Sevgili Okurlar; 372.72 sınav puanıyla birinci olan Trabzon, büyük sevinç yaşattı. 3 yıl içerisinde Türkiye 38.’liğinden zirveye giden yolda büyük emeği geçen, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Akaş, öğretmenler, öğrenciler ve ailelerini tebrik ediyoruz. Bu bir ekip başarısıdır, önümüzdeki dönemlerde de bu başarıyı devam ettirmeliyiz. Öğrencilerimizin bu başarısı Trabzon ve Türkiye’de ses getirdi. Trabzon milletvekilleri, bürokratlar, siyaset ve iş dünyasındaki hemen hemen herkes başarının fotoğrafını sosyal medya hesaplarından paylaşarak kutladılar. İYİ Parti milletvekili Hüseyin Örs’te mecliste yaptığı konuşmada tüm milletvekillerine bu başarıdan ötürü Trabzon’u alkışlattı. Yaşanan bu gelişmeler eğitime verilen değeri herkese yeniden hatırlattı, öğrencilere ise bundan sonraki çalışmalarında destek verici bir moral oldu. Taka Gazetesi olarak, ülkemize en büyük katkının eğitimle olacağına inanıyor, buna katkı veren herkese teşekkür ediyoruz.
 
Siyaset Sahaya İndi
 
Değerli Okurlar; 31 Mart seçimleri Türkiye’nin bir numaralı gündemi. Siyasi partiler çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Trabzon Büyükşehir belediye Başkan Adayları Murat Zorluoğlu ile Prof. Dr. Atakan Aksoy, her gün bir farklı programda Trabzon’u arşınlıyorlar. 31 Mart’a kadar şehrin her karışına uzanmayı hedefleyen adaylara ilgi büyük. Önümüzdeki günlerde seçim maratonu daha da hızlanacak. Bakalım bu süreçte partilerin hamleleri nasıl olacak. AK Parti’nin İlçe başkanlarını ne zaman açıklanacağı merakla bekleniyor. Bu hafta içi en geç çarşamba gününe kadar açıklanacağı söyleniyor. Taka Gazetesi bu süreçte adayların yakın takibinde olacak. Tüm çalışmaları, siyasi kulisleri gazetemiz ve internet sitemizde siz değerli okuyucularımızla paylaşacağız.  
 
Vekillerin Çabaları
 
Sevgili Okurlar; Trabzon Milletvekilleri Hüseyin Örs ve Ahmet Kaya Trabzon’u meclis gündemine hemen hemen her gün taşıyor. Şehrimizin büyük küçük fark etmeksizin tüm sorunlarını meclis kürsüsünden paylaşıp çözüm arıyorlar. Son zamanlarda işsizlik, yol, su ve sağlık sorunlarıyla ilgili birçok soru önergesinde bulundular. Bizde vekillerimizin gayret ve çabalarını haberleştirerek siz değerli okuyucularımızı bilgilendiriyoruz. Bu süreçte AK Parti Trabzon Milletvekillerinin sessiz kalması Örs ve Kaya’nın çabaları kadar vatandaşın dilinde. Onlarda Trabzon için Ankara’da ter döküyorlar, Trabzon’un haklarını savunuyorlar. Önümüzdeki günlerde atılacak somut projelerin müjdelerini tüm vekillerimizden bekliyoruz.
Mutlu Haftalar TAKA
 
Editör: TE Bilisim