Bugün 'Bu yolda hep birlikteyiz' sloganıyla yeni bir süreç̧ başlatıyoruz. İçişleri Bakanlığınca 2018 yılı Eylül, Ekim ve Kasım aylarını kapsayan 100 günlük eylem planı kapsamında, emniyet kemeri kullanımının yaygınlaştırılması, seyir halinde cep telefonu kullanımı, aşırı hıza ilişkin yapılacak iş ve işlemlerle trafik kazalarını önleme planı hazırlanmasına ilişkin talimatlar il valiliklerine, emniyet müdürlüklerimize ve jandarma komutanlıklarımıza gönderilmiştir” dedi. Karayollarının kalitesinin Avrupa'nın gerisinde olmadığını, gerek yol genişliklerinin, gerekse yollardaki teknik donanımların, kamera ve uyarı sistemlerinin bugün Avrupa standartlarında bulunduğunu anlatan Soylu, araç̧ muayene kriterlerinin ve uygulamalarının, bu konudaki mevzuatların yine Avrupa standartlarında olduğuna işaret etti. Süleyman Soylu, trafik personeli noktasında da önemli adımlar attıklarını, özellikle trafik konusunda uzmanlaşmış̧ personel yetiştirmeye önem verdiklerini anlattı.
 
‘Bu gurur hepimizin’
 
Türkiye'nin yerli ve milli kaynaklarla geliştirilen helikopteri T625 ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Trabzonlu Mustafa Varank, sosyal medya hesabından "5746 + 4691" ve "Bu gurur hepimizin" yazarak T625'in fotoğrafını paylaştı. Bakan Varank'ın paylaştığı sayılar özel anlamlar ifade ediyor. "5746" Araştırma, Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun, "4691" ise Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği’ni işaret ediyor.
 
Ekmeğe Zam Yok
 
2019 yılına yaklaşırken ekmek fiyatları hakkında yeni bir açıklama geldi. Şu günlerde pek çok üründe zam yapılırken ekmek fiyatlarına zam yapılıp yapılmayacağı konusunda vatandaşların merakını giderecek haber Tatım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den geldi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yaptığı açıklamada, "Yeni yıla kadar ekmekte fiyat artışı yok. Bazı marketler ile görüştüm. Yeni yıla kadar ekmeğin fiyatını artırmayacaklarını açıkladılar. Memnuniyet ile karşıladım"
 
Ortahisar Zirvede
 
TEOG’un yerine gelen liseye geçiş sınavları tamamlandı. Trabzon önemli bir sıçrama yaptı. Tüm ilçeler arasında Ortahisar Milli Eğitim en fazla net soru cevaplamada ilk sırada yer aldı. Ortahisar’ın kurucu müdürü olan ve yaptığı çalışmalarla birlikte Milli eğitime ciddi katkılar sağlayan Şükür Köse ve ekibi de LGS için büyük çaba harcadı. Trabzon’da son dönemde hem il Milli eğitim de Ortahisar ve ilçelerde önemli bir sıçrama yaşanıyor ve bu da planlı programlı ve çok çaba ile mümkün oluyor.
 
Serdar Düzenleme İstedi
 

Trabzon Türk Sağlık-Sen Başkanı Mustafa Serdar yazılı açıklama yaparak memur ve emeklilere enflasyon farkı verilmesini istedi. Memurların toplamda  yüzde 13 zam aldıklarını ancak enflasyonun yüzde 17’yi geçtiğini söyleyerek ‘Nerede ise emekli ve memurun maaşları yüzde 4.5 oranında eridi. Bu aradaki fark verilmelidir’ dedi.
 
Akçaabatlılarla Bir Araya Geldi
 
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Trabzon’un Akçaabat ilçesin de vatandaşlarla bir araya geldi. Milletvekili Cora, “Akçaabat; kültürün, sanatın, turizmin bölgemizdeki en önemli merkezlerinden biridir" dedi. İlçe Başkanı Emre Akgün ve yöneticilerle birlikte Akçaabat'ta esnaf ziyaretlerinde bulunan Cora "Akçaabat ilçemizi ziyaret ettik. esnaf ve vatandalarımız ile bir araya gelerek hasbihal ettik. Vatandaşlarımızı bizleri güler yüzle ve samimi bir havada karşıladı. Milletimizden aldığımız bu güçle bu millete hizmet etmek için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
 
Alt Geçit Değil Korku Tüneli
 
Trabzon'un Akçaabat ilçesi Söğütlü Mahallesi Trabzon Üniversitesi alt kısmında bulunan alt geçidin bakımsız hali vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Duvarlarına çeşitli sloganlar yazılı olan alt geçitte aydınlatma lambalarının kırıldığı görülüyor. İsmini açıklamak istemeyen bir vatandaş "alt geçidi gece kullanmak mümkün değil. Işıkları kırılmış ve duvarlara çeşitli sloganlar yazılmış. Ayrıca her önüne gelen duvarlara afişler yapıştırmış. Alt geçit korku tüneli gibi oldu. Burada Trabzon Üniversitesi kuruldu. Bize yakışmayan görüntüler var burada.  Yetkilileri göreve davet ediyoruz" dedi. Vatandaş, alt geçidin temizliğinin yapıldığını fakat bunun yeterli olmadığını diğer eksiklerinin de bir an önce giderilmesini ve gerekirse alt geçide kamera konulmasını talep etti.
Editör: TE Bilisim