Trabzonlu vatandaş Sayit Sancak, Bursa'da bulunan oğlunu ziyaret etmek için yola çıktı. Ancak dönüş yolculuğunda Lüks Yalova Seyahat firması ile yaşadığı mağduriyet nedeniyle tatilini zehir ettiğini belirtti. Sancak, eşiyle arasında da sorunlara yol açan bu deneyimi gazetemize anlattı.

Sancak'ın açıklamalarına göre, Trabzon'dan Bursa'ya özel aracıyla gitti ve dönüş için Lüks Yalova Seyahat firması ile iletişime geçti. Bilet alırken eşinin Sürmene, kendisinin ise Trabzon Merkez'de ineceğini belirtti. Firma yetkilileri tarafından bu talep kabul edildi. Ancak yolculuk sırasında muavin, aracın Sürmene'ye gitmeyeceğini söyledi ve bu nedenle tartışma yaşandı. Firma yetkililerinin tutarsız bilgilendirmesi nedeniyle Sancak mağdur oldu.

Olayın devamında, otobüsün her durağa uğrayan ve sürekli yolcu indirip-bindiren bir hizmet sunması nedeniyle Sancak ve eşi, Trabzon'a zorlukla ulaşabildi. Muavin tarafından Sürmene'ye bırakılmadıkları için yaşanan bu mağduriyet, Sancak'ın eşine ve kendisine zor anlar yaşattı. Sonunda otobüs firması, Sancak'ı ve eşini Maçka'daki otogara bıraktı.

Sayit Sancak, bu tür hizmet anlayışının kabul edilemez olduğunu ve böyle firmaların kapatılması gerektiğini ifade ederek, yaşadığı mağduriyeti her platformda dile getireceğini belirtti. Tüketicilerin haklarını koruma amacıyla bu tür olayları kamuoyuyla paylaşarak dikkat çekmeye devam ediyor.
TAKA/AYTEKİN AKAY

Editör: Doğukan ÖZKURT