Başkanlığı sırasında başta İşadamı Ergun Gürsoy’dan olmak üzere kendisine destek olanlara şükranlarını sunan Hüseyin Gürsoy Rasim Gürsoy’a da her zeminde destek olacağını söyledi.

Bu dönemde sorumluluklarının arttığını ifade eden Hüseyin Gürsoy, ‘Belediye Başkanı da bu aileden. Onun başarısı için hep birlikte gayret göstereceğiz’ dedi
 
CUMHURİYET BAYRAMI
 
Cumhurun bayramı CUMHURİYET BAYRAMI
Göklerde dalgalanır görürüm bayrağımı 
Hiçkimse bayrağımı indiremez göklerden
Bayrağımızla yaparız CUMHURİYET  bayramı.
 
Büyük ülkem TÜRKİYEm bayramın kutlu olsun 
CUMHURİYETE inanan halkımız mutlu olsun
Veise kapılmak yok herkes umutlu olsun 
Yaşasın cumhurumun CUMHURİYET bayramı. 
 
CUMHURİYET cem olmak bir araya gelmektir 
Çok çalışmak daima çalışıp yükselmektir. 
Ferasetli bakarak geleceği görmektir.
Yaşasın geleceği görenlerin bayramı. 
Yaşasın TÜRK halkının CUMHURİYET bayramı. 
Süleyman Usta/Espiye Giresun
 
Bu Görüntü Hiç Yakışmadı
 
Trabzon’un Ortahisar ilçesi Çukurçayır Mahallesi’nde yeni yapılan Muradiye Cami yanında bulunan çöp konteynırları kaldırıldı.
 
Yerine Ortahisar Belediyesi’nin yer altına yaptığı çöp konteyneri yerleştirildi. Fakat vatandaşlar çöplerini bu konteynere atmak yerine çevresine bırakıyor. Bu kirliliği gören vatandaşlar tepkilerini dile getirdi. Çöp konteynerinin etraftaki çöplerden görülmediğini belirten vatandaşlar, “Bu kadar da olmaz. Vatandaş çöpünü kutuya atacak. Eğer yer yoksa belediyeyi arayıp şikayetini dile getirecek. Yolun üstüne her geçen çöpünü atmış. Bu kadar rezillik olmaz” dediler.
 
Vatandaşın Eyof Eleştirisi
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren EYOF Parkı’yla ilgili Dursun Korkmaz, isimli okurumu şikayetini dile getirdi. Yıllardır parkta çok zaman geçirdiğini ifade eden Korkmaz, “Park halka hizmet etmiyor.

İçerisindeki restoran siyasilerin toplantı yapacağı salona döndü. Yemek fiyatları aşırı derecede pahalı. Önceden şadırvanda oturarak abdest alıyorduk şimdi alamıyoruz. Bu park artık vatandaşa hizmet etmiyor. Anket yapsınlar vatandaşa bu parkı sorsunlar, olumlu bir yanıt alamazlar. Eyof Parkı acilen vatandaşa uygun bir yer haline getirilmeli” ifadelerini kullandı.
 
Emecen’e Önemli Görev
 
Trabzon’da Büyükşehir Belediye Başkanlığına Murat Zorluoğlu’nun seçilmesinin ardından ulaşımın tek ede toplanması için kurulan Ulaşım A.Ş. şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı belli oldu. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş.’nin başına daha önce İETT’de Genel Müdür olarak çalışan Arif Emecen'in getirildiği öğrenildi.

Emecen, İstanbul İETT’nin Genel Müdürlüğü yanısıra, Malatya, Kayseri ve Ankara’da da birçok üst düzeyde görev yaptığı kaydedilirken aslen Çankırılı olduğu belirtildi. 

 
Suiçmez’den Soykırım Çıkışı
 
Trabzon Baro Başkanı Av. Sibel Suiçmez, ABD temsilciler meclisinin 1915 olaylarını soykırım olarak kabul etmesine ilişkin yaptığı açıklamada, “ Hukukun evrensel ilkeleri siyasi amaçlara kurban edilemez. ABD Temsilciler Meclisinin 1915 olaylarını “ Ermeni Soykırımı” olarak kabul etme kararını kınıyoruz. Bu karar tarihi ve siyasi gerçeklere aykırı olduğu gibi; hukuki de değildir.

Soykırımın hukuki tanımına girmeyen, hukukta karşılığı olmayan 1915 olayları tarihi gerçeklerinin karartılması sonucu soykırım olarak nitelendirmesi, Emperyalist ABD’ nin ülkemize siyasi nedenlerle gözdağı vermek için almış olduğu bir karardır.  Tarihi gerçekler ve Evrensel Hukuk Kuralları hiçbir ülkenin iç ve dış politikası uğruna feda edilemez. ABD Temsilciler Meclisince alınan bu karar onlar adına UTANÇ olarak tarihte yerini alacaktır. Trabzon Barosu olarak; Türkiye Cumhuriyeti Devletini tehdit etmek ve gözdağı vermek için tarihi gerçeklere ve hukuka aykırı olarak alınan ve alınacak bu tür kararların bizi yıldırmayacağını belirterek, ABD Senatosunu bu kararı onaylamamaya çağırıyoruz” dedi.
 
SGK İl Müdürü Akbay Borsa’da
 
Trabzon Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü (SGK) Erdem Akbay, 2019 yılı Rehberlik ve Bilgilendirme programı kapsamında Trabzon Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan ile görüş alışverişinde bulundu. 
 
Sosyal güvenlik hak ve yükümlülükleri ile sosyal yardım alıp çalışabilecek kişilerin istihdama yönlendirilmeleri konularında bilgilendirmelerde bulunan İl Müdürü Akbay ayrıca kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla çeşitli çalışmalar yaptıklarını vurguladı. TTB Başkanı Ergan da Akbay’ın ziyaretinden memnunluk duyduğunu belirterek, kayıt dışı istihdamla mücadelede yapılacak her türlü çalışmaya borsa olarak katkı sunmaya hazır olduklarını söyledi.
 
Gürdoğan’dan Rusya Açıklaması
 
Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan; Doğu Karadeniz Bölgemiz illerine karayolu ile 10 saat ulaşım mesafesinde bulunan Rusya Federasyonu’nun Kuzey Kafkasya Bölgesi Kuzey Osetya Cumhuriyeti ile Kabardin Balkarya Cumhuriyetleri Ülkemize çok yakın mesafede bulunmasına rağmen bu Bölgelere yönelik ihracatımızın istenilen seviyelerde olmadığını, bu bölgelere yönelik ticari ilişkilerimizin geliştirilmesi amacıyla DKİB Yönetim Kurulundan oluşturulan heyetle birlikte 21-25 Ekim 2019 tarihleri arasında Bölgenin önde gelen kentleri olan Vladikavkaz ve Nalçık şehirlerine inceleme ziyaretinde bulunarak Bakanlık yetkilileri ve Ticaret Sanayi Odası yetkilileri ile görüşmelerde bulunduklarını, Pazar ve satış yerlerinde incelemeler yaparak bilgi edindiklerini belirtti.
 
Yetkililerle vardıkları mutabakat sonucu 2020 yılı Nisan ayında bu Bölgeye Doğu Karadeniz Bölgesi ihracatçıları ile birlikte bir ticaret heyeti programı düzenleme kararı aldıklarını ve program kapsamında ikili iş görüşmeleri de olacağının altını çizdi.
Editör: TE Bilisim