Özelleştirme İdaresi başkanlığı her dönemde, özellikle muhalefet partisi sözcüleri tarafından en çok eleştirilen, özellikle KİT komisyonlarında yerden yere vurulan bir kamu kurumudur. Başkan ve ekibi, kamu görevlisi olmaları nedeniyle kendilerini savunamıyorlar.
Şu gerçeği unutmamak lazım. Özelleştirme uygulamaları ile ilgili kararları siyasi irade veriyor. Kurum, yasal çerçeve içinde, yasal ve mevzuatlara uygun bir şekilde bu kararları yerine getiriyor...Görevini de eksiksiz olarak yerine getiriyor..
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, misyonu ve vizyonu büyük olan; Türkiye’nin en köklü ve sağlam bir kuruluşudur.
*
 Başında Ahmet Aksu gibi, genç, dinamik, özelleştirmeyi iyi bilen, Türk Telekom, TÜPRAŞ, Petkim, Tekel, Ereğli, Demir-Çelik, Elektrik Enerjileri, Hidro elektrik Termik Santralleri, Rüzgâr enerjileri gibi büyük özelleştirmelerde imzası bulunan bir başkan ve kurmay ekibi bulunuyor.
Bu çalışmaları ile Özelleştirme İdaresi başkanlığı daha da güçlendiriliyor. Etkin ve verimli hale getiriliyor.
24 Haziran seçimlerinden sonra özelleştirmeler daha da hızlanacak. Kurum mensupları ile bir iftar yemeğinde buluşan Başkan Aksu, tüm ekibine başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti ve bayramdan sonra özelleştirmelerin hızlanacağı sinyalini verdi.
*
 Özelleştirme İdaresi, 2017 Ocak ayı itibarı ile 75 milyar ABD doları seviyesinde bir gelir elde etti. 2018’e ise çok hızlı başladı. Bir taraftan ihaleler devam ederken, diğer yandan yeni projelerin çalışmaları sürdürüyor. ÖİB, bu başarıları ile en güçlü kurumların başında yer alıyor. Hedef, 100 milyar dolarlık özelleştirme..
Gerçekleştirilen özelleştirmeler ile sadece gelir elde edilmemiş; tekelci piyasalar rekabete açılmış, sermaye piyasası araçları geliştirilmiş ve atıl taşınmazlar ekonomiye kazandırılmıştır.  Özelleştirilen birçok kuruluş yeni yatırımlar yaparak çalışanlar için yeni iş sahaları oluşturmuş, böylelikle ekonomik kalkınma ile büyümeye de katkı sağlamıştır. 
Özelleştirmenin hızlandırılması için ekibiyle uyumlu bir şekilde  gece gündüz çalışan, Ahmet Aksu, genç, dinamik, atak, devletin çıkarlarını koruyan, bu kadar önemli özelleştirmelerde, adı tek bir şaibeye karışmayan, ilişkilerinde diplomasi dili kullanan, kurumda görev yapan her çalışanı ile ilişkileri sağlam olan, Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakan ve ekibiyle uyumlu çalışan, genç  bir yetenektir..
Aksu, bürokrasinin imbiğinden geçmiş, bilgisini, birikimi, deneyimini zirveye çıkarmış; damıtmış, hayatının her anını devlet ve millete adayarak geçirmiş, başarılı bir bürokrattır.