Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “İstikbal Göklerdedir” diyerek tüm Türk Milleti’ne havacılık sektörü ile ilgili bırakmış olduğu görevi kendine ilke edinen Türk Hava Kurumu Üniversitesi başarıya doymuyor.
,Türkiye’de ilk “havacılık ve uzay ihtisas üniversitesi” olmanın yüklemiş olduğu sorumluluğun bilincinde, 2011-2012 Eğitim- Öğretim Dönemi’nde Ankara’daki merkez kampüsünde eğitim öğretime başlamıştır.
Fakülte ve diğer bölümleriyle halen 5 binin üzerindeki öğrencisi eğitim ve öğretim görüyor. Çok başarılı bir yönetim kadrosu bulunuyor.
 
Türk Hava Kurumu Başkanı ve Üniversite Mütevelli Heyeti başkanı Kürşat Atılgan paşamızı, Parlamentodan tanıdığımız, üstün niteliklere sahip, Türk Silahlı Kuverlerimizde, çok parlak geçmişi olan, başarılı generallerimizdendir.
 Osmaniye Milletvekili olarak, başarıları ile parlamento tarihine adını yazdırmış, yeniliklere imza atmıştır ve kendisinden söz ettirmiştir. Başarılı bir ve özverili bir yönetim kadrosu bulunuyor. Paşa, bu başarılarını THK’da devam ettiriyor.
Mütevali heyeti Başkanvekili adam gibi adam, sürekli giyinmeyi prensip ettiği beyaz gömleği kadar; geçmişi ak bir dostuma uğradık ve gecikmiş “ hayırlı olsun” ziyaretinde bulunduk.
 Daha sonra birlikte rektör Prof.Dr Erman Akbulut’tun çayını içtik.Üniversite’nin faaliyetleri konusunda bilgi aldık.Rektör Akbulut’u dinlerken,hem heyecanlandık  hem de onur duyduk.Güzel, uyumlu  ve özverili bir ekip.
***
THK Kurumu Üniversitesi Havacılık ve uzay araştırmaları yapan 49. Dünya Üniversitesi arasında ilk sırada yer alıyor.
Bu üniversitelerin geçmişlerine bakıldığında THK Üniversitesi havaalanı, jeti ve 100 ‘e yakın uçağıyla dünyada tek  ve lider konumunda.
Çünkü THK Üniversitesi’nden sonra alt sıralarda yer alan Amerika’daki üniversite’nin sadece dört uçağı var
THK Üniversitesi, bu eğitim döneminde yüzde yüz doluluk oranı ve LYS’ de ilk beş bine giren öğrencilerin tercih etmesiyle ve diğer üniversitelerden farklı taraflarıyla farkını ortaya koyuyor.
Havacılık ve uzay sanayi önü açık bir sektör.
Gelecek havacılık sektöründedir. İstikbal göklerdedir...” mantığı ile
 Bunlar heyecan verici rakamlar.
Gençlerde bunun farkındalar.
 Bu üniversiteyi bitiren öğrencilerin tamamına iş garantisi var.
Türkiye’nin pilot ihtiyacını karşılıyor.
Her an 10 uçağı Ankara semalarında.
Ara ve teknik eleman ihtiyacını karşılıyor.
Türk Hava Yolu ile birlikte hareket ediyor.
Fiziki imkânlarını büyütüyor.
***
Vakıf Üniversiteleri, sadece eğitim ücreti odaklı olmak yerine başka finansal kaynaklara da bakıyor.
Bir üniversitenin finansal kaynağı projelerden, patentlerden, buluşlardan gerekiyorsa üretimden oluşmalı.
Üniversitesi, yaptığı ‘İnsansız Hava Aracı’ gibi projelerle varlığını güçlendiriyor.
 6 Fakülte,3 Enstitü ve Meslek Yüksek Okulları ile tüm lisans öğrencilerine kusursuz eğitim sunuyor.
Türkiye’nin uzay ve Havacılık konusunda ilk ihtisas üniversitesi olan THK Üniversitesi, güçlü yapısı kararlı yönetimi, enerjisi ve farklı bakış açısıyla gençlere farklı kapılar açıyor.
Yönetim, proje üretiyor, yatırım yapıyor, bunun için kaynak buluyor, devletin her biriminden destek görüyor. Daha 1930’larda”İstikbal Göklerdedir” diyen Atatürk, havacılığa gereken önem ve değer vermesini bilmiş, istikbalin göklerde olduğunu söylemişti. Gerçekten, istikbal Göklerdedir.
 THK Üniversitesi, bu değeri ve önemi biliyor ve bu yönde çalışıyor.