Trabzon’un Şalpazarı İlçe Belediye Başkanı Refik Kurukız, ile ilçeyi değerlendirdik. Kurukız, ilçenin tarihini değiştirecek projeye imza atarak, 52 yıllık ilçeye 4 katlı modern bir belediye binasını kazandırdı.
 
Kurukız, “İlçemizde şimdiye kadar bir hizmet binası yoktu. Belediye hizmetleri 59 metrekarelik eski  bir binada yapılmaya çalışıyordu. Modern binamız ile ilçemizin çehresini değiştirdik. Binamızın açılışını Bilge Liderimiz, Genel Başkanımız Sn. Devlet Bahçeli’nin katılımı ile yakında yapacağız” dedi.
 
Nereden Nereye
 
Şalpazarı ilçemiz 1968 yılında belde statüsünden ilçe statüsüne geçti. O tarihten itibaren yaklaşık 52 yıl, 59 metrekare bir binada ilçemize hizmet yapılmaya çalışıldı. İlçemizde geçmiş dönemde hizmet eden tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyor, rahmeti rahmana kavuşanlara Allah’tan rahmet diliyorum. Hayattaki başkanlarımıza da sağlık, sıhhat diliyorum. Herkesin bir çalışma şekli, hayal gücü ve imkanı var. O günkü imkanlar, ülkemizin imkanları bu şekildeydi. Biz geldiğimiz dönemde ilçemizi tabanında 750 metrekare 4 katlı bir hizmet binasına kavuşturduk. Binamızla birlikte ilçe halkımıza olan sözümüzün bir kısmını tuttuk. Hizmet binamızı yaparken Mili Emlak’a ait arsayı tahsis yaptık ve kredilerini oluşturduk. 2 yıl gibi kısa sürede bitirdik.

Emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan, bakanlarımız ve Trabzon Milletvekillerine teşekkür ediyorum. Binamızın 3 aydır içindeyiz. İlçemizin çehresi ve görüntüsü değişti. Binamızın bir katını da protokolle gençlik merkezi için tahsis ettik. İlçemiz gençlik merkezine de kavuşuyor. Ayrıca binada itfaiye merkezimizi de kurduk. İlçemize itfaiyeyi kazandırdık. Binamızda noter de var. İlçemize hayırlı olsun.
 
Halkımızla Gurur Duyuyorum
 

Şalpazarı insan profili olarak Orta Asya’dan günümüze değerlerini yaşatmış, Türk Kültürü, İslam ahlakı ile yoğrulmuş, misafirperver, vatanına bayrağına sadık, söz konusu vatansa, şehitse, gaziyse, devletse, pür dikkat olan kadirşinaslığı olan bir milletimiz var. İlçe halkımızla gurur duyuyorum.  İyi ki Şalpazarlıyım. İyi ki bu topraklarda doğmuşum.
 
Ecdadımızı Andık
 
Sarıkamış’ın çok acıklı bir hikayesi var. Doğu Cephesindeki topraklarımızın kurtarılması amaçlı Kars, Ardahan’ın kurtarılması için 1914 yılında bir harekat düşünülmüş. Enver Paşa komutanlığında Ordularımız harekata katılıyor. Harekat güzel bir harekat.

Askerlerimizin  bir kısmı yazlık kıyafetle gelince (-) 30 derece soğuklukta mermi atmadan 60 bin askerimiz donarak Allahuekber dağlarında şehit oluyor. Bu da milletimizi için acıklı bir hikaye. Biz de ilçemizde ‘Sarıkamış yürüyüşü’ adı altında ecdadımıza yürüyerek, onları dualarla anıyoruz. Bunu da Doğu Karadeniz’in en yüksek zirvesi Sisdağı’nda program yapıyoruz. Her yıl kalabalık katlanarak artıyor. Ecdadımıza Fatihalarımızı gönderiyoruz. Allah kabul etsin.
 
Kıskananlara Güler Geçerim
 
Burada yaptığımız yürüyüşle Sarıkamış’a alternatif bir Sarıkamış oluşturma niyetinde değiliz. Kesinlikle öyle bir düşüncemiz de olamaz. Ben de karşı olurum. Bizim yaptığımızı kıskananlara, kendi ilçelerinde, illerinde de bu yürüyüşü yapabilirler. Şalpazarı ilçemizde yapılan bu programın tüm yurtta yapılmasını ve şehitlerimizi anmalarını isterim. Bu yürüyüşün birileri tarafından kıskanılması yerine keşke burada yapılan güzellikleri yerinde görseler de ona atıfta bulunsalar.

Bizim yaptığımız bir eğlence değil, ‘Sarıkamış Şehitlerimizi’ anma yürüyüşü. Adı Şalpazarı yürüyüşü değil. Biz Cumhuriyetimizi, 23 Nisan’ımızı, 19 Mayıs’ımızı, 30 Ağustos’u tüm illerimizde ilçelerimizde anıyoruz. Kıskananlara sadece güler geçeriz.
 
İlçede Tek Tip Bina
 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Mehmet Cahit Turhan’a, Karayolları Genel Müdürümüz Abdulkadir Uraloğlu’na, Bölge Müdürümüze ve tüm karayolları çalışanlarına teşekkür ediyorum. Karayollarının katkıları ile ilçemizin tüm caddelerini yeniledik. DSİ’ye ve bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum. Bir vadi projesi ile de yürüyüş yollarını yaparak, aydınlatmalarını tamamladık. Şimdi bina giydirmelerine başlayacağız. Şalpazarı’nın yüzünü değiştiriyoruz.

Ülkemizin nimetlerinden yararlanıyoruz. Kent merkezimizde binalarımızı giydirerek, tek tip cephe çalışması yapacağız. Her noktada yanımızda olan İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya teşekkür ediyorum. Hükümet konağımız yapılacak. Öğretmenevimiz yapılıyor. Araç parkımızı güçlendirdik. Yeni araçlar aldık. 300 öğrencisi olacak olan yüksekokulumuz tamamlandı. Önümüzdeki sen öğrenciler ilçemize gelecek. Şimdi de KYK yurdu yapılacak. Bunun heyecanı içindeyiz. İlçemiz güzelliklere doğru gidiyor.
BAHATTİN BAŞTÜRK