Yemeğe Trabzon Valisi Yücel Yavuz ile  Jandarma Alay Komutanı Okçin Okşit il emniyet müdürü Hakan Arıkan eşleriyle katıldılar. Buluşmada yeni il emniyet müdürü Arıkan yönetim ile yakınen tanıştı.

Baykal’ın Mert’e Bir ‘Dizi’ Borcu Var!

Ferşat Mert. Türk siyasi tarihini en güzel takip eden bir isim. Duayen CHP’li, önemli bir demokrat. Çok okuyan bir siyasetçi. Tarihe ışık tutan her kitabı alan bir isim. Ferşat Mert, akşamları çok önemli tartışma programları olmadıktan sonra tv izlemez. Tek izlediği dizi ise ‘Vatanım sensin!’ O dizi olduğunda kitabı da bir kenara bırakıyor ve diziye odaklanıyor. 
 
Bundan sonrasını Ferşat beyden dinleyelim: ‘Perşembe akşamı diziyi izleyeceğim. Ancak anons ‘Deniz Baykal Habertürk’te.’ Söz konusu Deniz bey olunca Kitap okumayı da bıraktım, diziyi de bıraktım. Deniz beye odaklandım. Bir büyük devlet adamı. Yaşayan en büyük siyasetçi. Mecliste herkesin dinlediği bir hatip. 3 saat muhteşem bir program yaptı. Şimdi Deniz beyle karşılaştığımda ona şunu söyleyeceğim: Çok iyiydiniz ama bana bir ‘dizi’ borcunuz var!’ 
Ferşat bey duayendir, ülke meseleleri gündeme geldiğinde çözüm yollarını da aktarır. Alan alır.

Bu Bölgeye Dikkat

Trabzon Yıldızlı Yoncalı kavşağı ve Akyazı tüneli sebebiyle tünelin hemen önünde çalışmalar var. Yol farklı bir yönden aktarıldı ve sürekli olarak da kazalar yaşanıyor. Bu bölgede trafik ekiplerinin görevlendirilmesi isteniyor.

Gül, Çapoğlu’nu da Unutmadı

AK Partinin Of ilçe eski Başkanı Fazlı Çapoğlu Cuma günü annesini kaybetti ve Cumartesi günü son yolculuğuna uğurladı. Of’ta olan 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’de Çapoğlu’nu unutmadı ve annesinin rahmete kavuşması sebebiyle başsağlığı diledi. Bizlerde Çapoğlu’na ve yakınlarına sabır, annesine rahmet diliyoruz.

Deneme Tahtasına Dönüştü

Eğitim- Sen Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci yeni müfredat ile ilgili açıklama yaptı. İkinci:
 
“İcat Çıkaran, Keşfeden, Yaratıcı, Buluşlara İmza Atan Bireyler İçin Laik Ve Bilimsel Eğitim Olmazsa Olmazdır” Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ’ın katılımıyla gerçekleştirilen “Güncellenen Öğretim Programları Bilgilendirme Toplantısı” ile önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren 1, 5 ve 9. sınıf öğrencilerimizin, yeni hazırlanmış müfredatla eğitime başlayacakları açıklandı. Bu açıklama ile deneme tahtası haline getirilen eğitim sistemimizin ehliyetsiz ve liyakatsiz ellerde oyun hamuruna dönüştürüldüğü gerçekliği bir kez daha gözler önüne serildi.
 
Eğitim sistemimizin uluslararası standartlar açısından yetersizliği PİSA sonuçları ile kamuoyu hafızasında yerini koruyor. Yeni müfredat programının bu yetersizliği ortadan kaldıracak içerikten yoksun olduğu ve tutarsızlık ihtiva ettiği görülüyor. Eğitim Sen olarak, MEB’nı atılacak her adımda laiklik ve bilimsellik ilkesinin gereklerine uygun davranmaya davet ediyoruz” diye konuştu. 

Birincioğlu Bırakıyor

Aydın Birincioğlu, Akçagaz’ın sahiplerinden, başarılı bir iş adamı. Ayrıca Refah Partisi’nde siyasete başlamış ve AK Parti ile bu tecrübesini pekiştirmişti. Birincioğlu, siyasetten bir anda kendini sıyırdı ve siyasi olarak sessizliğe büründü. Sonra MÜSİAD Trabzon Şube Başkanlığı görevine seçildi. 

Teemmül gereği 4 yıl (2+2) olarak göreve seçilen Aydın Birincioğlu, ilk yılın ardından yapılacak olan genel kurulda görevi birlikte çalıştığı yönetim kurulu üyesi Ali Kaan’a devretmeyi düşünüyor. Akçaabatlı bir iş adamının MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı olması Akçaabatlılar için gurur vericiydi.  Birincioğlu sıra dışı fikirleriyle her zaman siyasete ve iş dünyasına lazım bir isim. Siyasi sessizliğini artık sonlandırması gerekiyor.

Akçaabat Belediyesine Basın Birimi

Trabzon’da büyük küçük tüm kurumlarda bir basın birimi vardır. Bu basın birimi kurum ile ilgili haberleri ve fotoğrafları basın ile paylaşır, basında yer alan her haber, her fotoğraf o kurumun bir nevi reklamı olur, yaptığı çalışmaları vatandaşlara duyurur. Akçaabat Belediyesi’nde ise bu işi yıllardır ek görev olarak Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yürütüyordu. Başkan Türkmen bir basın birimi kurdu. Adı Akçaabat Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler oldu. Bu birimde Deniz Bayram ve Sevcan Ayvaz görevlendirildi. Bu arkadaşlar bir nevi basının içerisinde yer alacaklar. Şimdiden hayırlı olmasını diliyoruz.

İsmail Soba, Atandı

Rize Eski Belediye Başkan Yardımcısı ve Rize Ticaret Borsası Ürün Borsası Koordinatörü İsmail Soba, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR)’da boş bulunan yönetim kurulu üyeliğine atandı. Uzun yıllar Ak Parti Rize İl Başkan yardımcılığı ve Rize Belediye Başkan yardımcığı görevini başarıyla yürüten ve Çaykur yönetim kurulu üyeliğine atanan İsmail Soba'yı tebrik ediyoruz.
 
Editör: TE Bilisim