Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç nikahını kıydığı çiftlere Kur’an-Kerim hediye ediyor. Çiftleri en güzel günlerinde en anlamlı hediyeyi buluşturan Ortahisar Belediyesi’nin bu uygulamasının yayılmasını diliyoruz.
 
Dolmuş Fiyatlarına Tepki

Arsin’de vatandaşlar dolmuş fiyatlarına gelen zamlara isyan ediyor. Vatandaşlar 3 TL’den 3.5 TL’ye çıkan dolmuş fiyatlarını normal bulmadıklarının çok yüksek olduğunu söylediler. Vatandaşlar; “Dolmuş fiyatları çok yüksek. 3.5 TL Arsin Trabzon arası. Dolmuşlara binmek istemiyor artık kimse. Umarız en kısa sürede düzenleme gelir” dediler. 

Görevine İade Edildi 

Prof. Dr. Cevdet Coşkun’un Giresun Üniversitesine rektör olarak atanmasından sonra Giresun Üniversitesinde merkez ve ilçelerde bulunan bazı birimlerde de yeni atamalar yapılmıştı. Bu atamalar doğrultusunda Eynesil Kamil Nalbant Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç.Dr. Mustafa Onur’un yerine Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aysun Türkmen Müdür olarak getirilmişti.

Nisan 2012’den Mayıs 2016’ya kadar Eynesil Kamil Nalbant Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü görevini yürüten Yrd. Doç.Dr. Mustafa Onur bu atamanın ardından Ordu Bölge İdare Mahkemesine dava açtı. Ordu Bölge İdare Mahkemesi Yrd. Doc. Dr. Onur’un Eynesil Kamil Nalbant Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü görevine iadesine karar verdi. Yrd. Doç.Dr. Mustafa Onur’un iki yıl daha Eynesil Kamil Nalbant Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğüne devam etmesi yönündeki kararın ardından, rektör tarafından Doç. Dr. Aysun Türkmen Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü olarak atandı. Yrd. Doç.Dr. Mustafa Onur’un izinli olduğu, izin bitiminden sonra Eynesil’deki görevine başlayacağı bildirildi.

Karadeniz Budur   
 
Trabzon’un Şalpazarı İlçesi'nde 2 bin 130 rakımlı Alaca Yaylası’nda düzenlenen Alaca Yaylası Şenlikleri’nde güvenlik önlemleri yürüten jandarma ekipleri halkla el ele vererek horon oynadı. Birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini sergilendiği horon halkasının görüntüleri büyük ilgi çekti.  

İlçede geçen Pazar günü organize edilen geleneksel Alaca Yaylası Şenlikleri için bölgede güvenlik ve trafik yönünden önlemler alan jandarma ekipleri halkın kemençe eşliğindeki horon halkasına katılarak horon tepti.  Askerlerin horondaki ustalıkları yöre halkı ile ne kadar uyumlu yaşadıklarını gözler önüne serdi. Yayla çimenindeki horon halkasında askerlerin ve vatandaşlarla hep birlikte alkış tuttukları görüldü.
 
Vakfıkebir Müftüsü Basınla Buluştu 

Vakfıkebir İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, Büyükliman Bölgesi’nde görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu.
  
Vakfıkebir Kadife Sofra’da basın mensupları ile bir araya gelen İlçe Müftüsü Köksal, kahvaltı sonrası yaptığı kısa açıklamada, amaçlarının ilçedeki birlik ve beraberliğe katkı sağlamak olduğunun altını çizdi. 
Köksal, ”İlçeye hizmet edenler olarak bir araya gelip yapılan hizmetlerin kendi içinde değerlendirilmesi ve kamuoyu ile paylaşılması, deyim yerindeyse kurumlara gören göz işiten kulak olunması noktasında basının büyük ve çok önemli bir o kadar da zor bir görevi var. Bunu görmezlikten gelmek doğru olmaz. Bunun için basın mensuplarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Akçaabat’ta Elektrik Kesintisi

Akçaabat’ta 30 Temmuz tarihinde bakım ve onarım çalıştırmaları kapsamında elektrik verilemeyecek.

Çoruh Elektrik Dağıtım AŞ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Akçaabat İlçesi’ne bağlıKayalar, Yaylacık, Sarıtaş i, Dürbinar, Ortamahalles, Derecik, Akçaköy Mahalleleri ve Sera Gölü Caddesi; Trabzon İli Ortahisar İlçesine bağlı Yeşilova, Ayvalı, Gündoğdu, Doğançay, Fatih ve Ağıllı Mahallelerinde elektrik kesintisi yaşanacak. .Bu mahallelerde 30 Temmuz tarihinde 06.00 ile 09.00 saatleri arasında elektrik verilemeyecek. Aboneler, elektrik verilemeyecek mahalle ve sokaklara ilişkin detaylar ile kesintinin saat bilgilerine Çoruh Edaş’ın internet sitesinde yer alan "Bakım ve Onarım Çalışmaları" bölümünden ulaşabilecek.

AKSA Aksıyor

Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya yapılan elektrik kesintilerine tepki gösterdi. Akçaabat'ta esnaf ve vatandaş elektrik kesintilerinden muzdarip. Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya son günlerde Akçaabat'ta yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle esnaf ve vatandaşlarımızın hayatlarının felç olduğunu belirterek yetkilileri AKSA konusu hakkında duyarlı olmaya davet etti. Sivrikaya; “Son zamanlarda Akçaabat'ta elektrik kesintilerinden dolayı esnafımızdan ve vatandaşlardan çokça şikayet almaktayız. 

Esnafımız ve vatandaşlarımızın bozulan elektronik malzemelerin parasını kim ödeyecek. AKSA elektrik faturalarını fazlasıyla tahsil etmeyi biliyor. Ama günde bir kaç kere kesilen elektrik kesintilerine neden çözüm bulamıyor. Bu nasıl bir AKSA. Hizmette sınıfta kaldı, hem de çok düşük bir notla. İş para tahsilatına geldi mi onu çok güzel yapıyor. Faturalarda adını bilmediğimiz bir sürü kesinti. Gün ortası kesilen elektrikler esnafımızın alışveriş yapmasına engel olmakta” dedi.

Yılmaz, Müsteşar Yardımcılığına Atandı

Rizeli Başsavcı Şaban Yılmaz, Müsteşar Yardımcılığına AtandıRize'nin yetiştirdiği önemli değerlerden birisi olan Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına atandı. Adalet Bakanlığına ilişkin atama kararları Resmi Gazete' de yayımlandı. Buna göre; Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcılıklarına Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz ile Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Cengiz Öner atandı. 
 
Editör: TE Bilisim