Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Cahit Turhan ile mükemmel bir ikili oluşturan Uraloğlu dün, ‘Görevde bir yılı Allahıma şükür doldurduk. Milletimize memleketimize hizmetten büyük onur duyuyorum ve tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum’ paylaşımı yaptı. Bizlerde Uraloğlu’nun başarılı bir yılını alkışlıyor ve nice başarılara diyoruz.
 
Yanlarındayım
 
AK Parti Ortahisar ilçe eski başkan yardımcısı ve eğitimci iş adamı Yasin Aydın 24 Temmuz basın bayramı sebebiyle Trabzon basınının bayramını tebrik etti ve ‘Her zaman her yerde Cesur ve kararlı Trabzon basınının ve basın mensuplarının yanındayım’ dedi
 
Trabzon basınına övgü!

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Milletvekili Balta yayınladığı mesajda 24 Temmuz Basın Bayramınıen içten dilekleriyle kutladığını ifade ederek,  “Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından ve temel taşlarından olan basın, her zaman ve her yerde doğru, tarafsız, ilkeli haber vererek, objektif davranarak haber alma özgürlüğümüzü sağlayan en etkili araçtır. Sürekli kendini yenileyerek daha kaliteli hizmet anlayışı doğrultusunda çalışan, kamuoyu ve kamu arasında köprü kuran, kamuoyunun nabzını tutan, ülkemizin gelişen ve güçlenen demokrasisine önemli katkıları olan basınımız görevini büyük gayretler sarf ederek yerine getirmektedir. Gazeteciler; ülkemizin, şehirlerimizin ve İlçelerimizin sorunlarını gündeme taşıyarak idarecilerin çalışmalarına da yardımcı olmaktadır. Bu yönde Trabzon basınımız görevini layığı ile yerine getirmektedir. Bu anlamda kendilerinden büyük güç almaktayız” dedi.
 
DEVLET BABA
 
Sormak istiyorum Devlet babaya
Neden para etmez şu bizim  fındık
Emeğimizin karşılığını alamıyoruz
Artık ezilmekten bıktık usandık
 
DEVLET babamıza asi değiliz
Bizler öz evladı vasi değiliz
Alınterimizin bedelini verin bizlere.
Biz TÜRK çiftçisiyiz nazi değiliz.
 

Bizler Devletimize başkaldırmadık 
Hep duacı olduk taş saldırmadık
Saygıda bir kusur etmedik bizler
Gözümüzü karartıp kaş kaldırmadık
 
Hakkımızı verin gülsün yüzümüz
Ağlamasın artık  iki gözümüz 
DEVLET Babamızı  hep seveceğiz 
Devletten yanayız sözdür sözümüz. 
 
FINDIK üreticisi  karar bekliyor
Yüzleri güldürecek ayar bekliyor 
Herzaman heryerde baştacı DEVLET 
Olumlu sesleri duyar bekliyor 
Bekarlar evlenecek O-yar-bekliyor.
 
SÜLEYMAN  FINDIK'çının derdini yazdı
Bütün üreticinin sesini yazdı
DEVLET BABA bizi duysun yetiyor 
Bizim feryadımız vacipti-farzdı.
 
SÜLEYMAN USTA 
ESPİYE /GİRESUN.
 
100 Yıl Önce, 10o Yıl Sonra

 

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvzaoğlu Erzurum kongresinin 10.yıldönümü sebebiylea yazılı açıklama yaptı: ‘Bundan tam 100 yıl önce; 1- Vatan bir bütündür, bölünemez. 2- Millet her türlü yabancı işgal ve müdahalelere karşın, topyekün kendisini savunacak ve direnecektir. 3- Milli gücü kullanmak ve milli iradeyi hakim kılmak temel ilkedir. 4- Manda ve himaye kabul olunamaz. kararları alındığında ilelebet payidar kalacak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin geçmişte olduğu gibi gelecekte de yaşayabileceği dahili ve harici yıkım planları için kırmızı çizgiler çizilmişti. Bugün yaşadığımız coğrafyanın ne kadar pahalı olduğunu bir kez daha müşahede etmekteyiz. Kurtuluş Savaşı'nın sonlanmadığının, aksine  her seferinde farklı kılıkta, farklı yöntemlerle, farklı algılarla oluşturulmaya çalışılan  yeni cephelerde savaşması ve gücünün tükenmesi yönünde bitmek bilmeyen bir gözü dönmüşlüğün içinde yönünü şaşırması ve bitap düşmesinin arzulandığının yaşayan tanıklarıyız. Neyse ki; o asil ruhla mayalanmış vatan evlatlarının varlığı ile her seferinde kazanan ve daha da güçlenerek dünyaya meydan okuyan bir ülkenin tarihini hep birlikte yazıyoruz. Bu vesile ile Erzurum Kongresi'nin 100.yılını kutluyor, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, o isimsiz kahramanları rahmet ve minnetle yadediyor, kongrenin toplanmış amacından zerre sapmadan yoluna kararlı adımlarla devam eden güçlü ve büyük Türkiye'nin bir ferdi olmaktan onur duyduğumu ifade ediyorum.’
 
Baro’dan Ziyaret

 

Trabzon Barosu Başkanı Av. Sibel Suiçmez ve yönetim kurulu üyeleri Av. Yaşar Ramazanoğlu, Av. Hatice Bekâr Uzun, Av. Abdullah Erata, Av. Turgay Alemdaroğlu, Av. Kemal Keser, Av. Remzi Başkan; 2019-2020 adli yılında hizmete başlayacak olan Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı  Mustafa Yalçın’ ı makamında ziyaret ederek, çalışmalarında başarılar diledi.
 
Basın Gelişime Ve Kalkınmaya Katkı Sağlıyor
 

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu "24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı" dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Ustaoğlu, “Çağdaş dünyanın en temel insan haklarından, haber alma, yayma ve ifade özgürlüklerinin en etkili aracı olan basın, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatarak, şeffaf ve hesap verilebilir bir yönetim anlayışının oluşmasına ve demokrasinin güçlenmesine önemli katkılar sağlamaktadır. Kamu-vatandaş arasında önemli görev üstlenen basınımız demokrasinin ve Cumhuriyetimizin kökleşmesinde önemli bir yere sahiptir. Tarihin her döneminde milletin gözü, kulağı ve sesi olan basın; kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı içerisinde başarıyla yerine getirmeye çalışmıştır. İlimizdeki basın yayın çalışanlarının bu sorumluluk bilinciyle yaptıkları ve yapacakları duyarlı çalışmalar şehrimizin her alanda gelişmesine ve kalkınmasına büyük katkı sağlamaktadır.  Bu duygu ve düşüncelerle; İlimizde faaliyette bulunan basın kuruluşlarımız başta olmak üzere tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını en kalbi duygularımla kutluyor, başarılar diliyorum.”
Editör: TE Bilisim