İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katıldığı Cenaze Törenine Trabzon Milletvekili Av.Salih Cora ve Ayşe Sula Köseoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu,  Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, Maçka Belediye Başkanı Ecz.Koray Koçhan , Siyasi Parti Başkanları, İlçe Kaymakamları ve Ailesi katıldı. Merhum Burhan Atalar Sevenlerinin duaları ile Son Yolculuğuna çıktı.

Mesci-İ Aksa Vazgeçilmez Davamızdır

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan Mescid-i Aksa ile ilgili açıklama yaptı. Erbakan açıklamasında; “Mescid-i Aksa’nin şehri Kudüs; Rabbimizin mübarek kıldığı belde. Son bir asırdır zulmün, gözyaşının ve işgalin en şiddetlisinin yaşandığı aziz şehir. Siyonist zulüm bu sefer Mescid-i Aksa’nın içerisinde gösterdi kendisini. Tam 3 fidan, 3 gencecik insan bu mübarek mabedin içinde kurşunların hedefi oldu. Haydi bir kez daha feryat edelim hep beraber, bir kez daha haykıralım Kahrolsun İsrail ! diye, bir kez daha lanet okuyalım dünya Siyonizmine. 

Bilinmelidir ki müslüman halklar Kudüs, Mescid-i Aksa, Filistin ve Gazze konusunda yöneticelerden daha fazla duyarlıdır. Müslüman ülkelerin hükümetlerinin atacakları adımlara her türlü desteği vereceklerdir. Bizler Erbakan Vakfı mensubu Milli Görüşçüler olarak, Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı Türkiye’nin ve İslam Alemi’nin gündemine taşıyan ve kalbi her daim bu kutsal belde ile birlikte atan merhum Liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın yolunda yürümeye devam ediyoruz. Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı vazgeçilemez davamız olarak görüyoruz. Siyonist İsrail’in barbarlıklarına kimse dur diyemeyecekse, bizler birgün mutlaka bu vazifeyi yerine getireceğiz kararlılığı ile mücadelemize devam ediyoruz. Eyy İsrail ! Bir gün akıttığın mazlumların kanında boğulacaksın… sözünü dilimizle değil kalbimizle haykırıyoruz” dedi. 

Özcan’ın Atalar Anısı..

Nazım Özcan. ANAP’ın il eski Başkanı. Güçlü bir il Başkanlığı yaptı. Dün cenaze namazını aynı safta kıldık. Burhan Atalar’ı anlatırken de ilginç bir anı koydu ortaya: ‘İl Başkanıyım. Bana muhalef artmış. Belediye Başkanlarını toplamışız ve hepsini dinliyoruz. Eleştiri geliyor. Biri kalkıyor ‘Şeffaf olalım’ diyor, diğeri kalkıyor şeffaflık yok diyor. Sonunda Burhan Ağabey dayanamadı. Arkadaşlar o kadar çok şeffaf olur isek bacaklarımız görünür! bu da bize yakışmaz diyerek bana sahip çıktı.’ Cenaze merasiminde onu çok seven Işık Eyüpoğlu ile de konuştuk. Eyüboğlu, Burhan Başkanı Trabzonspor’un başarısızlığının da yorduğunu ifade etti.

Bakanlık Pazar’a

Osman Aşkın Bak. Rizeli. Ve Pazar’dan. Bakanlık Rize kadar Pazar ilçesine de gitti. Pazarlılar Şimdi Osman Bak’ın ilçenin kalkınması dahası eski havasına kavuşması için ciddi destek vermesini bekliyorlar.

Rahmi Üstün Unutmadı

24 Temmuz Basın Bayramı sebebiyle Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün  yazılı bir açıklama yaptı. Üstün açıklamasında ‘Özgün basın demokrasinin temel taşıdır. Halkın doğru ve tarafsız bilgi alma hakkı en temel haklardan birisidir. Yağmur Çamur demeden her türlü zorlu şartlarda mesleğini icra etmeye çalışan halka doğru ve tarafsız haber vermeyi, kamuoyunu doğru bilgilendinmeyi amaç edinmiş basın emekçilerinin bayramını kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim’ dedi.

Suat Bayraktar’ın Telefonu

CHP’nin Trabzon il eski Saymanı Suat Bayraktar iyi bir fındık üreticisidir. Fındıkla ilgili olarak bizim mücadelemizi bildiğinden her zaman arar ve düşüncelerini ifade eder. Fındık bahçelerinde kaliteli ürün türediğini söyleyen Bayraktar, ‘Kaliteli ürüne kaliteli fiyat bekliyoruz’ dedi ve bir kez daha Türkiye’nin tarımda, inşaatta sanayide üretimi artırmasını istedi.

Koray Aydın'ın Acı Günü

MHP Trabzon eski Milletvekili ve Devlet eski Bakanı Koray Aydın’ın Ankara’da bir hastanede tedavi gören kayınpederi Feridun Hancıoğlu, hayatını kaybetti. Merhum Hancıoğlu’nun cenazesi bugün Ankara’da Karşıyaka Mezarlığı Camiinde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlanacak.  
 
Editör: TE Bilisim