Mazbatasını aldıktan sonra ilk ziyaretini Trabzon şehitliği ve annesi ile babasının mezarına gerçekleştiren Kaya, dua etti.

Kaya, “Dualarımız ülkemizin birliği, bütünlüğü, ebediyete intikal eden şehitlerimiz içindi.  Yaşamları boyunca hayır dualarını evlatlarından esirgemeyen anne ve babamın da yanımda olmasını çok isterdim. Allah mekanlarını cennet eylesin” dedi.
 

AYRILMADIK

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne 5 sene hizmet eden Murat Zorluoğlu, görevi Ahmet Metin Genç’e teslim etti. Görev devir tesliminin ardından iftarını Trabzon’da yapan Zorluoğlu, iftarın ardından İstanbul’a gitti. Zorluoğlu’nu belediyede birlikte çalıştığı ekibi havalimanından uğurladı. Zorluoğlu, birlikte çalıştığı ekibine teşekkür ederek, “Ayrılık diye bir şey yok, bu bizim yalanımız.  Sevmek var, özlemek var, beklemek var. Baki selam ve sevgilerimle” dedi.


BİRİNCİ TRABZON’DAN

TRT tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen 'Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması'nın büyük finali Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde Beştepe'de gerçekleştirildi. “Kur’an-Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”, bu yıl da Ramazan ayının manevi havasına ayrı bir değer katıp izleyicilere Kur’an ziyafeti yaşattı. Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması” sekizinci sezonda Hafız Muhammed Esed Can, 7 finalistin arasında birinciliğe layık görülen isim oldu. Yarışmada ikinciliği Süleyman Talha Cuhadar, üçüncülüğü ise Duhan Berkan Karadeniz elde etti. Dereceye girenler ödüllerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan aldı. Birinci olan Muhammed Esed Can, hafızlık eğitiminin Arsin Kuzguncuk Mustafa İmamoğlu Kuran Kursunda almıştı.

Şiran’ı Kutladı Şiran’ı Kutladı

UZUN’DAN VEDA MESAJI

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde 2009-2014 ila 2019-2024 dönemlerinde 2 dönem belediye başkanlığı yapan Ramis Uzun, belediye başkanlığı görevinden ayrıldı. Sosyal medya hesabından veda mesajı yayınlayan Uzun, “Sizlerin büyük desteğiyle 2009-2014 ve 2019-2024 yılları arasında 2 dönem yürüttüğüm Beşikdüzü Belediye Başkanlığı görevimi tamamlamış bulunmaktayım. İlk günden itibaren Şehrul-Emin olmanın sorumluluğu ile doğruluktan, adaletten şaşmadım.  Sizlerin bana olan güveni ve desteği ile ilçemize güzel hizmetlerde bulunmanın onurunu ve gururunu ölene kadar yaşayacağım. Yeni seçilen yönetime üstün başarılar dilerim.  İyi günde kötü günde bir ve beraber olduğumuz kıymetli  hemşehrilerimize anlı ak, başı dik  olarak veda ederken, her şeyin gönlünüzce olmasını  dilerim. Sevgi  ve saygılarımı sunarım” dedi.

'ENGELSİZ CAMİ, ENGELSİZ İBADET' PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ

Bayburt İl Müftülüğü, engelli vatandaşlara yönelik 'Cami-Engelli Buluşması' düzenledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından engelli vatandaşların cami hizmetlerinden yararlanmasını sağlamak, cami merkezli din hizmetlerinde etkinlik ve verimliliği artırmak amacıyla başlatılan 'Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet' projesi çerçevesinde düzenlenen programda engelli vatandaşlarla cami ziyaretleri yapıldı. Programa, Engelli Koordinatörleri Mustafa Polat, Şükran Yıldırım, Merkez Camii görevlileri ile engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı. Cami buluşmalarının ardından Bayburt İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğünün organizasyonu ile Engelsiz Yaşam Merkezinde ve Bayburt İl Müftülüğünde engelli vatandaşlara iftar yemeği verildi. Bayburt Müftülüğünde verilen iftar yemeğine Müftü Vekili Abdullah Aksoy ve Şube Müdürü Ömer Turan katıldı.

ÖNCÜ FİRMALAR ARANIYOR!

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasının hibe faydalanıcısı olup Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ortaklığıyla yürütülen ''Let's NEET Up! - Haydi Gençler İleri'' projesi kapsamında, eğitimde ve istihdamda olmayan 120 gence Ön Muhasebe, Satış, Dış Ticaret, Kat Hizmetleri ve Ön Büro (Turizm) alanlarında mesleki eğitimler verilerek istihdama hazır nitelikli personel yetiştirilmesine katkı sağlanması hedefleniyor. Yapılan bilgilendirmede “ Bu doğrultuda, belirtilen alanlarda personel ihtiyacı bulunan firmalarla irtibata geçilip genç işsizliğin azaltılmasına yönelik güçlü adımlar atılmasına ihtiyaç duyulmaktadır. İlgili alanlarda mesleki eğitimlerini tamamlayan adaylar, eğitimlerin ardından Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlarca yapılan sınavlara tabi tutulmuşlar ve sınavlarda başarı sağlayan adaylar MYK Sertifikası almaya hak kazanmışlardır. Türkiye İş Kurumunun "Kadın, Genç ve Mesleki Yeterlilik Belgesi Olanların Teşviki'' başlıklı işveren teşvikleri incelendiğinde, bu sertifikaya sahip kursiyerlerin istihdamında kolaylık sağlanacağı anlaşılmaktadır. Sertifika almaya hak kazanan kursiyerler, projenin bir sonraki adımında İŞKUR'un Bireysel Eylem Planı programı aracılığıyla iş bulma ve arama yeteneklerini geliştirmektedirler.  Konuyla ilgili detaylı bilgi için TTSO Proje Koordinasyon Ofisini ziyaret edebilir ya da ilgili numaralardan [(0462) 326 80 70 - Dahili 258 / 265] proje ekibine ulaşabilirsiniz.” Denildi.

ÖZER MATBASINI ALDI

31 Mart 2024 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde yüzde 71 bin 36 oy oranıyla yeniden Güneysu Belediye Başkanı seçilen Rıfat Özer, mazbatasını aldı. Seçim sonuçlarının ardından Başkan Özer, ikinci dönem 5 yıllık görev sürecinin başlaması için Rize Adliyesine giderek düzenlenen törenle mazbatasını aldı. Başkan Özer’in ardından belediye meclis üyeleri de mazbatalarını alarak göreve başladı.

Editör: Ayşe Sancak