Hikmet Yıldız’dan 2019 Uyarıları

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde seçim çalışmaları devam ediyor. Genel Merkez il Başkanlığı için Haydar Revi üzerinde uzlaşmaya vardı. Şimdi gözler Ortahisar’da. Ortahisar  da Ömer Odabaş, Hikmet Yıldız, Yasin Aydın, ve Av. Adnan Kalaycı isimleri geçiyor. Bu isimler mevcut  Başkan Temel Altunbaş’ın muhtemel rakipleri.
 
Partinin çalışkan, beklentisiz siyaset yapan, ekonomisi güçlü ismi Hikmet Yıldız. Yıldız, 2019 seçimlerinin çok kritik olduğunu bu nedenle hem il hem de ilçede tercih yaparken son derece özenli davranılması gerektiğini söyleyerek, ‘Partiyi toparlayacak isimlere yer açılması gerektiğini anlattı. Yıldız, Şalpazarı ile ilgili olarak da yaptığı uyarıda ‘Tabanın sesi dinlenmeli’ diye konuştu.

Cora Grup Yönetiminde

AK Parti Trabzon Milletvkili Salih Cora’ya partide 3.görevlendirme de yapıldı. Cora, partinin Bütçe Plan Komisyonu Üyesi, Merkez disiplin kurulu yedek üyeliğinin yanında dün Partinin Grup yönetim kurulu üyesi oldu. AK Partide Bakanlar kurulu, Merkez Karar Yönetim Kurulu ve Grup yönetimi kararları ortak çıkarıyorlar. Cora’yı tebrik ediyor başarı diliyoruz.

Siyasetin Şekli Değişti

Türkiye’de Refah Partisi hariç tüm siyasi partilerde seçimler çift liste ile gidilirdi. Refah Partisi’nin geleneği Saadet Partisinde devam ediyor. Seçimler yine tek Liste. MHP de tek liste geleneğini getirdi. AK Parti ise 3 yıl öncesinden beri beri tek listeli seçimler yapıyor. Ankara’dan Teşkilat Başkan yardımcısı Hacı Turhan geldi ve Haydar Revi ile devam ediyoruz dedi. Muhtemelen Revi’nin 50 kişilik listesine de Genel merkez müdahale edecek. 
Şimdi bakıyoruz çift liste sadece CHP’de kalmış. Ortahisar seçimine 2 liste ile gidecekler. Muhtemelen il de iki listeli olacak. Celal Akaç kazanırsa Turgay Güngör öne geçecek. Eğer Ömer Hacılihoğlu kazanır ise bu kez Yavuz Karan ile birlikte Güzide hanım veya parti içi muhalefet öne çıkıp yeni isim  çıkarabilecekler.

Güneş’in Üzümleri

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, İstanbul’daki Trabzonlularla arasında sıcak bir bağ kurdu. İstanbul’da bu kez savcılarla buluştu ve Maltepe’de yemek yedi. Trabzon’dan getirdiği siyah kokulu üzümleri de masaya koyunca herkes şaşkına döndü. Buradan şunu yazalım, Güneş bu ülkede Bakanlık yolundadır.

MHP Ve Seçim Barajı     

MHP Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli seçim barajıyla ilgili yaptığı açıklamada, “18 Nisan 1999 seçimleri öncesi anketler MHP'yi % 5-6 gösteriyordu. MHP o seçimlerde %18 oy aldı ve kurulan hükümette koalisyon ortağı oldu. 22 Temmuz 2007 seçimleri öncesi MHP'yi tüm anketler baraj altı gösteriyordu. MHP o seçimlerde %14 oy aldı. 12 Haziran 2011 seçimleri öncesi MHP'yi tüm anketler baraj altı gösteriyordu. MHP o seçimlerde %13 oy aldı. (Bu seçimlerde MHP'nin baraj altında kalması için kaset kumpası ve her türlü kara propaganda yapılmasına rağmen) 7 Haziran 2015 seçimleri öncesi anketlerde MHP baraj altında yahut baraj sınırında gösteriliyor, merhum Oktay Gönensin gibi yazarlar "MHP'nin bu seçimde bir baraj sorunu yaşaması ihtimali ise her gün biraz daha artmaktadır." yazılarını yazıyordu. MHP o seçimlerde %16 oy aldı. 1 Kasım 2015 seçimleri öncesi tüm anketlerde MHP baraj altında gösteriliyordu. MHP o seçimlerde %12 oy aldı. Yani "MHP ve baraj meselesi" birilerinin temennisi ile her zaman gündeme bilinçli getiriliyor.”

Kızılay Ödülü Özemir’in

İstanbul Arel Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkan Yardımcısı, Trabzon Yomralı Hamza Özdemir 3. Kızılay Kısa Film Festivali’nde ikinci oldu. İstanbul Arel Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünde eğitimine devam eden Özdemir, İstanbul Anadolu Ajansı’nda stajyer muhabirlik de yapıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sinema Genel Müdürlüğü himayelerinde yapılan Kızılay ve Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu’nun ‘’Hayat Kısa Paylaşmaya Değer’’ teması ile organize ettiği 3. Kızılay Kısa Film Festivali’ne ekibi ile katılan Özdemir, yarışmada birçok kişiyi geride bırakarak ikinci oldu. Ekibi adına katıldığı gala töreninde ödülünü Gazi Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Serkan Yorgancılar’dan alan Özdemir’i başarıları ve almış olduğu ödül için tebrik ederiz. Başarılarının devamını diliyoruz.

Yavuz Aydın Rozeti Taktı

Meral Akşener önderliğinde kurulan İyi Parti’ye MHP’den transfer sürüyor. Bu defa Trabzon’dan MHP Milletvekili adayı olan Yavuz Aydın, katıldı. Rozetini de İyi Parti’nin teşkilatlardan sorumlu Başkan Yardımcısı Koray Aydın taktı.
 
Editör: TE Bilisim