACAK

Doğalgaz ile ilgili ciddi çalışmalar sarf ettik. İlçemizin doğalgaz kapsamına alınması için mücadele ettik. Devlet Beyin ricası Cumhurbaşkanımızın takdiri ile Torul, Köse ve Kürtün 2024 yılı yatırım programına alındı. Mayıs ayında çalışmalar başlayacak. Kasım ayında şehre doğalgaz verilmesi planlanıyor. 

CANLILIĞI ARTIRACAĞIZ

Tünellerin açılması, doğalgazın ilçemize kavuşması ile ekonomik yatırımlar olacak. Çok güzel bir ilçeyiz. İnsanların teveccühü artacak. Yaklaşık 40 dakikada Trabzon’dayız. Canlılığı daha da artırmamız lazım. 

SANAYİYE KAVUŞACAK

967C4Bb6 3351 4A24 95E0 98Ce0Bb532Bc

Görev sürecimizde söz verip yapamadığımız bazı işler var. Bunlardan bir tanesi de Küçük Sanayi sitesi. Karayolları ile görüştük. İlçemizdeki sanayi esnafları ile görüşüp tahsisleri yapılıp önümüzdeki sene yapmayı planlıyoruz. 

YEŞİLLİĞE ÖNEM 

Çöp yerinin rehabilitasyonu ile alakalı çalışmalarımız sürüyor. Çöp alanını kapatıp, etrafını ağaçlandıracağız. Alana zaten çok az çöp döküyoruz. Çöplerimiz Gümüşhane katı atık bertaraf tesisine gidiyor. 


PEYZAJA AĞIRLIK

İçme suyu ve doğalgazdan sonra şehir içinde ciddi bir peyzaj çalışması yapacağız. Şu an çalışma yapsak seneye bir daha yapmak zorunda kalacağız. Yıkacağımız yerleri yapmıyoruz. Belediyeye külfet olmasın. Ülkemizin kaynaklarını verimli kullanmaya özen gösteriyoruz. Mesleğim Ziraat Mühendisi olduğu için ilçemizle alakalı güzel projelerim var. 

İSTİHDAMA KATKI

5554A6D9 F9D8 4D87 8E66 4046D304Be9E

Çanta imalat fabrikası oluşturduk. DOKA’dan destek aldık. Alt yapı malzemeleri hazırlandı. İlçemizde istihdama katkı sağlamak için elimizi taşın altına koyduk. Yaklaşık 30 kişiye iş imkanı sağlanacak. Bir tane de yufka tesisi açtık. Tesislerden gelir düşünmüyoruz. İlçe insanımıza faydamız olsun.


TARIMA ÖNEM

Gümüşhane’nin en büyük seramızı ilçemize kazandırdık. Yazın salatalık, kışın da marul üretiyoruz. Marulun bir bölümü hasat edildi. Ucuz üretip halkımıza ucuz veriyoruz. Halkımız uygun fiyatla evinin sebze ihtiyacı için çalışıyoruz. 

HALKA HİZMET

Güzel projeler yapmayı düşünüyoruz. Pandemi, sel, deprem süreci yaşadık. Bunlar biraz hizmetlerimizi aksattı. Önümüzdeki dönem güzel projelerle halkımıza hizmet edeceğiz inşallah. 

BİRLİKTELİK GÜZEL

Torul’da güzel bir birliktelik var. İki liderimiz de ülkemiz için ellerinden gelenin fazlasını yapıyorlar. Biz de onlara layık olmak için çalışıyoruz. Gümüşhane’de 2002’den önce kısa dönem bir milletvekili oldu. Bu dönemden sonra hiç milletvekilimiz olmadı. ‘Bir oy Reise bir oy MHP’ye’ diye çalışarak bir milletvekilimiz oldu. Musa bey de çalışıyor. Cumhur ittifakının nimetlerinden faydalandık. Güzel projeler hazırladık. Devlet desteklerinden yararlandık. Bu desteklerin artacağını düşünüyorum. 

KAZANACAĞIZ

075C1309 444B 468C 9712 8Db285Cd0279

İlçemizde belediye başkan adayıyım. AK Parti’den resmi olarak 3 kişi aday adaylığı başvurusu yaptı. Diğer partilerden baş vuru yok. Süreç devam ediyor. Cumhur ittifakının paydaşları seçimde yarışacaktır. Galip MHP olacaktır. 

EKMEĞİMİZ TÜRKİYE’YE GİDİYOR

Torul ekmeği bizim atadan kalma mayamız. ‘Ekşi maya’ denilir. Köylerde ekşi maya vardır. Ekşi maya ile ekmeğimizi yoğururuz. Hamurundan tekrar alıp ekşi maya yaparız. Ekşi mayalı köy ekmeklerinin hem tadı güzeldir, hem de geç bayatlar. Çok da tercih edilir. Gittiğimiz ziyaretlerde hediye olarak götürüyoruz. Kendi evimde de ekşi maya ekmeği tüketiyorum. Ekmeğin ustaları Torul’ludur. Gümüşhane’deki ve Trabzon’daki ustalar Torul’lu. İlçemiz için de güzel reklam oldu. 

GİDECEK YERİMİZ YOK!

Ülkemizde, ilk terör eylemi 1983’de Siirt’in Erruh ilçesinde karakol eylemi ile başladı. Sonra da artarak devam etti. Terörle ciddi mücadele edildi. Devletimizin kararlılığı ile ciddi adımlar atıldı. Türkiye içi halledildi. Ülke dışındaki terörü bitirmek için oralardayız. Bizim için sınır güvenliği çok önemli. Şehitlerimizin makamı yüce olsun. Sınır bölgesinde ciddi mücadele ediliyor. 70 bin civarı terörist olduğu söyleniyor. Ülkemizi baba olarak görüyorum. Etrafta ne kadar sıkıntılı devlet varsa ülkemize sığınıyor. Babanın sığınacak yeri yok. Alanları genişletmek zorunda. Kanlarla toprak alındı. Gidecek yerimiz yok. Başkaları gibi bırakıp gidemeyiz. Selçuk Bayraktar ve ekibinden Allah razı olsun. Savunma sanayinde ciddi çalışmalar yapılıyor. Nereden nereye geldik. Bir tane silahımız yokken dünyaya silah üretiyoruz. Güçlenerek devam edecek. Terörün kökü kazınacak. 

FİLİSTİN ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞMALI

D739455F E216 448C 91B6 4162C57C8953

Filistin kanayan bir yara. Kınamaktan daha farklı çalışmalar yapılmalıdır. Türkiye’yi kışkırtmak istiyorlar. Gemileri bölgeye yanaştırmak, ülkemizden hamle beklemek için kışkırtma yapıyorlar. Orada kutsal bir mücadele veriliyor. Peygamber efendimiz kıyamete kadar cihat yapmak istiyorsanız Kudüs bölgesine yerleşin diyor. Türklerin sahip çıktığı gibi zamanında keşke kendi topraklarına sahip çıksalardı. İsrail lobisi çok güçlü. Cumhurbaşkanımız ve Devlet bey dış işleri ve iç işleri olarak çok dik duruyoruz. Oradaki mücadelede inşallah en kısa zamanda biter ve Filistin halkı özgürlüğüne kavuşur. 

SPORA KATKI

Kulüp başkanlığını 2007 yılında aldım. Bölgesel ligden başladık. Belirli bir kademe ile 3 yılda birinci lige çıktık. 3 yıl birinci ligde kulüp başkanlığı yaptım. İlk yıl çok iyiydi. Bir ilçeye Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş geliyor. Küçücük bir ilçenin büyük reklamı oldu. Maddi sıkıntılar ve sağlık sorunu ile kulüp başkanlığını devrettim. Sonrasında belediye başkanı seçildim. Kulübü Gümüşsu’ya devrettik. Şu anda birinci ligdeler. Bu sene küçük bütçeli bir takım oluştu. Seneye inşallah güzel bir yere gelirler.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Ayşe Sancak