Okay, ‘Her zaman bize desek veren yanımızda olan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in Büyükşehir adayı olması vesilesi sebebiyle kendisini tebrik ediyor başarırlının devamını diliyoruz’ dedi.

Muhtarlar Toplandı Muhtarlar Toplandı

ÖZER’DEN ÖVGÜ

Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nevzat Özer yayınladığı yazılı basın açıklamasında, ‘Hak ederek kazanan liyakat ile çok çalışıp halkın gönlünü feth eden Trabzon sevdalısı büyük başkanlık unvanına alan halkın istediğini yerine getiren hizmet için çıkmış olduğu bu kutlu yolda kendisine başarılar diliyorum’ dedi ve Ahmet Metin Genç’i övdü.

YEŞİLTEPE’DE TOPLANDILAR

Trabzon Bakkallar ve Esnaf Odası ile Bakkalım A.Ş. öncülüğünde, Ahilik kültürünü yaşatmak adına esnaflar her Cuma sabahı farklı Camide buluşuyor. Program kapsamında Yeşiltepe Camiinde toplanan esnaflar, sabah namazını eda ettiler, ardından dualarla iş yerlerini açtılar. İl Müftüsü Selami Aydın’ın kıldırdığı namazın ardından esnaflar, hep birlikte kahvaltı yaparak sabahın bereketi ile iş yerlerini açtılar.

TRABZON EKİBİ BİR ARADA

AK Parti’nin aday tanıtım toplantısının ardından Trabzon heyeti istişare ve değerlendirme toplantısında bir araya geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun takım kaptanlığında toplanan heyette, İl Başkanı Sezgin Mumcu, Trabzon Milletvekilleri Adil Karaismailoğlu, Mustafa Şen, Yılmaz Büyükaydın, Vehbi Koç, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile Ortahisar belediye başkanı ve Büyükşehir Belediye başkan adayı Ahmet Metin Genç bir aradaydı. Masada oturdular, durum değerlendirmesi yaptılar. Güzel bir birliktelik örneği verdiler.

BEŞİKDÜZÜ İLÇESİNDE BİR GARİP İTTİFAK

Cumur ittifakı kapsamında MHP'nin Barış Öztürk'ü  belediye başkan aday gösterdiği Beşikdüzü ilçesinde çok tuhaf gelişmeler yaşanıyor.CHP AK Parti ve Demokrat Partililer aynı masada buluştu ortak aday çıkarma konusu gündeme geldi. CHP'den istifa eden Beşikdüzü mevcut Belediye Başkanı Ramis Uzun ile birlikte AK Partiden Beşikdüzü Belediye Başkan aday adayı olan Zülküf Dilli'nin de aramızda olduğu bazı isimler yerel seçimler öncesi yemekte bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.. 

AK Partiden Beşikdüzü Belediye Başkan aday adayı olan Zülküf Dilli Ali Zeytin Uğur Taş ile Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun CHP Beşikdüzü Belediye Başkan aday adayı Şakir Yenigün Mehmet Yıldız ve CHP eski Beşikdüzü İlçe Başkanı Kemal Gözaçan ile Demokrat Parti Beşikdüzü İlçe Başkanı Hasan Kaya'nin bir araya gelmesi sonrası bu oluşumun bağımsız  Beşikdüzü Belediye Başkan adayı çıkarması bekleniyor..

AYTEKİN’İN ACI GÜNÜ

Trabzonspor’da bir dönem asbaşkanlık görevini üstlenen başarılı iş insanı Necmettin Aytekin, annesini kaybetmenin acısını yaşadı. Necmettin Aytekin’in annesi Zekiye Aytekin, yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeni ile hayatını kaybetti. Cenazesi Gümüşhane’nin Torul ilçesi Zigana köyünde kılınan cenaze namazının ardından, aynı köyde göz yaşları arasında toprağa verildi. TAKA Gazetesi olarak Aytekin ailesine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

AYAR’DAN BOZKURTLU SELAMLAMA

Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon il başkanı Ömer Ayar, ATO’daki aday tanıtım toplantısına davetli olarak katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon Büyükşehir belediye başkan adayı olarak Ahmet Metin Genç’i sahneye davet etmesinin ardından Trabzonlu bakanlar, milltevekilleri, il başkanı ile birlikte Cumhur ittifakı ortağı MHP il başkanı Ömer Ayar’da sahneye çıktı. Ayar, AK Parti Genel Başkan yardımcısı Mustafa Şen ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun arasında ellerini havaya kaldırdı. Ayar, MHP’nin bozkurt sembolünü de yaparak poz verdi.

HACIFETTAHOĞLU’NU DESTEKLEYECEKLER

Cumhuriyet Halk Partisi Vakfıkebir İlçe Başkanı Olcay Bahadır, Demokrat Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Muharrem Somoğlu, Saadet Partisi Vakfıkebir İlçe Başkanı Birol Yavuz Büyükliman Gazeteciler Cemiyetinde bir basın açıklaması yaparak yerel seçimlerde Bağımsız Belediye Başkan Adayı Ahmet İhsan Hacıfettahoğlu'nu destekleyeceklerini açıkladılar.

JAPONYA’YA ÇIKARMA

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği tarafından Ticaret Bakanlığınca onaylanan “Türk Çayının İhracat Kapasitesinin Artırılması ve Sürdürülebilirliğinin Sağlanması” UR-GE projesi kapsamında, yeni üretim model ve teknolojiler ile inovatif yöntemleri yerinde incelemek ve Japonya’daki kurum/kuruluşlar ile sektörün önde gelen Japon firmalarıylakarşılıklı deneyimlerin aktarılarak Türk Çayının etkin bir şekilde tanıtımın sağlanması amacıyla, projede yer alan 9 imalatçı firma ile birlikte 20-26 Ocak 2024 tarihleri arasında Japonya’nın Tokyoşehri yanı sıra çay üretiminin önemli şehirlerinden bir olan Shizuokakentlerine yönelik heyet programı düzenliyor. 

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan DKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Doğu Karadeniz Bölgesinin yeşil altını olan ve Bölge ekonomisi yanısıra ülkemiz ekonomisine büyük katkısı olan Türk Çayının ihracatının daha da geliştirilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması ve sektörde yer alan firmalara rekabet imkanı kazandırılması amacıyla Ticaret Bakanlığı onayları ile Ur-Ge projesine start verdiklerini, projede yer alan 21 firmanın yeni üretim teknikleri ve inovatif ürünler ile farklı  ülkelerin taleplerine göre ürünler geliştirmesi ve Türk Çayının potansiyel arz eden ülkelerde etkin tanıtımının yapılarak ihracatın artırılmasını amaçladıklarını belirtilerek, bu amaçla ilk olarak Ülkemiz gibi çay üreticisi olan ve en yeni üretim teknikleri ile imalat yapan Japonya’ya yönelik bu programı düzenlediklerini ifade etti.

Editör: Doğukan ÖZKURT