Dört aydır devam eden seçim heyecanı ve kampanyası dün yapılan finalle sonuçlandı.
Şehrimize, vatanımıza, milletimize hayırlı olsun.
Öncelikle Trabzon’a 10 yıl boyunca hizmet eden, gözünü hiçbir zaman dal budaktan sakınmayan dik duran Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na şükranlarımı sunuyorum.
Şehrin imarını, gelişimini ve kalkınması için görev yapan belediye meclisi üyelerine de teşekkür ediyorum.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Cumhur İttifakı Ak Parti adayı Murat Zorluoğlu’nu tebrik ediyor, başarılı ve hayırlı hizmetlere imza atmasını Allah nasıp eder inşallah.
Trabzon’un çiçeği burnundaki büyükşehir belediye başkanı Murat Zorluoğlu ile seçimden birkaç gün önce uzun uzadıya sohbet etmiştik.
Aslında röportajın ardından yaptığımız muhabbetin her satırında bir manşet haber yatıyordu.
-Trabzon’un zor bir şehir- görüşüne asla katılmıyor.
Zorluk varsa o zorluğu yaratanlar bizleriz dedi.
Adaleti, hakkaniyeti uyguladığınızda, tarafları bir masa etrafında toplayıp istişare ettiğinizde hiçbir sorunun yaşanamayacağını, aksine daha da kolaylaştırıcı olacağını söyledi.
Vali gibi bir yönetim mi yoksa bir belediye başkanı gibi mi bir yönetici olacaksınız? sorumuza “Belediyenin içinde bir vali, dışarıda ise halkın yanında bir belediye başkanı gibi olacağım” cevabını verdi.
Seçimden önce hep sayın valim diye hitap ettik kendisine,dün itibariyle seçilen bir belediye başkanı olduğundan -sayın başkanım-desek kusur işlemiş sayılmayız.
Öyle mesajlar verdi ki başkan Zorluoğlu, yeni yönetim anlayışıyla birlikte zor olarak tanımlanan Trabzon’un ne kadar kolay şehir durumuna getirileceğine inancımız tamdır.
Benim gelecek kaygım yok. 25 yıllık birikimimi şehrime hizmet olarak aktarmak istiyorum. 5 yıl sonra yapılacak seçimi asla düşünmeyeceğim. Çok şükür, çok paramız olmasa da yetecek kadar vardır. Asla gelecek kaygısı taşımıyorum. Gelecek için bir hesabım da yoktur” cümleleri çok anlam taşıyor.
Sayın Zorluoğlu’nun bu açıklamalarından şunu anlıyoruz,
“Kimseye iltimas geçmem. En iyi personelim en çok çalışanımdır. Hakka, hukuka riayet edendir. Aldığının karşılığını verendir. Hiç kimse belediyenin haricinde asla ek bir iş yapamayacak. Mesaisini en verimli şekilde belediyede verecektir.”
Sanırım birkaç gün içinde muhtemelen Çarşamba günü mazbatalar alındıktan sonra yeni Büyükşehir Belediye BaşkanıMurat Zorluoğlu bismillah diyerek yeni görevine başlayacak.
Piri Reis İlkokulu’nda oyunu kullandıktan sonra ilk açıklamasını yaptı, seçimin şehrimize, vatanımıza, milletimize hayırlar getirmesini diledi.
Seçim geride kaldı.
Artık çalışma zamanı.
Trabzon tam bir sıçrama noktasındadır.
Taş gibi dört bakanı ve çelik gibi bir Cumhurbaşkanı vardır.
Geçen dönemde önemli istimlakler yapıldı.
Alt yapı projeleri geliştirilip planladı.
Murat Zorluoğlu’nun5 yılı sonrası Trabzon mega kenttir.
Başta Sayın Murat Zorluoğlu’na, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e ve tüm ilçe belediye başkanlarına başarılar dilerken yeni dönemin hayırlara vesile olmasını temenni ederim.
İyi bir hafta geçirmeniz deliğiyle