CUMHURBAŞKANI TRABZON'A GELİYOR

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın katılımı ile Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde KKTC’nin Türk Dünyası İçerisindeki Stratejik Önemi Konferansı ve Fahri Doktora Tevdi Töreni düzenlenecek. 19 Ocak Cuma saat 15.30’da başlayacak olan tören Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi Kanuni Kampüsü’nde gerçekleşecek.

Muhtarlar Toplandı Muhtarlar Toplandı

KURT ANKETLERDE ÖNDE

Trabzon’un Tonya ilçesinde yerel seçimlerde belediye başkanlığı için Veysel Kurt ismi anketlerde hep önde çıkıyor. ‘Bizim Veysel’ olarak ilçe halkının gönlüne girmeye başardı. Zaten en önemlisi de insanların gönlünde güzel hoş bir seda bırakmaktır.

Veysel Kurt, ilçede sıkılmadık el, gidilmedik kapı bırakmadı. İlçede yaptığımız analizde Tonya halkı, Mart ayında yapılacak seçimlere Veysel Kurt’u ilçede belediye başkanı olarak görmek istediğini dile getirdi.

YOLGÖREN’DE ÇEBİ SESLERİ

Trabzon’un Araklı İlçesinde sayılan ve sevilen Çebi ailesinin bireyi Yusuf Çebi Yolgören Mahallesine muhtar adayı olduğunu açıkladı. Çebi mahalle sakinlerinin istek ve dileklerini gerçekleştirmek için girişimci ve bilgili bir ekiple birlikte hazır olduğunu ifade etti. Yolgören mahallesinde birlik ve beraberlik vurgusunu yapan Yusuf Çebi’nin en önemli mesajlarından biride güçlü liderlik daha güçlü bir mahalle için gereklidir diyerek tüm mahalle sakinlerini bir araya getirme çağrısı yaptı.

Vizyonunun sadece mahalle sakinlerini dinlemekle değil aynı zamanda devlet kurumlarının sunduğu yardımlara başvurarak mahallenin imkanlarını daha üst seviyeye çıkartacağını belirtti. Bu imkanlara mahalle halkını kazandırmak için gece gündüz aktif olarak çalışacağını ve seçildiği takdirde mahallenin birçok hizmet ve yeniliklere kavuşacağının sözünü verdi.

TERMİNAL SU KOYVERDİ

Trabzon’da 2023 yılının 22 Ekim’inde hizmete giren şehirlerarası otobüs terminali su koyvermeye başladı. İşletmelerdeki yüksek fiyatların ardından terminaldeki yazanelerde su baskını oluşmaya başladı. Yazanelerde sağlıklı koşulda çalışamadığını dile getiren terminal personeli, su basan yazanelere önlem alınması için yetkilileri göreve çağırdılar.

CUMHUR İTTİFAKI MİLLET AKLI

Cumhur ittifakının en güzel örneği Şalpazarı ilçesinde dolu dizgin devam ediyor. AK Parti’nin Şalpazarı ilçesinin önceki dönem başkanlarından Nevzat Çabuk, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız’ı makamında ziyaret ederek, yerel seçimlerde desteklerini iletti. Kurukız, Çabuk’a ziyareti için teşekkür ederek, “Nevzat Çabuk kardeşimize ziyaretleri için teşekkür ediyorum. Cumhur ittifakı ilçemizde dolu dizgin gidiyor. Cumhur ittifakı olarak Trabzon’umuzda büyükşehiri ve tüm ilçelerimizi alarak çok sevdiğimiz ilimize daha iyi hizmet etme yolunda olacağız inşallah” dedi.

İTTİFAK İSTİŞARESİ

Cumhur ittifakı Beşikdüzü Belediye başkan adayı Barış Öztürk, AK Parti ilçe başkanı İsa Kahraman ve MHP ilçe başkanı Doğukan Zıp ile bir araya gelerek istişarelerde bulundu. AK Parti ilçe teşkilatının yönetim kurulu toplantısına da katılan Öztürk, Cumhur İttifakı kapsamında yapılacak çalışmaların yol haritası ile ilgili de değerlendirme yaptı. Öztürk, “Karadeniz sahilinin şirin ilçelerinden Beşikdüzü’müzü cumhur ittifakı ile buluşturmak için saha çalışmalarımızı aktif şekilde sürdüreceğiz. Önceliğimiz insana hizmet” dedi.

DR. GÜVEN UYARDI

Trabzon Tabip Odası Başkanı Dr. Kibar Yaşar Güven, son günlerde yaşanan grip vakaları ile açıklama yaptı.  Dr. Kibar Yaşar Güven, herkese uyarılarda bulundu. Başkan Güven, “Pandemi döneminde olmasak da genel olarak üst solunum yolu enfeksiyonlarında yaklaşık bir aydır artış söz konusu.

Bu vakalara farklı farklı virüsler sebep olmaktadır. Bu yüzden tekrarlayan daha zor iyileşen durumlarla karşılaşmaktayız. Poliklinikler, acil servisler ve hatta yoğun bakım doluluk oranları oldukça yüksek olup bireysel tedbirlerimizi almalıyız.” Dedi. Güven, açıklamasında şunları kaydetti: “Tüm vatandaşlarımızdan ricamızdır: hastalığın yayılmasını önlemek ve vatandaşlarımızın bu virüsten en az etkilenmesi için koruyucu tedbir olan maskemizi kapalı ve kalabalık ortamlarda takalım.”

İDARİ AMİR OLDU

CHP'nin yeni İdari Amiri Uğur Bayraktutan oldu. CHP TBMM'de kapalı grup toplantısı düzenledi. Kapalı grup toplantısında İdari Amiri seçimi yapıldı. Yapılan oylamada Artvin milletvekili Uğur Bayraktutan idari amir seçildi.

Editör: Doğukan ÖZKURT