Genç Yavruoğlu'nu andı Genç Yavruoğlu'nu andı

Adnan Aydın, Kenan Odabaş, Müslüm Çolakoglu, Abbas Demirci, Musa Özdin, Asım İmamoğlu, Halit Bayram, Fatma Sancak ve Ali Yazıcı.

BAŞKANDAN TEŞEKKÜR

AK Parti Çarşıbaşı ilçe başkanı Hakan Kocaman, seçimlerin ardından ilçe halkına teşekkür etti. Kocaman, “Teşekkürler Çarşıbaşı. Milli iradeye sahip çıkarak vermiş olduğunuz her bir reyin neticesinde Cumhur İttifakını yine yeniden Çarşıbaşı’nda Lider kılarak Hem Büyükşehir Belediye Başkanlığını, hem İlçe Belediye Başkanlığını hem de Belediye Meclis Üyeliğini ezici bir üstünlükle (7/4) almamıza vesile olan kıymetli hemşehrilerime Minnettarım Müteşekkirim” dedi.

MUHTAR HIZLI BAŞLADI

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Subaşı Mahallesi muhtarlığına seçilen İhsan Çavdaroğlu göreve hızlı başladı. Heyecanlı ve hizmet aşkı olan muhtar Çavdaroğlu, ilk iş olarak mahalledeki yolların onarımına başladı. Yol çalışmasında işçi gibi çalışan Çavdaroğlu, “Yol medeniyettir. Mahallemize hizmet aşkıyla yola çıktık. Durmadan çalışacağız” dedi.

TAM YOL İLERİ

Cumhuriyet Halk Partisi Akçaabat ve Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Mustafa Çankaya teşekkür mesajı yayınladı. Çankaya, “Bugünlere erişmemde dünyaya geldiğim ilk andan itibaren emeği geçmiş başta ailem, eşim, akrabalarım ve öğretmenlerim olmak kaydı ile daha sonra da seçim sürecinde en ufak bir katkısı olmuş tüm değerli dostlara, yol arkadaşlarıma ve oyları ile bize teveccüh gösteren tüm seçmenlere teşekkürlerimi sunuyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında görevimizi en iyi bir şekilde ifa etmeye gayret edeceğiz. Hayırlı ramazanlar diliyorum. Yolumuz açık olsun, tam yol ileri” dedi.

MUHTAR MI TÜCCAR MI?

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde bir mahalle muhtarından bahsedeceğiz. Bu muhtar, muhtar mı, marketçi mi, fırıncı mı, manav mı, kasap mı, halıcı mı, perdeci mi ne dersek diyelim. Bahsettiğimiz muhtar Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Kadir Sert. Sert, mahallesinde ne kadar ihtiyaçlı aile varsa korudu, kolladı. Sonuç olarak da ikinci dönem için yetkiyi mahalle halkından aldı. Sert’e dün uğradık. Muhtarlığın önü halı doluydu. ‘Halıcılığa mı başladın’ diye esprili şekilde sorduk. Sert, “Mahallemizdeki ihtiyaçlı ailelerimizin evlerine halı götüreceğiz. Öyle satılmayan, ıskarta halılar da değil. Kaliteli halılar. Mahallemizde kimse üşümeyecek, soğukta kalmayacak, aç uyumayacak, et, tavuk, kıyma yemeden durmayacak” dedi.

ALIŞVERİŞ YOĞUNLUĞU

Ramazan Bayramı öncesi tüm yurtta olduğu gibi Trabzon’da çarşı pazarda alışveriş yoğunluğu yaşanıyor. Trabzon’un vazgeçilmez alışveriş mekanı olan tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda, Ramazan Bayramı öncesinde insan yoğunluğu yaşanırken alışveriş yerleri hareketlendi. Vatandaşlar daha çok giyim üzerine alışveriş yaparken, Kemaraltı Çarşısı'nın yanı sıra Kunduracılar Caddesi'nde de yoğunluk gözlendi.

‘USTA OLSAYDI BUNLAR OLMAZDI’

Ankara’da görev yapan değerli hemşehrimiz Muhammet Maden Trabzonspor’a yapılan haksızlıklar üzerine yazmış. Özetleyerek okuyalım:  ‘Bu günkü yazınız ile bir kez daha can evimden vuruldum. "ALO, ORDAMISINIZ?" bu ibareyi sizde belki 40 yılı aşkın meslek hayatınızda ilk kez yazmışsınızdır. Rahmetli  İbrahim Usta hayatta olsaydı,  bu başlığı atmanıza gerek kalmayacaktı. Şimdi sadece Ahmet Metin Genç kaldı ona iyi bakmalıyız. Tabii ki her kes cılızca  bir şeyler yazıp söylüyor ama bu iki kişi gibi uykuları kaçmış ve karşıdakilerin de uykularını kaçıracak sözler söylemiyor. İnsanların değer verdikleri sevdikleri şeyleri bu kadar ucuzca değersizleştirmemeliler. Mal mülk makam inanın sevginin asla üstünde değildir. Sevgisiz itibar mal mülk makam kalıcı olmaz. Sevdiklerini korumak öyle birilerinin dediği gibi faşistçe bir hareket de değildir. Cesaretle ilan verdiğiniz Alo diye aradığınız Trabzonspor temsilcisi TFF yöneticilerimizi bulursunuz inşallah.  Rahmetli İbrahim Usta ya iyi bakamadık ama Ahmet Metin Genç ve  Bu başlığı atacak iyi bakmamız lazım. İbrahim Beye  Allah rahmet, size de  sağlık ve sıhhat versin.’

ACAR DA DESTEKLEDİ

Zor günlerin adamı BBP Trabzon birinci sıra milletvekili adayı Oktay Acar Arsin Belediye Başkanı seçilen Hamza Bilgin'e bilgi ve tecrübeleri ile seçim çalışmalarında olağanüstü destek veren Arsin ilçesinin önemli  değerlerindendir. Acar. ülkemizin sıkıntı yaşayan her bölgesine maddi manevi desteği ile yürekten kucak açıp koşan ve  olumlu düşünen  vizyon sahibidir. Arsin ilçesi bu tür genç dinamik  değerleri ile bu süreçte adından çok bahsettireceği kaçınılmazdır.

Editör: Doğukan ÖZKURT