Saldırıda 6 Polis Hayatını Kaybetti, 22 Polis Yaralandı

Pakistan'ın kuzeyindeki Bajaur bölgesinde, polisleri taşıyan araca gerçekleştirilen bombalı saldırıda 6 polis yaşamını yitirirken, 22 polis de yaralandı. Bajaur Bölge Polisi Kashif Zulfikar, saldırının bir polis ekibini taşıyan araca uzaktan kumandalı bir bomba ile düzenlendiğini açıkladı.

Saldırı, Çocuk Felci Aşılama Personeline Eşlik Eden Polis Ekibine Yönelikti

Bajaur Bölge Polisi Kashif Zulfikar, saldırının hedefinin çocuk felci aşılama personeline eşlik eden bir polis ekibi olduğunu belirtti. Saldırıda kullanılan bombanın yol kenarına yerleştirildiği ve uzaktan kumandayla patlatıldığı ifade edildi.

 Yaralılar Hastaneye Kaldırıldı, 5 Polisin Durumu Kritik

Olayın ardından yaralılar hemen hastanelere kaldırıldı. Polis yetkilileri, 5 polisin hayati tehlikesinin devam ettiğini bildirdi. Saldırıya ilişkin detaylı soruşturma başlatıldı.

ABD'den İsrail'e 95 Milyar Dolarlık Yardım Paketi Onaylandı! ABD'den İsrail'e 95 Milyar Dolarlık Yardım Paketi Onaylandı!

Bu olay, Pakistan'ın iç güvenlik sorunlarıyla mücadelesindeki zorlukları bir kez daha gözler önüne seriyor. Saldırının hedefinin çocuk felci aşılama personeli olduğu ise olayı daha da trajik kılıyor.
İHA

Editör: Ayşe Sancak