Balta, şunları kaydetti:  " Medyanın bağımsızlığının en iyi bicimdesağlanmasıiçin, hukuki düzenlemeler kadar, basın kuruluşlarının ve çalışanlarının meslek ahlakına, tarafsızlık ilkesine uymaları, başkalarının hak ve özgürlüklerine saygıyı esas almaları, toplumsal sorumluluğugözönünde bulundurmaları da önemlidir. Son yıllarda sosyal medyanın haber akısındaki hız ve kamuoyu üzerindeki etkisi giderek artmaktadır. Bu dikkate alındığında, bu mecra aracılığıyla kamuoyunun yanıltılmasının, hak ve özgürlüklere yönelik ihlallerin nasıl önünegeçilebileceği meselesi günümüzdünyasında halen çözüm aranan konular arasındadır. Demokratikleşme ve şeffaflaşma politikalarında kilit rol oynayan basınımızın, meslek ahlakına, tarafsızlık ilkesine, kişi hak ve özgürlüklerine saygı göstermesi, eleştirilerinde yapıcı bir tutum sergilemesi, vatandaşlarımızın haber alma ve bilgi edinme ihtiyacının da doğru biçimde karşılanmasına vesile olacaktır. Bu düşüncelerletüm medya mensuplarımızın bu özel gününde yanında olduğumuzu belirtmek isterim. Zorlu ve meşakkatli görevlerinde tüm gazetecilere başarılar dileyerek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım.
 
Başsavcılıktan Açıklama
 

Trabzon Cumhuriyet Başsağlığı resmi twitter hesabından 10 Ocak Gazeteciler gününü tebrik etti ve ‘Devletin, halkın ve Trabzon’un menfaatini gözeterek görev yapan basın mensuplarını kutluyoruz’ denildi.
 
 ‘Basın tarafsız olacak’
 
İYİ Parti’nin Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli aradı. Kuvvetli, ‘Özellikle Türkiye’nin ve Trabzon’un tarafsız basınının 10 Ocak gazeteciler gününü kutluyor ve hepinize başarılar diliyorum’ ifadelerini kullandı
 
Trabzon Basını Yüzakımız
 
AK Parti’nin Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş da Gazetecileri unutmadı. Altunbaş, ‘Trabzon basının kentin sorunlarının çözümüne verdiği katkı ile birlikte kendini her zaman ispat etmiştir. 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutluyor yaşama veda etmiş gazetcilere Allah’tan rahmet dilyorum’

Yeleli Bozkurt Muhtar Adayı
 
Gazetemizin çalışanlarından Şenol Şensoy Ortahisar İlçesi Geçit Mahallesi Muhtarlığı için adaylığını açıkladı. Vatandaşa hizmet için yola çıkan Şensoy, “Mağmat bizim mahallemiz, canımız.  Her şeyin güzeline layık. Her daim vatandaşımız daha iyi hizmet alsın istiyoruz. El ele vereceğiz mahallemiz için. Hayırlısı ile yola çıktık. Allah hepimizin yolunu açık etsin. Temennimiz güzel bir seçim olması. Bütün gücümüzle mahallemizi en iyi şekilde temsil etmek için elimizden geleni yapacağız.” Dedi.
 
Kutluyorum
 
CHP’nin Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun 10 Ocak Çalışan gazeteciler günü sebebiyle Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut nezlinde tüm basını tebrik etti: Uzun, ‘Trabzon basını ile gurur duyoruz ve emekçilerin yanındayız’ dedi
 
İyi ki Varsınız
 
MHP’nin Trabzon il eski Başkanı Muhammet Öztürk, ‘Türk basını son dönemde ekenoomik olarak sıkıntılar yaşasa da Trabzon basını bu sıkıntılara karşı direniyor ve çok iyi habercilik yaparak Anadolu basınının lokomotifi oluyor. 10 Ocak Gazeteciler gününü kutluyor ve başarılar diliyorum’ dedi.
 
Yanınızdayım
 
Cevat Birinci hizmetin ve siyasetin gülen yüzü. 10 Ocak Gazeteciler günü ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şöyle dedi: ‘Güzel insanların güzel yürekli insanların gününü kutluyor ve tümüne sağlık mutluluk diliyorum’
 
Trabzon Basını Gibisi Yok
 
Trabzon ve Türkiye siyasetinin değerlerinden Engin Mandıralı basının önemli destekçilerinden birisi. Mandıralı, ‘Trabzon basını gazeteleri, internet siteleri radyoları ile birlikte Türkiye’nin Anadolu’nun lokomotifidir’ diye konuştu.
 
Mücadele Edeceğiz
 
AK Parti Düzköy Belediye Başkan aday adayı Azmi Köroğlu, Düzköy İlçesi’nin AK Parti döneminde önemli yatırımlar aldığını söyledi.

Köroğlu, Çayırbağı, Çal, Düzköy merkezi ve diğer mahallerinin 16 yıllık AK Parti iktidarı döneminde sayısız hizmetler aldığını ifade ederek, “İlçemize sayısız hizmetleri kazandıran Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sonsuz şükranlarımızı iletiyorum. İlçemizi tekrardan hak ettiği AK Belediyecilikle buluşturmak için var gücümüzle sonuna kadar mücadele edeceğiz.

Merkezi hükümeti yerel iktidarla buluşturmak için durmadan çalışacağız” dedi.
 
Editör: TE Bilisim