Bal, “Yerel seçimlerde benim gönlümden geçen Trabzon MHP Ortahisar Belediyesi Meclis Üyemiz İsmail İnan Ortahisar’ belediye başkanı gösterilmesini arzu ediyorum.  Bilgi birikimi duruşuyla vizyonuyla adamlığıyla bunu hak ediyor başka macera aramaya gerek yok içimizden biri bu benim fikrim bazen insanlar yanındakileri göremeye bilir Trabzon’a neler yapabileceğini görüyorum” dedi.
 
Sancaktepe Belediyesi’nden Şalpazarı’na Büyük Hizmet
 
AK Parti Şalpazarı İlçe Başkanı Zeki Çabuk, Sancaktepe Belediyesi’nin Şalpazarı Belediyesi’ne hibe olarak yaptıracağı “Kongre Merkezi” binası, park, düğün salonu ve misafirhaneden oluşan tesisin ihalesinin 14 Ağustos 2018 tarihinde yapılacağını bildirdi.

AK Parti İlçe Başkanı Zeki Çabuk, Doğancı Derede 6.230 metrekare alan üzerine inşa edilecek olan tesislerde kongre merkezi ve düğün salonunun yanı sıra; 3 kat misafirhane, 3 adet bungalov tipi ev, dinlenme parkı, mesire alanı ve restaurant gibi bölümlerin yer alacağını belirterek, “Şalpazarı İlçemizi heyecanlandıran bu dev projeden dolayı Sancaktepe Belediye Başkanı Sayın İsmail Erdem‘e, Başkan Yardımcısı hemşehrimiz Sayın Rıfkı Bektaş‘a ve tüm ilgililere teşekkür ediyorum” dedi. AK Parti Şalpazarı İlçe Başkanı Zeki Çabuk, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ile birlikte Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ile Başkan Yardımcısı Rıfkı Bektaş‘ı ve AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Adil Kandemir ile İlçe Bşk Yrd. Vakfıkebirli hemşehrimiz Haşim İskender‘i hafta sonu Şalpazarı’nda ağırlayacaklarını da sözlerine ekledi. Ak Parti Şalpazarı İlçe Başkanı Zeki Çabuk, Şalpazarı’na yapacakları hizmetten dolayı Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’e ve katkı sunan herkese teşekkür etti.
 
Haçkalı Hoca Hazretleri Anılacak
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Düzköy Belediyesi ve Düzköy İlçe Müftülüğünün ortaklaşa düzenleyeceği “Haçkalı Hoca’yı Anma Etkinliği” 29 Temmuz Pazar günü Düzköy ilçesinin Haçka Yaylası'nda gerçekleştirilecek. 

Bu yıl 23’üncüsü düzenlenecek anma merasiminde programın ilk etabı Haçka Yaylası’nda bulunan Haçkalı Hoca Camii’nde saat 10.00’da başlayacak. Kur’an tilaveti ve çeşitli etkinliklerin gerçekleştirileceği camii içi programın ardından saat 13.00’de camii dışı programına start verilecek. Program çerçevesinde Kur’an-ı Kerim tilaveti, tasavvuf musikisi, mehteran konseri icra edilecek. Ayrıca katılımcılara pilav-ayran ikramı yapılacak.  Trabzon’dan programa katılmak isteyenler için Büyükşehir Belediyesi otobüsleri 29 Temmuz Pazar günü 09.00’da Sahil peronundan Haçka Yaylası’na hareket edecek. Bu hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşların 27 Temmuz Cuma akşamına kadar Büyükşehir Belediyesi binasında bulunan Ulaşım Kart Biriminden biletlerini temin etmeleri gerekiyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, tüm vatandaşları Pazar günü düzenlenecek etkinlikler için Hakça Yaylası’na davet etti. Gümrükçüoğlu, “Bu anlamlı günde Haçkalı Hoca Baba Hazretlerini hep birlikte anacağız. Milli ve manevi değerlerimize layık bir anma töreni düzenleyeceğiz” diye konuştu.
 
MHP Startı Verdi
 
Milliyetçi Hareket Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli önemli açıklamalarda bulundu. Gedikli yerel seçimlerin startını verdiklerini söyleyerek şunları kaydetti, “Milliyetçi Hareket Partisi Ortahisar İlçe Başkanlığı olarak yerel seçimlere 7 – 8 ay gibi kısa bir süre kala yeni görev dağılımımızı yaparak, güçlü bir sinerjiyle beraber yerel seçimlerin startını başlatmış bulunmaktayız. En yakın zaman zarfında da seçim stratejimizi ve seçim planlamamızı bitirmiş olacağız. Göreve geldiğimiz ilk gün itibari ile hedeflerimizden biri olan Trabzon halkımıza hizmet ve halkımızın hakkettiği hizmeti alabilmesi için Ortahisar Belediyesi’nin surlarına üç hilalli sancağı asmaktır. Bu hedefimize ulaşmak ve vatandaşlarımıza hak ettiği hizmeti sunabilmemiz için MHP Ortahisar İlçe Teşkilatı olarak elimizi değil gövdemizi taşın altına koymaya hazırız. Yani kısacası sözde değil, özde olarak hazırız. Milliyetçi Hareket Partisi olarak inanıyoruz ki, vatandaşlarımızın teveccühünü kazanacak aday ve belediye meclis üyesi adaylarımızla Ortahisar Belediyesini Türkiye’de özendiğimiz hizmetler sunan başka vilayetlerde yaşayanlar tarafından gıptayla adından söz ettiren ve konuşulan bir belediye haline getirecek bir ekip ile bu göreve talip olacağız. Allah(c.c)’ın izniyle başarılı ve adından gıpta ile söz ettiren hizmetlerde bulunan MHP’li belediyeler kervanına Ortahisar Belediyemizi de ekleyeceğiz. Allah(c.c) yar ve yardımcımız olsun.”
 
Avcı Ve Kandemir’e TBMM’de Görev
 
TBMM'de Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Üyeleri belli oldu. AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı ile İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir de üyeler arasında yer aldı. Avrupa Birliği Uyum Komisyonu başkan ve üyeleri belli oldu. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar’ın başkanlığını yapacağı komisyonda AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Eseyan ve CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım Başkanvekili olarak görev yapacak.
 
 “Gayret Gösteriyoruz”
 
Artvin Valisi Ömer Doğanay, Tüm Engelliler Konfederasyonu Başkanı Nedim Kılıç ve Yönetim Kurulu üyelerini makamında kabul etti.

Doğanay, Kılıç ve yönetimini kabulünde engellilerin ve yaşlıların yaşam standartlarının ve refah seviyelerinin yükseltilmesi konusunda büyük gayret gösterdiklerini söyledi. Tüm Engelliler Konfederasyonu Başkanı Nedim Kılıç ise, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ve aralarında dernek başkanlarının da bulunduğu 25 kişiden oluşan heyetle Artvin'e geldiklerini belirterek, misafirperverliğinden dolayı Vali Doğanay'a teşekkür etti. Engelli vatandaşları toplum içine çıkarmak için çaba gösterdiklerini belirten Kılıç, "Konfederasyon olarak, Türkiye'nin 81 ilinde düzenlenen çeşitli etkinliklere katılarak engelli vatandaşlarla bir araya geliyoruz. Onların sorunlarını dinliyor, çözüm yolları arıyoruz." dedi.
 
Çay Film Festivali Başvuru Süreci Başladı
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteği ile Rize Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü tarafından 20-23 Eylül 2018 tarihlerinde Rize’de düzenlenecek “Çay, Doğa ve Gençlik Filmleri Festivali” kapsamında gerçekleştirilecek ‘Kısa Film Yarışması’ için başvuru süreci başladı.

Yarışma ile ilgili yapılan açıklamada, “İlimizin ve bölgemizin doğal, yöresel, kültürel ve tarihi değerlerinin tanıtılmasında ve gelecek nesillere aktarılmasında, özellikle gençleri, bu alanda yeni filmlerin (sinema filmi, kısa film, belgesel film vb.) çekilmesine teşvik etmek ve Çay ve Doğa konulu filmleri tanıtmak amacıyla gerçekleştirilecek “Çay, Doğa ve Gençlik Filmleri Festivali” kapsamında kısa film yarışması, kısa film atölye çalışması, gala programı, ödül töreni, film gösterimi ve söyleşiler düzenlenecek. Başvuruların en geç 10 Eylül 2018 tarihi saat 17.00’a kadar Rize Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü’ne elden teslim, posta/kargo yoluyla veya [email protected] e-mail adresine wetransfer.com üzerinden başvuru şartnamesinde belirtilen belgeler ve kısa filmlerini gönderebilecekler” denildi.
Editör: TE Bilisim