Önceki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, şimdiki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu DYP(Doğru Yol Partisi)ve sonrasında Demokrat Parti’den siyaset yaptığı yıllardan tanırım.  

Trabzonlu hemşerimizdir. Türk siyasetine Demokrat Parti ve Adalet Partisi çizgisindeki aile geleneğini devam ettiren kişidir. Yeteneklerini, insani ve siyasi etkinliklerini derinliğine tanıma fırsatı bulduğum bir olgun ve yüksek değerli siyasi şahsiyettir. 
 
 Çok başarılı bir Genel Başkan profilini çizerek, kusursuz bir ciddiyetle  görevini yerine getirmişti. Bendeniz 2007 yılında DP’den(Demokrat Parti) Yalova Milletvekili adayı iken, daha yakından tanıma fırsatını bulmuştum. Gazeteci-siyasetçi ilişkimiz seviyeli bir şekilde devam etmiştir.  Ayrıca değer katan Meclis ve bakanlıktaki başarılı icraatlarını de yakından izliyorum. 

İktidardan ve muhalefetten takdir toplayan bir yönetim biçimini sergiliyor.  15 Temmuz gecesi Fetö terör örgütüne Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım ile birlikte meydan okuyan birkaç bakandan birisidir. TRT’yi  ele geçiren teröristlere canı  pahasına, beline tabancasını takarak meydan okumuştur.

64. Türkiye Hükümeti’nde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine atandı. 15 Temmuz gecesinde gösterdiği üstün başarı, Türkiye’nin kaderini değiştirmesine neden oldu. Marifet iltifatı gördü ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, en önemli bakanlık olan İçişleri bakanlığına getirerek ödüllendirdi. Bakanlıklarda gösterdiği başarı takdire şayan olarak değerlendiriliyor

Bakan Soylu,  Bir siyasi gelişmenin kavranmasında ve uygulanmasında dirayet gerektiren noktayı, işin en hassas ayrıntısında kavrayan yönetim ustalığıyla dikkat çekebilen siyasetçi ve genç yetenektir.  Olayların yorumlanmasında makul olmanın disiplinini kullanır. Ve o makul noktanın önemine işaret eden tasnif ve tarif mahareti ekler. Siyasetteki üstün akıl kullanma yeteneği, bu iki meziyeti mezceden isabetten kaynaklanır Karadeniz’in önemli isimlerindendir. Kişiliğinin olgunlaşmasında otuz yıllık dürüst ve hakşinas bir siyasi mesleğinin gururlu tablosunu getiriyordu.    Az bulunur değerdir. Bakanlığı yönetmedeki başarıları ve icraatları takdire şayandır.